Få styr på sikkerheden på cykel

I forbindelse med skolestart er det en god idé at få genopfrisket trafikreglerne og trænet sikkerhed på cyklen. Hvis dit barn endnu ikke har prøvet kræfter med det sjove børnecykelløb, Kids Tour, så læs med her.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

I løbet af foråret og sommeren har Kids Tour besøgt 11 byer rundt omkring i landet. Børnecykelløbet arrangeres af Børneulykkesfonden sammen med værtskommunerne, for at fremme børns sikkerhed i trafikken, samtidig med at de oplever glæden ved at dyrke motion. Hvis du endnu ikke har nået at få tilmeldt dit barn, har du stadig mulighed for at nå det, når Kids Tour besøger Herning og Hvidovre i september.

Sjoveste cykelløb for børn

Kom og vær med, når glade børn i alderen 3-10 år cykler rundt på en rute, der er tilpasset alle aldre. Ruten er en rundstrækning, som er cirka en km lang og skærmet sikkert af for trafikken. Der er forskellige distancer og starttider til børnene, hvor ruten køres et vist antal omgange, afstemt efter barnets alder. Børn i alderen 3-4 år kører således en-to omgange, børn i alderen 5-6 år kører to-tre omgange, børn i
alderen 6-8 år kører tre-fire omgange, og børn i alderen 9-10 år kører fire-seks omgange.

Familien kan selvfølgelig stå langs ruten og heppe på de seje ”cykelryttere”. Før og efter barnet udfører cykelløbet, kan hele familien opleve en masse gratis aktiviteter og underholdning på eventpladsen. Besøg fx Trafiklegepladsen, Gurli Gris universet, få tjekket cyklen i Doktor Cykelglads Cykelskur, eller prøv en tur i de sjove sæbekassebiler.

Træn trafikkens regler

Det er vigtigt at lære om trafiksikkerhed for at blive gode trafikanter. På eventpladsen kan børnene lære om trafikkens regler i den oppustelige trafiklegeplads med tilhørende trafikskole på en sjov og aktiv måde. Når banen er gennemført, og spørgsmålene besvaret, udløser det et personligt cykelkørekort.

Om Kids Tour

  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag og en medalje, når målstregen er krydset.
  • Eventpladsen har åbent fra kl. 10.00 til 15.00.
  • Der vil før, under og efter løbet være en masse gratis aktiviteter for hele familien på eventpladsen. Det koster 40 kr. + gebyr pr. barn at deltage i cykelløbet.

Læs mere og tilmeld dit barn på www.kidstour.dk