Er du sikker på jeres hudplejeprodukter?

Ved du med sikkerhed, hvad familiens hudplejeprodukter indeholder? Eller ville du føle dig mere sikker, hvis du kendte et varemærke, som du kunne kigge efter, når du skal vælge?

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Om vinteren er det en god idé at bruge fede cremer, milde shampooer og milde sæber, og at vores børn ikke bader i alt for varmt vand, så vi kan hjælpe huden med at komme igennem vinteren, uden de større hudskader. Det kan være en rigtig god idé at bruge hudplejeprodukter vinteren over, for at holde huden smidig og fugtig. De produkter finder du på hylderne i de forskellige butikker, men hvad er det egentlig lige, vi skal se efter, for at sikre os de bedste produkter?

Et godt sted at starte, er at sørge for at at dine og din families kosmetiske produkter er mærket med Varefaktas logo. På den måde kan du faktisk sikre dig, at lovgivningen er overholdt, bl.a. med hensyn til ingredienserne i produkterne. Varefakta garanterer, at produkter med deres logo på, er sikre at anvende, men også brugbare i dagligdagen.

Varefakta tester alle produkter i deres eget forbrugerrettede laboratorium, og her kontrolleres det f.eks. om dit barns shampoo og creme indeholder den mængde, som der er angivet på flasken, og at der ikke står oplysninger, som ikke er dokumenteret. Når der f.eks. står på et produkt ”mild mod huden”, så skal producenten have belæg for at skrive, at produktet ER mildt mod huden. Herudover måler de tørstof indhold i shampooen, pH-værdi, og spild ved tømning af emballage (hvor meget der sidder tilbage i den tomme emballage efter brug).

Testet og sikre at bruge for dig og din familie

Varefakta udarbejder varedeklarationer og tester en lang række plejeprodukter til babyer og småbørn, f.eks. vådservietter, zinksalve, badesæbe, lotion og babyolie. Så kan du som forælder føle dig tryg ved brug af produkterne til de yngste af familiens medlemmer.

Det er altid vigtigt at læse informationerne på emballagen. Læs derfor altid brugsanvisningen og varedeklarationen på bl.a. plejeprodukter til børn, før du køber dem.

I flg. Sundhedsguiden har ca. 1/3 af alle danskere indimellem problemer med tør hud.

Plejeprodukter, der også kan bruges til børn, som er Varefakta-mærket, er testet og sikre for jer at bruge.

Vil du vide mere? læs mere her på deres hjemmeside: www.varefakta.dk/