Dubai for børnefamilier

Skyline, strand, storby, skøjtebane, afslapning i solen, ski-bakke, verdens højeste bygning og swimmingpools i alle størrelser. I Dubai kan du opleve det hele og mere til.

Af Bonnie Jensen

Med kun 6,5 timers flyvetur fra andedammen, er det hurtigt og nemt at komme til byen der tilbyder det meste, for både par og børnefamilier.

Vejret i Dubai minder om en dejlig sommerdag i vinterhalvåret og bliver endnu varmere om sommeren.

I Dubai finder du fantastisk kultur i den gamle bydel, og imponerende bygningsværker i centrum. Det er også i Dubai, man finder de to kunstige øer der er formet som palmer, med palmeblade hvorpå man kan booke sig ind på hotellerne, der ligger direkte ud til havet som perler på en snor. Nuvel, man kan også flyve til de Kanariske øer på stort set samme tid, men der er der ikke helt lige så meget kultur at opleve.

På palmen der hedder Palm Jumeirah, fandt vi et skønt strandhotel, hvor vi skulle afholde en af de vigtigste ferier i vores familie, nemlig vinterferien, den tid på året hvor vi alle bare trænger til sol og varme. Da vores vinterferie i år kun kunne vare i en uge – eller faktisk ni dage, når man medregner weekenderne i begge ender – skulle vi finde et solsikkert og varmt sted, som samtidigt ikke ligger så langt væk, at det ikke kan betale sig for så kort tid, og det gjorde vi så her, på The Palm i Dubai.

Luksus i luften

Vi havde booket vores rejse hos Emirates Holidays, og et par dage inden afrejse, opdagede jeg pludseligt, at det var en Airbus 380 – verdens største passagerfly – vi skulle flyve med. Min mand og vores sønner var i den syvende himmel, men desværre var vi for sent ude, til at få siddepladser på øvre dæk i flyet, det havde ellers været sjovt at prøve.

Så snart vi kom ind i flyet, lagde jeg mærke til at al interiør er lyst og lækkert. Da vi kom over til vores sæder, blev vi budt velkommen til et sæde, hvorpå det var lagt et dejligt blødt tæppe, en hovedpude og et par hørebøffer klar til os alle. Vores drenge så straks, at skærmene i sæderne foran os var større end vi er vant til når vi flyver, og udvalget af film, computerspil og tv-serier var enormt. Seks timers flyvning ville blive som en leg, og det blev det også.

Vi fik hver især udleveret et flot og indbydende menukort, med 3-retters menu og drikkevarer ad libitum. Flyveturen gik stærkt, og så var vi fremme i en kæmpemæssig lufthavn, og vi var snart på vej mod vores nye eventyr.

Strandliv

 på stranden i Dubai

Hotel Fairmont Dubai The Palm, er navnet på det hotel vi skulle kalde vores ”hjem” de næste mange dage. Det ligger helt perfekt placeret. Med privat strand og flere lækre poolområder, så her var noget for os alle. Stranden var skøn med udsigt til en helt fantastisk skyline, du ellers ikke ser andre steder end i New York.

På hotellets private strand, er der masser af underholdning for både små og store børn. Her kan man spille beachvolley, fod-tennis, fodbold,bordtennis, petanque og så er der selvfølgeligt det store hav hvor der kan plaskes og dykkes i en uendelighed…

Full Moon Yoga

Lørdag var jeg så heldig, at det var fuldmåne, og ved fuldmåne er det en tradition på hotellet, at de breder ca. 50 ægte tæpper ud over sandet til en stor begivenhed, FullMoon Yoga. Sådan en enestående oplevelse ville jeg ikke gå glip af, så jeg bookede mig en plads og lagde mig på den udleverede yogamåtte under fuldmånen og stjernerne, og ventede en time på at undervisningen skulle begynde.

Det var en helt fantastisk oplevelse, og sikke en samhørighed man pludseligt får med 150 fremmede mænd og kvinder, lige der på tæpperne i det mørke.

Stor, større, størst

Vi havde hjemmefra hørt om Dubai Mall, som er et af verdens største indkøbscentre, så det skulle selvfølgeligt udforskes. Centret byder
på ikke mindre end 1200 butikker, hvoraf vi kun nåede en brøkdel. Vi blev imponerede af et af verdens største saltvandsakvarier, der
er ikke mindre end 8 meter højt og 33 meter bredt, hvor vi stod – inde midt i shopping centret bag den store glasfacade og kiggede på de
mere end 30.000 småfisk, rokker og hajer, der svømmede rundt og hyggede sig derinde bag det tykke glas.

Som om det ikke skulle være imponerende nok, stod vi pludseligt og følte os meget små, ved det 7,6 meter store dinosaurskelet, der blev
fundet og udgravet i 2014 i USA, og herefter fløjet til Dubai Mall. Det var en vild oplevelse for vores to drenge at opleve det ”live”.

Andetsteds i centeret, kan man nyde synet af det smukkeste vandfald, eller bruge lidt energi med ungerne på den store indendørs skøjtebane. Det nåede vi ikke, men der var godt gang i musikken og alle de glade børn og voksne, der skøjtede rundt imellem hinanden. Skulle det – stik imod alle odds – en dag blive dårligt vejr i Dubai, byder centerets enorme biograf på mange af de nyeste film.

Madoplevelser og lysshow

Når sulten melder sig, er det en god idé at bestille bord udendørs i en af restauranterne, da man her kan sidde og kigge på verdens højeste
bygning Burj Khalifa. Vi var så heldige at opleve det om aftenen, da det her er ekstra smukt og imponerende i mørket med de mange glitrende lys.

Hver halve time efter kl. 18, kan man opleve det mest fortryllende vand og lysshow, der rent faktisk siges at kunne ses helt oppe fra rummet. Til lyden af smuk musik, vil man kunne opleve 6.600 lamper og vandkaskader, som skydes 150 meter op i luften. Dette er et must-see, og så er det endda helt gratis. Der er masser af ståpladser omkring fontænen, hvis man ikke har lyst til, eller mulighed for at få et bord i første parket.

Legoland i Dubai Parks & Resorts

Når man rejser med børn til Dubai, skal man selvfølgeligt opleve Legoland i Dubai. Så vi tog turen ud mod de fire parker der ligger samlet, lige ved siden af hinanden: Legoland, Bollywood, Legoland Waterparks og Motiongate. Vi tilbragte en sjov dag med masser af god underholdning, både i form af imponerende Lego bygningsværker i miniatureformater, og med sjov og anderledes teater- og showunderholdning i Bollywood. I Motiongate, prøvede vi flere sjove og hæsblæsende forlystelser, hvoraf nogle af dem var lavet i 4D.

Det er helt klart værd at bruge en dag ude i Dubai Parks, her er noget for alle aldre og for enhver smag. For dem af os, der er vilde med at gøre et godt køb, ligger der et stort outletcenter 2 minutter væk fra forlystelsesparkerne, her kan shopping-taskerne fyldes på et par timer sidst på dagen, når børnene er blevet mætte af alle de sjove oplevelser inde i forlystelsesparkerne.

Kvinde i Dubai

Jeg havde læst mig frem til at der var mange regler og retningslinjer for kvinder der rejser i Dubai. Jeg havde faktisk været en smule betænkelig i forhold til denne rejse, og her må jeg bare sige, at jeg blev positivt overrasket. Som jeg oplevede det, var der ingen problemer for kvinder med at rejse til Dubai, jeg følte mig ikke usikker på noget tidspunkt og ej heller følte jeg at nogle kiggede ”skævt” til mig.

Du behøver ikke være tildækket, medmindre du besøger deres moskeer eller andre hellige områder. Det gør selvfølgeligt ingen skade, at du tænker over din påklædning, men det gælder – ifølge min mening – uanset om du rejser i en kristent, buddistisk, muslimsk eller katolsk område – klæd dig med respekt for lokalbefolkningen, så undgår du at folk kigger skævt til dig, og du bliver mødt med smil og positivitet af de mennesker du møder på din rejse.

Vores rejse

Børn svømmer i dubai

Vi fandt vores rejse hos Emirates Holidays, og vi boede på hotel Fairmont Dubai The Palm. Et helt fantastisk hotel, med plads og faciliteter til både små og store børn. Her er både Fitness Center, legeområder, flere børnepools, et voksenpool-område med loungestemning, privat strand med de lækreste liggestole og den mest fantastiske udsigt til Dubai Skyline til venstre, og palmebladene med de charmerende private huse på højre side.

På hotellet er der flere forskellige tema-restauranter, Seafood, Brasiliansk, Indisk og buffet, så her var det sjovt og lækkert, at smage på de forskellige retter. Hotellet ligger lige ud til en promenade, der er ved at blive bygget færdig. En promenade hvor man kan gå tur med klapvognen, og få en kold forfriskning på vejen, på en af de mange hyggelige strandcafeer der stod næsten åbningsklar.

Der er absolut ingen tvivl om at vi allerede nu drømmer os tilbage, og jeg kan med sikkerhed sige, at Dubai bliver en destination, vi vil vende tilbage til mange gange i fremtiden, måske endda allerede til vinter hvis omstændighederne tillader det, nu da vi alle skal forholde os til Covid-19.

Sikkerhed i disse tider

Hos Emirates gør de deres ypperste for at forhindre smitte med Covid-19. I lufthavnen og under flyveturen bærer alt personale masker, ligesom du kan blive hentet af en chauffør i lufthavnen og kørt direkte til dit hotel. Her vil chaufføren selvfølgeligt også bære maske. Under hele flyrejsen renses luften i deres moderne fly med avancerede HEPA-luftfiltre, som er lige så effektive, som dem der anvendes på hospitaler. De fjerner 99,97 % af vira og fjerner støv, allergener og bakterier fra luften i kabinen. Luften bliver fornyet hvert 2.-3. minut.

Gratis Covid-19 afbestilling

Når du bestiller en pakkerejse hos Emirates Holidays, kan du kvit og frit afbestille rejsen senest 35 dage før afgang.

Føl dig tryg på rejsen

Skulle uheldet alligevel være ude og du skal i karantæne fordi du bliver diagnosticeret med Covid-19 på din rejse, så sørger Emirates Holidays for, at du kan føle dig tryg på rejsen og giver dig ekstra sikkerhed, uanset hvor i verden du befinder dig.
Rejsebureauet dækker dine lægeudgifter med op til 150.000 EUR og dine karantæneudgifter med op til 100 EUR pr. dag i 14
dage – helt gratis.