Du er ikke alene om det

Er du én af dem, der kæmper med at holde tæt. Så skal du vide, at du ikke er alene, og at der kan sagtens gøres noget ved problemet – helt smertefrit.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Hvem kender ikke til det? Når vi skal, så skal vi – altså tisse. Alt for ofte kan det ske, at vi ved et nys eller et tungt løft, kommer til at tisse lidt. Men det er ikke noget, vi fortæller om, da det for de fleste af os, er frygteligt pinligt. Ifølge Inkontinensforeningen er der omkring 500.000 i Danmark, som døjer med inkontinens. Men der findes heldigvis flere forskellige behandlingsmetoder, så det ikke er nødvendigt at gå og være nervøs for at tisse i bukserne. For der er ingen, der behøver at leve med disse gener. Slet ikke når man faktisk kan gøre noget ved det.

Jeg valgte at køre en tur til LaDerma Clinic i hjertet af Malmø og besøge Kristina, som er sygeplejerske og ejer af klinikken. Klinikken her tilbyder en behandling mod stress inkontinens – en behandling, der hedder HIFU.

Stress inkontinens

– Vi ved, at det kan være pinligt, eller ubehageligt, at tale om dette emne. Derfor forsikrer vi alle vores kunder om, at vores venlige, højtuddannede behandlere får dig til at føle dig godt tilpas, Fortæller Kristina.

– Her på klinikken tilbyder vi HIFU-behandlingen, som giver øjeblikkeligt resultat, og så er det en behandling med andre bonuseffekter. Udover at hjælpe mod stress inkontinens kan den forbedre muskelstyrken og elasticiteten i de vaginale muskler. Dette er med til bl.a. at øge følelsen under samleje, og kan afhjælpe tørhed, som mange kvinder vil opleve med alderen, forklarer Kristina.

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) er en ultralyd behandling, der sender energiskud ind i de indre hudstrukturer i din vagina. Over to omgange roterer en stav i dit indre. Den første omgang rammer den 3 mm ind gennem huden med skuddene, og den efterfølgende gang rammer den 4,5 mm ind i huden. Denne behandling giver et løft og stramning i vagina, og da den automatiserede vaginalstav roterer 360 grader, får du et ensartet resultat inde i skeden. Behandlingen tager mindre end en time, og der er absolut ingen smerter forbundet med det.

Efter mit besøg hos LaDerma Clinic kunne jeg køre hjem med en lille hemmelighed, som jeg kun deler med jer: Jeg kunne faktisk holde mig hele vejen, og selv om der kom et nys, var der ingen uheld. Det er da lidt vildt, tænker jeg!