D-Dråber tilsat mælkesyrebakterier

Når man står med sin baby i favnen og får at vide, at man skal huske at give den lille D-vitamindråber hver dag, følger man selvfølgelig rådet. Hvis man, som mange nybagte mødre gør, googler emnet, opdager man hurtigt, at der findes mange skriverier om D-vitamindråber og babyer med ondt i maven. Derfor prøver to familier Apotekets D-Dråber, der foruden D-vitamin indeholder mælkesyrebakterier, som hjælper med at holde ro i tarmenes bakterieflora.

Af Henriette Rosenthal

testfamilien tester D-Dråber

Sucharitha Bandari og hendes familie har deres oprindelige rødder i Indien

Derfor er Sucharitha meget opmærksom på, at familien får tilført D-vitaminer, for solen er unægtelig noget mere sparsom på disse breddegrader, end de er i Indien.

– Jeg har tre sønner som er et, tre og seks år og de har alle tre fået D-Dråberne dagligt. Vi stammer oprindeligt fra Indien og derfor er jeg ekstra opmærksom på, at vi alle får D-vitaminer. Vi kan nemlig ikke spise os til den anbefalede dosis D-vitaminer, selv om vi spiser sund kost. Jeg kan stærkt anbefale Apotekets D-Dråber med mælkesyrebakterier, for jeg synes, at jeg allerede efter få dage mærkede, at mine drenge trivedes rigtigt godt med dem. Vi oplevede ingen maveproblemer overhovedet, siger Sucharitha.

Små børn skal have D-vitamin året rundt, til de fylder fire år

Undersøgelser af små børns kost fra Danmarks Tekniske Universitet viser, at børn i 2-3 års-alderen ikke får nok D-vitamin gennem den mad, de spiser. Der er ikke data for børn i 3-4 års-alderen, men forskernes vurdering er, at mængden af mad, som børn i den alder spiser, også er så lille, at det er svært at komme op på det anbefalede indtag af D-vitamin. De nye anbefalinger skal sikre,
at børn får den anbefalede mængde D-vitamin, som er 10 mikrogram dagligt. Fødevarestyrelsen anbefaler i øvrigt, at alle over fire år skal tage D-vitamin fra oktober til april. D-vitamins vigtigste funktion er at hjælpe kroppen til at optage kalk og er nødvendigt for knogler og muskler.

To i hver pakke

Når du køber Apotekets D-Dråber med mælkesyrebakterier får du 2 x 10 ml samt to pipetter til at dosere dråberne med. Det giver dig en større sikkerhed for god hygiejne, at når du tager hul på en ny portion D-Dråber, skifter du ligeledes til en ny pipette. De daglige seks dråber giver de 10 μg D-vitamin, som sundhedsmyndighederne anbefaler.

Camilla Marion Mortensen er mor til Carlo, som er to måneder

Han er en af de babyer, der ser ud til at have bøvl med maven, når han har fået D-vitamintilskud.

– Carlo har, i sin første levemåned, været meget generet af mavekneb, og man forsøger jo som forælder at finde alle mulige grunde
til, at han skulle have ondt i maven. D-dråberne står ofte for skud, og får skylden for smerterne, og det har de også fået her hos
os. Jeg har prøvet at holde pauser med de D-Dråber, som jeg gav ham, og har oplevet bedring i pausedagene. Derfor er det svært ikke at mistænke D-dråberne for at være årsagen.

Derfor blev jeg meget nysgerrig, da jeg så at man kunne melde sig til at prøve Apotekets D-Dråber med mælkesyrebakterier. Da Carlo havde fået dem i en uge, var der kun en dag, hvor jeg var sikker på, at han havde ondt i maven. Derfor har jeg godt “turdet” give ham de nye dråber uden at frygte for en stor skrigetur fra mit lille pus bagefter. Den ene dårlige dag vi havde med mavekneb kan lige så vel skyldes, at jeg selv havde spist eller drukket noget uhensigtsmæssigt, eller at han ikke har fået bøvset godt nok af efter amning. Jeg er positivt overrasket over de nye dråber og jeg vil i hvert tilfælde sige, at han har fået sin anbefalede dosis hver dag i modsætning til tidligere, hvor jeg var mere tilbageholden,
udtaler Camilla.

Kilder: Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut