Som forældre kender man det godt. Ens lille barn er blevet syg, og man er tvivl om, hvad man skal gøre. Skal man vente og se tiden an, eller skal man ringe til vagtlægen eller akuttelefonen? Eller skal man måske endda ringe 1-1-2?
Af Børn & Fritid.
Den tvivl skal små film hjælpe med at afklare. Med korte informationsfilm på den nyudviklede hjemmeside, børnelægernesbørnetips.dk får forældre et overblik over akutte symptomer og konkrete råd til, hvordan man skal forholde sig, hvis ens barn får symptomer på sygdom.
Flere børn i sundhedsvæsnet
De senere år er der kommet et stigende antal børn gennem sundhedsvæsenet. De mange børn med fredelige symptomer i børnemodtagelserne er uhensigtsmæssige både for familierne og for sundhedsvæsenet. Først og fremmest for de enkelte familier, der udsættes for unødvendige og stressende ture til hospital. Men også fordi børnelægerne får mindre tid til at hjælpe de børn, som faktisk har brug for medicinske undersøgelser og behandling på hospitalet.
– Det vigtigste er, at vi kan hjælpe med at skabe tryghed hjemme hos familierne, når et barn bliver syg. Jeg synes, at der har manglet klar kommunikation i øjenhøjde, som er til at forstå og som er en konkret hjælp til forældrene i en svær situation. Det kan Børnelægernes BørneTIPS, siger Morten Schrøder, der er børnelæge på Rigshospitalet og talsperson og en af initiativtagerne til Børnelægernes BørneTIPS.
Vejledning ved hånden
Børnelægernes BørneTIPS er danske frivillige børnelægers bud på at skabe mere tryghed og klarhed for forældre med syge børn i alderen 6 mdr. til 12 år. Det er et nationalt tiltag bestående af korte film og informationsark, som forældre kan se på deres smartphone. Det giver forældrene et overblik over akutte symptomer og vejleder dem når deres børn er syge. Filmene handler om symptomer relateret til cirka 80 pct. af al akut opstået sygdom hos børn.
Du finder Børnelægernes BørneTIPS her: www.regionh.dk/boernelaegernesboernetips