Vitaminer og mineraler til hele familien

På sin vis siger det sig selv, at vi ikke allesammen har behov for samme slags og mængde af vitaminer og mineraler. Derfor har tre familier prøvet ”skræddersyede” multivitaminpiller, som siges at booste sundheden og immunforsvaret på den længere bane. Disse vitaminpiller er nøje tilpasset køn, alder og livscyklus.

Af Henriette Rosenthal

Prøv at forestille dig en fyrreårig mand, der styrketræner fire gange om ugen kontra en teenagepige på 13 år, som svinger i sin hormonelle cyklus og har spisevaner, der ændrer sig fra dag til dag. Hvis deres daglige multivitaminpille indeholdt det samme, ville en af dem formentlig få for meget og den anden for lidt af de forskellige vitaminer og mineraler. Derfor findes der nu ni forskellige
vitamin- og mineraltilskud fra Mivitotal®, som hver især giver kroppen, hvad den har brug for, når du vælger den, der passer til dit køn og alder.

Familie med fokus på sundhed

Tanja Scheel − Jeg er 51 år og har prøvet “Hud, hår og negle”, som bl.a. hjælper med at opretholde hårets og hudens normale pigmentering. Det er jo er superrelevant i min alder, hvor håret for alvor begynder at gråne og huden har øget tendens til hyperpigmentering, der viser sig hos mig som brune pletter − især i ansigtet.

Jeg har desuden, sammen med min mand, Palle på 44 år, testet Mivitotals “Magnesium”. Vi står og går begge meget i løbet af dagen og har før haft god effekt af magnesium-tilskud for at afhjælpe tunge ben og kramper i benene om aftenen og natten.
Palle har desuden testet tilskuddet til immunforsvaret. Han er den i familien, som oftest er syg med forkølelse og hoste, så nu satser vi på, at vi kan holde “mande-influenzaen” lidt fra døren.

Med på efterskole

Vores datter Smilla på 15 år har testet Multivitamin & Mineraler til teenagere, og jordbær/vaniljesmagen gør det let at lokke dem i hende. ”De smager som slik”, siger hun. Jeg tænker, at vi pakker dem i kufferten, når hun tager på efterskole til august og helt selv skal stå for sine daglige rutiner og opretholde de gode vaner. Selvom pillerne umiddelbart er lidt store, er de nemme at sluge, synes vi.

Jeg er vild med den innovative og miljøvenlige emballage, som er lavet af 80 % plantebaseret plastik, da vi går meget op i at skåne miljøet for unødig forurening. Så alt i alt er kosttilskuddene et klart hit hos os alle tre i familien.

En aktiv familie

Carina Pedersen − Vi er alle herhjemme, Sara på 11, Anna på 13, Sofie på 17 og jeg selv, godt i gang med at prøve vitaminerne.
De er lette at sluge, så der er ingen problemer med at få pigerne til at nappe det daglige kosttilskud. Grunden til at jeg syntes det er vigtigt med daglige vitaminer er, at jeg kan sikre, at vi alle får de vitaminer og mineraler, som vi har brug for. De to mindste vokser meget og dyrker meget sport og bruger meget energi, også mentalt.

piger leger på sportsbane

Sara på 11 får Immun og Magnesium – en helt perfekt kombination til hendes alder og behov. Anna på 13 får Multivitaminer og Mineraler til teenagere samt Magnesium. Når man er teenager og dyrker meget motion, samtidig med man også rent mentalt/kognitivt bruger meget energi, så er det en oplagt kombination og understøtter hendes behov rigtig godt. Sofie på 17 tager Hud, Hår & Negle samt Magnesium. Det betyder meget for en pige i den alder at pleje sit udseende både ude- og indefra. Så hun er glad for at supplere sin kost med vitaminer og mineraler.

Styrker koncentrationsevnen

Jeg selv tager Multivitamin og Mineral Kvinde, samt Magnesium og jeg mærker en forskel i min muskulatur. Jeg træner meget og har generelt brug for noget, der giver energi til mine muskler. Vi oplever alle fire mindre træthed og har mere energi, når vi tager vores kosttilskud. Pigerne har også mere overskud, og det styrker deres koncentrationsevne. Det er fint, at Mivitotal er tilpasset hver enkelt efter alder og behov. Det betyder noget for pigerne, når de helt konkret kan se, at der f.eks. står teenager på glasset.

Det inspirerer dem til at være nysgerrige på, hvorfor deres kroppe hver især har brug for lige netop de vitaminer og mineraler og det er en vigtig læring, som jeg gerne vil give dem med på vejen.

Mivitotal forhandles hos Matas, apoteket, helsebutikker samt online: