Vidste du, at havre i din hudpleje virker både plejende og beroligende?

Irriteret hud kan opstå af forskellige årsager, og her er det vigtigt at vælge produkter, der ikke kun beroliger, men også plejer huden.

Af Bonnie Jensen

Hvis din hud ofte er tør, og ikke bliver smurt ind i lidt plejende fedtstoffer, kan det udvikle sig til en mere kronisk tilstand. Tør hud kan give kløe og rødme, hvor huden risikerer at sprække, og det gør ondt og svider, og kan i sidste ende risikere at udvikle sig til rigtig eksem. Derfor er der god grund til at passe godt på huden, og holde den blød og smidig, så den forbliver intakt.

Huden er nemlig et værn mod bakterier, kemikalier og andre fremmede stoffer udefra, og så sørger den også for, at der ikke fordamper for meget vand indefra. Hudplejemærket Aveeno er skabt af naturens ingredienser, heriblandt havre, der gennem årevis har været brugt i hudpleje, da den har vist sig gavnlig med sin anti-inflammatoriske effekt på huden.

2 lækre hudplejeserier

Aveeno har udviklet to lækre hudplejeserier: Skin Relief til både tør og irriteret hud, og Dermexa til meget tør og kløende hud, og hud med tendens til eksem. Produkterne i begge serier er fri for farvestoffer, og shampoo og body wash er sæbefri. Skin Relief Body Oil spray og shampoo er begge med en mild duft, med Hypoallergen produktformulering for at minimere risiko for allergi. Faktisk er Aveeno det hudplejemærke indenfor kropspleje, der anbefales mest af hudlæger i England.

Vi har fået lov til, sammen med et par familier, at prøve de to hudplejeserier. Her kan du læse mere om familiernes oplevelser.

Kunne se og mærke effekten med det samme

– Vi syntes, det var spændende at få lov at prøve Skin Relief-serien, som vi ikke kendte til i forvejen, fortæller Sarah Lindbæk.

– Vi har haft meget tør hud med det her skiftende vintervejr, vi har haft. Især vores søn Milas på 2 år har døjet med eksem på sin arm her i vinteren. Men på meget kort tid kunne vi virkelig se en effekt på Milas’ arm. Vi kunne se, at hans eksem blev mildere på kort tid, og hans kløe på armen stoppede med det samme, så der er slet ingen tvivl om, at vi vil fortsætte med at bruge disse produkter fremover. Når man kan se så gode resultater på så kort tid, så er der slet ingen tvivl om vores tillid til produkterne.

– Aveeno Skin Relief Moisturising lotion, der fugter i op til 72 timer, er den, vi har brugt allermest herhjemme. Den virker, og at den er lavet med pumpe, gør det nemt at smøre på sammen med børnene.

Håndcremen er virkelig god for min mand og jeg. Vi har tit tør hud på hænderne om vinteren, og det gør indimellem, at vi er udsat for statiske stød. Men ved at fugte hænderne med håndcremen, mærkede vi en markant forbedring, der minimerede de irriterende statiske stød, og i stedet fik vi blødere og mindre tørre hænder.

Pænere og blødere hud på meget kort tid

– Jeg arbejder som pædagog i en naturbørnehave, og vasker og spritter mine hænder rigtig mange gange dagligt. Jeg er ude med børnene rigtig mange timer hver dag, og alt dette er virkeligt hårdt for hænderne, fortæller Helene Jørgensen.

– Jeg har et stort ar på min hånd efter en 3. grads forbrænding, og det klør meget i perioder, så jeg var spændt på om deres Balm kunne hjælpe mig med dette, og det har virkeligt hjulpet. Nu synes jeg at det er som om kløen ikke er så slem mere, jeg har nu fået meget blødere hænder, og mit ar klør nu lidt mindre. Jeg var virkelig overrasket over, hvor hurtigt cremen blev absorberet, og at jeg hurtigere kunne fortsætte med min morgenrutine, da cremen ikke var fedtet.

– Min søn Sebastian på knap 10 år har parfumeallergi og tendens til tør hud og eksem – især her i vinterperioden. Så det er vigtigt for os, at vi bruger produkter i hverdagen uden parfume og andre tilsætningsstoffer, der kan virke irriterende på vores følsomme hud. Jeg vil bare anbefale Aveenos produkter til andre, der leder efter en parfumefri hudplejeserie.

Gode råd

Når man døjer med irriteret og kløende hud, er der ting, man selv kan gøre for at undgå at forværre hudens tilstand. Generelt kan følgende tips hjælpe med at lindre og behandle irriteret hud:

  • Find ud af, hvad der forårsager irritationen – om det er allergier, eksem, overfølsomhed overfor visse kemikalier, om det er almindelig tørhed eller om der er andre faktorer, der kan spille ind.
  • Husk at hudpleje starter i badet. Derfor er det vigtigt at bruge sæbefri produkter her, inden der påføres creme.
  • Brug milde hudplejeprodukter uden farvestoffer eller parfume.
  • Brug lunkent vand i stedet for helt varmt, da dette sammen med overdreven vask kan fjerne hudens naturlige olier og forværre irritation.
  • Brug en fugtighedscreme eller lotion for at bevare hudens fugtniveau. Produkter med beroligende ingredienser, som havre eller aloe vera, kan være særligt gavnlige.
  • Undgå hudplejeprodukter med stærke kemikalier, alkohol eller duftstoffer, da de kan irritere huden yderligere.
  • Beskyt huden mod solen ved at bruge solcreme med bredspektret SPF. Solen kan forværre hudirritation.
  • Undlad at klø på irriteret hud, da det kan forværre problemet. Brug i stedet en kølende lotion eller ispakning for at lindre kløen.
  • Ved en allergisk reaktion kan antihistaminer hjælpe med at reducere kløe og hævelse.

Vil du vide mere? Læs mere her på deres hjemmeside: www.aveeno.dk