Vi tester nødhjælp til tør hud

Vi vasker og ”spritter” hænder i et væk. Derfor kigger vi nærmere på produkter, der effektivt beskytter og afhjælper tør hud.

Af Henriette Rosenthal.

Camilla Mortensen

– Vi har afprøvet A-Derma Dermalibour + Barrier Cream, som en ”usynlige handske” der ubetinget har reddet Sanders hænder i denne tid. Hans hænder blev ødelagt på to dage efter opstart i skolen, hvor det primære program var hyppig håndvask og afspritning. Det kunne de simpelthen ikke klare. Vi har smurt med cremen et par gange om dagen, og det havde synlig og mærkbar effekt rigtig hurtigt. Cremen er en lille smule fedtet at påføre, men man mærker hurtigt, at den trænger ind og lægger sig som en lille fin usynlig handske på de små hænder.

Derudover har vi testet A-Derma Exomega Control Cream, som en allroundcreme af de gode. Vi har haft den stående fremme på badeværelset og den er blevet brugt flittigt over hele kroppen efter bad og håndvask. Den holder huden fugtig i et døgn, vil jeg sige. Jeg har selv påført den efter bad, og dagen efter kan jeg stadig mærke den. Den fugter og fedter uden, det er for meget.
Hvis man har man et område som klør, eller skal benene smøres godt ind efter barbering, så er den fantastisk og virkelig lækker.

Til sidst har vi afprøvet A-Derma Cutalgan Spray, som er ”et must” i badeværelsesskabet eller på turen. Lidt for meget sol, en udsat hud eller et insektbid, så er den fantastisk og let at påføre. En tynd og forfriskende spray som hurtigt tørrer ind og lindrer irritationen. Vi har brugt den på min mands tørre murer-overarme, som tit bliver irriteret af mørtel og fliselim, og han har en tendens til at klø, hvor det har siddet. Den afhjælper kløe og fugter godt igennem, fortæller Camilla.

baby får hjælp til tør hud

Nanna Ankjærgaard

– Vi er en familie på fire. Anton på ni og Oskar på seks år, mig selv og min mand Kasper. Oskar og Kasper lider begge af eksem.

A-Derma Exomega Control Cream er den største succes herhjemme. Særligt hos Kasper og Oskar. Cremen er supergod til kroppen og pumpen gør den nem at dosere. Der kommer lige den mængde ud, man har brug for. Konsistensen er lækker, og cremen er let at smøre på huden. Den lægger en usynlig hinde, der let trænger ind i huden. Huden føles lækker hele dagen.

Vi har også testet håndcremen A-Derma Dermalibour Barriere + Cream. I denne periode, hvor håndvask sker flere gange i løbet af dagen end tidligere, er den perfekt.

Drengene er begyndt i skole igen, og specielt Oskars hænder var efter de to første dage helt ødelagte. De var røde, hævede og sprukne.
Som skrevet tidligere, så kaldes cremen også den usynlige handske. Når man smører den på hænderne, kan man faktisk godt føle denne handske i form af en barriere på huden.

Til sidst har vi testet sprayen A-Derma Cutalgan Spray. Anton oplevede forleden, at han brændte sin fingerspids, da han skulle et tænde lys. Han fik fingeren i vand, og bagefter sprayede vi A-Derma Cutalgan Spray på. Han kom i seng, og der var intet at se og mærke dagen efter, siger Nanna.

Rikke Wiuff

hjælp til tør hud

– Vi har prøvet A-Derma Exomega Control Cream. Det har specielt været Mina, vores mindste datter som er ramt af børneeksem, som har prøvet denne.

Cremen er utrolig blød og lækker i konsistensen, nem at påføre og tørrer hurtigt ind. Vi har lagt mærke til, at Minas begyndende eksemområder er mindsket markant efter daglig brug af denne creme. Derudover er det også tydeligt, at den er kløstillende, da Mina slet ikke har kløet og kradset så meget i de områder, hvor der var begyndende eksem. Vi er utrolig glade for cremen allerede og skal helt sikkert fortsætte med den på daglig basis.

Derudover har storesøster også nydt lidt godt af cremen, og hun er blevet smurt efter bad. Igen, den er så dejlig nem at påføre og virker også drøj i brug. Det er praktisk med en pumpe på cremen, så man ikke skal stå og fedte rundt med det, når man skal indsmøre en 3-årig.
Vi har også prøvet A-Derma Dermalibour Barriere + Cream. Dette til Minas røde numse. Vi har haft en lang periode, hvor hun har haft tandfrembrud, og hvor hun har været ret generet af rød numse. Denne creme har virkelig dæmpet rødmen og irritationen. Den er noget nemmere at påføre end andre barriere-cremer som vi har prøvet, fortæller Rikke.

Læs mere om A-derma her: www.a-derma.dk/