Vi tester D-vitamin tyggetabletter til børn og voksne

Solen er den vigtigste kilde til D-vitamin, men på denne årstid er solen desværre en sjælden gæst.

Af Henriette Rosenthal

Hvorfor er det vigtigt at få tilstrækkeligt af D-vitamin?

D-vitamin er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og for knoglerne og musklerne, derudover er D-vitamin med til at styrke immunforsvaret, som for manges vedkommende er udfordret på denne årstid.

Her har to familier prøvet D-vitamintyggetabletter, D-Max og D-max Kids fra Vitabalans, og de findes til børn fra tre år og til voksne.

Perfekt ”timing”

Jeg fik tjekket mit D-vitaminniveau hos min læge og det viste sig, at det var for lavt. Mit tal lå på 30 og skulle gerne ligge på 50, så jeg blev anbefalet at tage D-vitamin i vintertiden. Det har derfor været et perfekt tidspunkt at være testfamilie af D-Max og D-max Kids. Jeg besluttede, at hele familien lige så godt kunne få et ekstra ”skud” D-vitamin, da vi jo tilsyneladende ikke får tilført nok via vores kost. Det passer os rigtigt fint, at det er velsmagende tyggetabletter, da ingen af os er vilde med at sluge tabletter.

Vi synes, at vi har mere overskud i hverdagen, og føler os ikke udmattede på samme måde som tidligere. Det samme gælder for vores børn – specielt vores ældste. Vi kan godt mærke, at de har fået mere energi, og har mere overskud nu. Vi kan varmt anbefale disse D-vitaminer, og de er nemme at få ned. De kan tygges og børnenes smager dejligt af pære, de voksnes smager også godt af jordbær fortæller Jennifer Sittinieri.

D-vitamin som tyggetablet

Mere overskud

Min kæreste fik taget en blodprøve, der viste at, han manglede D-vitaminer. Jeg havde en mistanke om, at jeg også selv var i underskud. Derfor sprang jeg hurtigt til, da Børn & Fritid søgte testfamilier til D-vitamin. Nu har vi prøvet disse D-vitaminer i noget tid, og vi er godt tilfredse med resultatet. Jeg kan også mærke min egen energi er steget, så jeg er knap så træt længere og kan holde mig vågen længere om aftenen, udtaler Henriette Svendsen

Du kan læse mere om D-Max og D-max Kids fra Vitabalans her på deres hjemmeside her www.vitabalans.fi/da/