Vi tester – Børnesko der holder til det hele

Gode børnesko skal opfylde mange kriterier. De skal selvfølgelig appellere til børnene og se godt ud, men vigtigere er, at de sidder godt på foden og kan holde til at blive brugt ”hårdt”. Det kan børnefodtøj fra Viking Footwear.

Af Henriette Rosenthal

Det kan tre børn skrive under på. De har testet smarte børnesko fra Viking Footwear og de er vilde med deres nye sko.

Maria Deis er mor til Bertram på seks og Oscar på fire år.

– Bertram synes, at skoene føles gode at have på og at de sidder godt fast, også når han klatrer i træer. Oscar er også meget tilfreds og synes, at det er ”hurtigløbersko”. Skoene har en god pasform og sidder godt på mine drenges fødder. De er nemme for børnene selv at tage på, fordi de holder formen, og så er der en strop bagpå, som gør det nemt for barnet selv at tage skoene på, uden at klemme fingeren ved hælen.

Oscar har sommetider svært ved selv at tage sko på, især når det er bløde kondisko, som ligesom folder sammen, når han stikker fødderne i. Med disse sko har han selv taget skoene på hver gang uden problemer. Skoene er nemme at lukke, da de har velcrolukning. Skoene sidder godt til og sidder stabilt på foden, også selv om barnet ikke får lukket velcroen helt til. Der er en stabil hælkappe og en “hård” snude.

Bertram synes at de er megagode at spille fodbold med, fordi det gør ikke ondt i tæerne, når han rammer bolden hårdt.

solide børnesko fra viking footwear.

Første dag drengene havde skoene på, var vi ude i naturen og i en kalkgrav hele dagen. Der var både mudder, kalk og vandpytter og vi gik op og ned ad skrå strækninger med løse sten og børnene klatrede i træer. Skoene sikrede en stabil støtte til fødderne, så børnene kunne løbe, klatre og hoppe i fri motorisk udfoldelse.

Selvom der en gang i mellem var en’ der trådte ned i en vandpyt eller ramte ned i vandet efter et hop, blev fødderne ikke våde, da skoene godt kunne holde et hurtigt skvæt vand ude. Skoene blev selvfølgelig beskidte af både kalk og mudder, men blev med en hurtig overtørring med en fugtig klud så fine som nye. Hvis ikke det havde været nok, er det et kæmpe plus, at skoene kan vaskes.

Derudover synes jeg, at den lille strop ved hælen, som gør det nemmere for børn selv at tage skoene på, er superpraktisk. Det er også tydeligt, at Oscar vælger disse sko frem for de andre kondisko han har, fordi han nemt selv kan tage den på, og den giver ham støtte og stabilitet, hvilket er godt, da han ikke har verdens bedste balancesans. Sidst men ikke mindst, er det en rigtig pæn børnesko. Den er både sej og kan gå til pænt brug, fortæller Maria.

Randi Salzwedell er mor til Celine på seks år.

– Skulle hilse fra Celine og sige, at disse sko er fantastisk at klatre med. Skoene er lette, bløde og har en god pasform. Derudover er de faktisk dejligt resistente i forhold til det danske sommervejr, og snavset kan nemt børstes af. Så er der jo også den detalje, at de kan maskinvaskes. Det er jeg stor fan af, siger Randi.

Du kan læse mere om viking og se deres lækre udvalg af sko på deres hjemmeside her: www.vikingfootwear.com