Vi passer på hinanden og på naturen

Vi bliver bedre til at passe på hinanden. Dette gælder også, når vi taler om bæredygtighed, som egentlig handler om at give jorden videre til næste generation i lige så god stand, som vi overtog den – eller måske i endnu bedre stand.

“Annonce”

Af Susanna Hochheim

For producenten Frosch handler bæredygtighed om at levere et bæredygtigt produktsortiment. Grundlaget for, at deres rengøringsartikler er bæredygtige, skal findes i deres fokus på den innovative recept, som bl.a. er en vegetabilsk basis. Der anvendes genbrugsplast, genanvendelige etiketter, klæbestoffer og farver, for på den måde tilbydes forbrugerne en smart kombination af kraftig rengøringseffekt og en omhyggelig beskyttelse af mennesker, dyr og ikke mindst miljøet.

Opskriften på bæredygtige husholdningsprodukter fra Frosch er indholdet af naturlige aktive stoffer, og kendte husholdningsingredienser (f.eks. soda, eddike, alkohol), samt velkendte plejeprodukter (f.eks. Aloe Vera, mandelolie og lign.). Dette giver den unikke kombination af naturlig, effektiv rengøringskraft samt produkter, der er miljø- og hudvenlige.

Vi tester Frosch

Vi børnefamilier kender alt til fedtede fingre, beskidte gulve og et toilet, der bare trænger til en anden duft. Derfor har vi bedt nogle familier om at teste Frosch hjemme hos dem, for at se om produkterne virkelig er så effektive, som der skrives om.

Hjemme hos Annemette Dahl

Familien Dahl har modtaget en masse skønne rengøringsartikler fra Frosch.

– I vores hjem hjælpes vi alle ad med at gøre rent, så alle tager deres del, og vi gør det sammen som familie. Børnene har deres opgaver, som de klarer så godt, de nu kan og evt. hjælpes vi lidt ad. Derfor går jeg meget op i, at mine rengøringsartikler er så naturlige som muligt, for at skåne vores hud og vores miljø.

– De skønne produkter fra Frosch er miljøvenlige. Selv flaskerne er jo genanvendt. Deres produkter har alle modtaget EU blomsten, som er et mærke, der viser, at Frosch går op i genbrug. Alle produkterne har hver sin skønne duft. F.eks. dufter deres universalrengøring af lavendel, og på den måde er du er sikret et hjem, der dufter rent og dejligt efter brug af rengøringprodukterne.

– Vi har alle været glade for at bruge produkterne, som ikke bare dufter godt, men også er effektive mod snavs. Det er helt klart et mærke, vi fortsat vil bruge i vores hjem.

Hjemme hos Rie Ravnholdt

Familien Ravnholdt har også testet produkterne fra Frosch.

– Det har været skønt at få en helt ny ” holdopstilling” af rengøringsmidler. De giver en meget effektiv duft i hele huset, og det er den bedste følelse synes jeg, når man har gjort rent, at det dufter rent og effektivt.

– Jeg var jo spændt på at prøve de for mig nye varianter, som hindbær eddike. Men den klarede jobbet og fik fjernet kalken fra glasdøren på vores badeværelse. Multi Surface Cleaner med orange har givet en ny duft i køkkenet og har fjernet de fedtpletter, den er blevet testet på. Deres lavendel wc-rens har også levet op til forventningerne, og så det jo skønt at vide, at det er et miljøvenligt valg.

– Vi herhjemme er godt tilfredse, og måske bliver det lidt nemmere at komme i gang med rengøringen næste gang – med sådan en skøn “holdopstilling”.

De 9 guidelines, der kendetegner produkterne hos Frosh

  1. Miljøvenlige og effektive formler med naturbaserede virkemidler, der fremhæver pleje og rengøring.
  2. Overfladeaktive stoffer baseret på planter, der fornys i naturen – med hurtig og høj grad af biologisk og nedbrydelighed.
  3. Dermatologiske tests, hvilket betyder at produkterne er hudvenlige. Der er minimal brug af milde konserveringsmidler og omhyggeligt udvalgte parfumestoffer, eller produkterne er fuldstændig parfumefri.
  4. Fri for microplast, formaldehyd, EDTA og halogenorganiske forbindelser.
  5. Reduceret brug af emballage og genanvendelige materialer, som bidrager til mindre miljøbelastning.
  6. Vegansk uden animalske ingredienser.
  7. Bæredygtig produktion.
  8. Eget rensningsanlæg, der sikrer top hygiejniske produkter, samt for rensning af spildevand.
  9. Mere end 30 års erfaring indenfor udvikling og fremstilling af miljøvenlige produkter til rengøring.

Øko-pioner mærket Frosch er repræsenteret i næsten alle europæiske lande, og kan findes på hylderne i mange supermarkeder. Derudover er mærket også efterspurgt i flere ikke-europæiske lande, såsom Japan, Kina og Sydkorea, netop på grund af dets holistiske økologiske løfte. Læs mere her: www.frosch.eco/dk