Til kamp mod snegle og hvepse

Det er aldrig sjovt når vores bed bliver invaderet af store dræbersnegle, som mildest talt kan nedlægge dine bed på få dage, eller som spiser af dine smukke blomster. Vi vil også gerne være foruden besøget af arrige hvepse, der flyver rundt på vores tallerkner midt under aftensmaden, som skulle nydes i haven.

Af Susanna Hochheim

Green Protect® er en simpel, effektiv og bæredygtig serie til bekæmpelse af insekter og skadedyr i haven og i hjemmet. Idéen er, at det er smart at forebygge frem for at bekæmpe, således at problemet ikke når at blive for omfattende – uden at belaste omgivelserne og økosystemet.

Den grønne series produkter er uden brug af kemikalier, hvilket gør dem ideelle til børnefamilier, som ofte har både børn og kæledyr løbende rundt i haven. Vi har talt med to familier, der kender og bruger netop dette mærke, og de har fortalt os, hvorfor de har valgt netop denne serie hjemme i deres haver, når sommeren melder sin ankomst.

Familien Johansen består af mor, far, datter og to hunde

Familien er meget aktiv, og bruger også deres have flittigt. De trakterer ofte aftensmaden udendørs, og lige så vel får deres to hunde også deres mad serveret i haven, da de udelukkende spiser råt kød. Dette lokker hele nabolagets hvepse og fluer til, og derfor har vi bedt dem afprøve Hvepsefælden fra Green Protect.

Væsken i flasken tiltrækker ikke bier, men hvepse og fluer, da de ikke kan modstå den særlige duft som spredes fra flasken. Flasken som er lavet af genanvendelig plast, kan både stilles på bordet og hænge i træerne uden låg på, og når flasken bliver tom, kan man lave en refill i samme flaske, indtil den er så fyldt med døde hvepse og fluer, at man synes der er brug for en frisk. Man skal påregne en opfyldning hver 6. uge.

Familien Jensen er bestående af mor, far, to drenge, to katte og deres otteårige hund

Green Protect bekæmper snegle

De alle bruger haven på hver deres måde, lige så snart vejret tillader det. I deres have er der både grøntsagsbede, blomsterbede og så elsker familien at samles, når grillen skal i brug, hvilket den kommer meget tidligt i foråret.

De har valgt den grønne miljøserie, som de kalder den, fordi de ikke ønsker at gøre brug af kemikalier i deres have. De vil gerne være med til at passe på miljøet, børnene og deres kæledyr, og vil gerne efterlade miljøet bedst muligt til de fremtidige generationer. Så her er det helt naturligt, at valget faldt på Green Protect Sneglebarriere. Det er små korn, der beskytter deres have mod snegle- og snegleskader. Produktet er lavet af et groft, kornlignende absorberende mineral med skarpe kanter, der er designet specielt til at afskrække snegle.

Snegle undgår nemlig skarpe kanter og lign. når de snegler sig rundt i haven. Der hvor produktet er hældt ud, kommer sneglene ikke, de finder en anden rute. En ekstra gevinst er, at når sommeren er slut, kan kornene blot blandes i jorden, da disse er bionedbrydelige.

Læs mere om Green Protect® her: www.green-protect.com