Tænd lyset fra telefonen

Vi er mange der efterhånden har fået øjnene op for begrebet Smart Home. At kunne klare nogle af dagligdagstingene via sin smartphone, som f.eks. at tænde og slukke lyset uden at skulle rejse sig, og det er da også både smart og meget handy i mange situationer.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Hvor tit sidder man ikke i yndlingshjørnet i sofaen, og i takt med at handlingen i filmen udvikler sig, er dagslyset aftaget, og man sidder pludseligt i mørke. Ville det ikke være skønt med en ”hjælper”, der gør, at du ikke behøver at rejse dig fra din magelige position bare for at tænde lyset?

Det er faktisk muligt at få intelligent lys derhjemme, der kan betjenes via stemmestyring, en fjernbetjening og en app på din telefon. Alt, du behøver at gøre, er at udskifte dine nuværende pærer med WiZ lysstyringssystemet, downloade WiZ appen og parre pærerne med appen.

Nu behøver du ikke længere at rejse dig for at tænde lyset, men kan sidde i ro og mag og styre lysstyrken og bestemme, hvor varmt eller koldt lysets nuance skal være – direkte via din telefon. Og det bliver faktisk endnu bedre end det. WiZ lysstyringssystemet kan programmeres til at tænde og slukke, eller skrue op eller ned for lysstyrken, så det passer til din families rutiner. Det er f.eks. rigtigt smart om morgenen, når man ikke har lyst til at tænde lampen på fuldt blus lige fra morgenstunden.

Det er endda så genialt, at man kan skifte imellem hele 16 millioner farver, hvis man installerer en WiZ colorpære i sin lampe. Med WiZ color-pærerne får man et væld af farver og dynamiske scener at vælge imellem, hvilket giver en ekstra god belysning til de forskellige stemninger, man ønsker.

WiZ lysstyringssystemet indeholder ikke kun pærer. I familien af WiZ produkter findes der også et stort udvalg af flotte og smarte LED-strips og lamper – også til børneværelser. Vi har sendt et udvalg til et par familier, og her kan du læse, hvad de synes om systemet.

Vi har testet WiZ lysstyringssystemet

– Vi har WiZ i hele huset, og det er især optur om aftenen/natten med dæmpet belysning i nogle rum. Døtrene elsker dem og har dem på alle værelser. De store har også lightstrips med skiftende farver, som de er vilde med til diskofester. I resten af huset kører vi mest koldt eller varmt hvidt lys. Livet med smart lys fra WiZ er bare optur i vores hjem. Mulighederne, og sikkerheden, ved at kunne planlægge lys, når man ikke er hjemme, er vigtigt også. Vi bliver helt overraskede, når vi skal bruge en lampe, som ikke har en WiZ pære i. – Allan Thullesen

Smart, når man har børn, der er mørkeræd

– Vores børn på 3, 4 og 9 år er alle mørkeræd. Der skal være lys tændt hos dem, når de falder i søvn, og i de mørke tider, vi går i møde, skal lyset også gerne være tændt om morgenen. Lyset i vores gang, som vi har haft tændt indtil nu, har hverken været justérbart i styrke eller haft en mere nedtonet farve, hvilket har generet os en del, da vores soveværelsesdør ofte er åben, så vi kan høre børnene. Og ja, med elprisernes stigninger bliver det ikke billigere med lys tændt hele natten. Derfor er vi blevet superglade for WiZ, fortæller Sine Bøgeskov.

– Vi har fået en WiZ lampe til ungernes soveværelse, som vi kan styre fra vores telefoner. Her kan vi justere lysets styrke samt farve og nuancer. Vi kan endda programmere lampen, så den slukker og tænder på bestemte tidspunkter. Udover det, fik vi også et par pærer, som vi har sat til i køkkenet og en anden i stuen.

Begge lamper er sat til at tænde kl. 6, hvor den ældste ofte bevæger sig igennem køkkenet til stuen for at se lidt morgen-tegnefilm. Vi har også fået en WiZ bevægelsessensor, der registrerer aktivitet indendørs. Det, der er så ekstra smart ved den her er, at man kan forudindstille de forskellige lampers lysstyrke til forskellige tidspunkter.

Dvs. når børnene går ned af trappen om dagen, tænder den ikke, men om aftenen tænder den med normal belysning og om natten med meget lidt belysning. Det er virkelig smart – og vores børn, ja, de er ellevilde med systemet. De er især blevet glade for festlyset, hvor lampen skifter imellem fire farver. Hver gang jeg vælger denne funktion i appen, starter festen med dans og sang.

Hurtigt og nemt at installere via appen

– Det her WiZ system er SÅ smart. Jeg har før hørt om lignende alternativer og har altid tænkt, at det i hvert fald ikke var noget, jeg kunne tænke mig at få, fordi det da er nok med helt almindelige pærer i vores lamper. Men jeg tog så grueligt fejl og må trække alle mine ord og udtalelser om smart lys i mig igen, fortæller Nadia Dybro.

– Vi kendte ikke til WiZ lyssystemet i forvejen, men vi opdagede, at det er supernemt at opsætte og bruge. Der følger den mest “idiotsikre” guide med til hvert produkt, som fortæller præcis, hvad man skal gøre og hvorfor. Det samme gør WiZ appen. Den er nem at bruge og fortæller præcis det, man skal gøre for at opsætte produkterne.

Derefter er det genialt, at man kan styre alt lyset i huset fra appen på sin telefon. I appen kan man også dele med de andre beboere i huset, så alle kan ændre lyset efter behov fra deres egen smartphone. Vores børn har fået WiZ lys på værelset og er bare rigtigt glade
for det. Nu kan de styre deres eget lys, og de kan tænde for lyset i de mørke timer, når de sidder og læser eller tegner, og dæmpe det i en rolig farve, når de skal sove eller slappe af.

– Både min mand og jeg er blevet så glade for WiZ lyssystemet. Vi har allerede fået lavet nogle helt faste rutiner. F.eks. går jeg ind i appen om aftenen og indstiller lysene i stuen til lav styrke og en varm, rolig farve. Vi har hængt den transportable WiZ knap op i soveværelset, så når vi går i seng, kan vi med ét tryk på knappen slukke alt lyset.

Når der er behov for, at man skal op om natten, f.eks. når vores mindste vågner, så trykker vi bare på knappen, og så tænder lyset, som jeg indstillede det, inden jeg slukkede – på lav styrke og i en varm rolig farve, så jeg kan se noget, men uden at genere resten af familien, der jo ligger og sover.

– Det, som vi har været mest glade for ved lysstyringssystemet er, at vi kan skifte farve og styrke på lyset, alt efter hvad man skal bruge det til. Der er ikke bare fuld hammer på lyset, hvis man blot skal se en film eller hygge. Det er da supersmart. Vores oplevelse med WiZ er kanon. Vi installerede systemet hurtigt og nemt, efter vi havde modtaget det, og vi bruger det HVER dag.

Jeg kan ikke helt se, hvorfor vi ikke har fået fat i systemet før – det har vi virkelig manglet i vores liv. Det gør vores hverdag nemmere, især i en travl børnefamilie som vores, hvor kaos ofte hersker. Og nemmere bliver det bare ikke at huske at slukke lyset.

Med WiZ-pærer kan du styre lyset fra en app på din telefon, eller med stemmen via en smart assistent som Google Home, Siri Shortcuts eller Amazon Alexa.

  • Når du ikke er hjemme, kan du tjekke i appen, om du har husket at slukke alt dit lys. Hvis ikke, kan du slukke det med et enkelt klik i appen, og ligeledes kan du tænde lidt lys, hvis du ved, at du kommer sent hjem.
  • Med WiZ color-pærerne er det muligt at skifte imellem hele 16 millioner farver.
  • Hvis man ønsker en særlig tema-belysning i et rum, er der et stort udvalg af dynamiske farvemiljøer at vælge imellem i WiZ appen.
  • Du kan også få glæde af det smarte WiZ lysstyringssystem med pærer fra mærket Philips Smart LED, der er ”Connected by WiZ”.