Sund og nem aftensmad

Det er ved aftensmåltidet, at vi alle samles rundt om bordet i de fleste familier. Det er her, vi sludrer om dagens begivenheder og oplevelser. Men det er lige netop også aftensmåltidet, der ofte er sværest at finde på nye retter til, uge efter uge. Derfor er det jo genialt, at nogle dygtige fagfolk har gjort det nemt for os.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Hos Skagenfood sammensætter de dygtige kokke lækre og nemme menuer, der tilmed er sunde og giver masser af god næring og energi til en travl hverdag. Her får du leveret alle ingredienser i en kølekasse lige til døren, og du slipper for besværet med at opfinde madplan, klare indkøb med trætte børn, og at slæbe tunge indkøbsposer hjem. Som en ekstra bonus, får du smagt på nye retter, og slipper for at spise de sædvanlige 5-6 retter, som ofte kører i ring hjemme hos de fleste familier.

Når man får leveret måltidskasser fra Skagenfood, følger der både opskrifter og alle ingredienser med til lige netop det antal personer, du skal lave mad til. Og her er måltidskasser for enhver smag, uanset om I hælder mest til de børnevenlige retter, til hurtigt færdig retter, om I er pescetarer, om I er vegetarer, om I ønsker ekstra meget fokus på det grønne eller om I ønsker færdigretter, der bare skal opvarmes.

Vi har ladet et par familier prøve Skagenfoods Budget Familiekasse, og her kan du læse mere om deres oplevelser.

Velsmagende retter med god variation

– Vi har i denne uge fået Skagenfoods måltidskasse, Familiekassen Budget, med måltider til fire dage. Drengene var med til at pakke varerne ud og stille på køl, og de skulle straks ind på Skagenfoods hjemmeside og se, hvad vi skulle have at spise. Derefter valgte de, hvilken ret, de ville hjælpe med at lave. Ikke overraskende valgte Bertram, at han ville lave burger, og Oscar ville lave noget med pasta og panering, fortæller Maria Deis.

– Vi startede med at lave opskriften med fisk, som var den, Oscar havde valgt. Han ville gerne selv panere fisken, så det startede han med at gøre, imens jeg gjorde nogen af de andre ting klar. Det skal være sjovt og overskueligt for børnene at være med i køkkenet, så de er med til det, de synes er sjovt og det, der lige passer til deres alder. Normalt ville de også være med til at dække bord, men da vi ikke har et bord og stole stående lige nu, da vi er i gang med at renovere, er de med til at servere maden og præsentere den.

– Det var tydeligt at se, at de følte en stolthed over at have lavet maden, da de var med til at servere den. Det er jo fantastisk, at børn på bare 7 og 9 år kan lave det meste af retterne selv, og jeg kunne se, at de var mere modige til at smage på nye madvarer, når de selv har været med i køkkenet.

– Da det blev Bertrams tur til at lave mad, kastede han sig over opskriften med burger, som blev døbt “byggerods burger”. Han formåede at lave stort set det hele selv, men fik lidt hjælp, da bøfferne skulle på den varme pande og pommes frites skulle ud af ovnen. Så fra nu af kan jeg trygt overlade madlavningen til Bertram, når vi skal have hjemmelavede burgere.

– Det dejlige ved at få de her måltidskasser er, at man ikke selv skal finde ud af, hvad man skal spise og handle ind. Og samtidigt er det også dejligt at lære nye retter at kende, samt sjovt at prøve nye ingredienser af, som man ikke selv er vant til at spise. Maden fra Skagenfood smagte rigtigt dejligt, og der var en god variation i retterne.

Så nemt, at drengene selv ville stå for maden

– Jeg tænker, at alle børnefamilier kan nikke genkendende til den travle hverdag, hvor fritidsaktiviteter, venner, job osv. skal gå op med hvad der føles som alt for få timer i døgnet. Særligt omkring juletid, hvor kalenderen lige biver presset det ekstra af diverse julearrangementer i sportsklubberne, på skolen, i børnehaven og på jobbet. Ja, listen er lang, fortæller Mia Lindberg.

– Herhjemme har vi virkelig nydt en håndsrækning fra Skagenfood i form af deres måltidskasse, Budget Familiekassen, hvor der på trods af navnet, på ingen måde er sparet på kvaliteten. Vi modtog en skøn og varierende måltidskasse, som indeholdt vegetar, kød og fisk i form af både velkendte og nye retter.

– Budgettet holdes nede, ved bl.a. at spare de printede opskrifter i kassen, for man modtager en mail torsdag i ugen før levering, med links til opskrifterne, som også kan findes inde i ens personlige “min side”. Herhjemme manglede vi i hvert fald ikke de printede opskrifter. Drengene, som elsker at hjælpe til ved madlavningen, kunne let navigere på skærmen, og som en ekstra bonus kan små fedtede børnefingre let tørres af skærmen – det kan være svært på de printede versioner. Og så er det jo bare fedt, at man kan spare lidt på økonomien på en måde, der også er til gavn for miljøet.

– Det er afgjort ikke sidste gang, vi får måltidskasser fra Skagenfood. Kvaliteten er i top, og det er nemt at gå til, selv med børn i køkkenet. og så er det skønt at prøve nye retter af, som passer ind i en travl hverdag. Konceptet er faktisk så simpelt, at drengene Norr på 9 og Leander på 5 år – på eget initiativ – selv ville stå for maden den ene aften.

– Hos Skagenfood kan du vælge imellem 17 forskellige måltidskasser, der alle indeholder friske økologiske råvarer og krydderier. Prøv selv, og oplev hvor meget det letter i hverdagen at slippe for at skulle tage stilling til aftenens måltid, og bare kunne komme hjem til alle råvarerne, der ligger klar i dit køleskab.

Danmarks billigste måltidskasse

Skagenfood har lanceret en budgetvenlig familiekasse til fire dage. For under 50,- kr. pr. person om dagen, kan I nu få leveret fire måltider med fisk, kød og/ eller fjerkræ og altid en grøn ret. Opskrifterne i Budget Familie Kassen udvikles af deres faste opskriftsudviklere:

Louisa Lorang, som elsker at lave god mad til hele familien med hendes nemme, hurtige og helt uimodståelige opskrifter. Peter Nøhr, som er god til at snige en masse grønt ind i måltiderne. Anders Kvorning, som er god til at holde igen på de fedtholdige ingredienser og Jacob Dahl, der er Skagenfoods hus-kok og som er 100 meter mester i lækre fiskeopskrifter.

Ens for dem alle er, at de laver familievenlige og nemme opskrifter med variation og masser af smag.

Se meget mere på www.skagenfood.dk