Sund, lækker og nem hverdagsmad

Hvis du ikke allerede nu har prøvet at få leveret måltidskasser lige til døren, så får du her et par gode grunde til at prøve det.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Ny inspiration til aftensmåltiderne, ja tak. Nem og hurtig tilberedning, ja tak. Ingredienser til aftensmåltiderne leveret direkte til døren, ja tak. Alle os, der har ansvaret for at servere et sundt og mættende måltid for vores familie, vil med garanti nikke genkende til at det gerne må gå lidt tjept i hverdagen, for der er jo rigeligt af rutiner i forvejen, der også skal nås.

Slip for indkøb i ulvetimen

Medmindre du er så organiseret, at du laver madplaner og klarer indkøb en gang ugentligt, så har du helt sikkert prøvet at stå i ulvetimen med et træt barn og kigge langt efter inspiration til aftenmenuen i supermarkedets kølediske. Hvorfor ikke prøve at få leveret alle ingredienserne til aftensmåltiderne direkte til døren – måltider, der ikke tager mere end 20-30 minutter at lave?

Opskrifter udviklet af Louisa Lorang

Skagenfood har mange forskellige måltidskasser at vælge imellem, og de har netop indgået et samarbejde med Louisa Lorang, som udvikler opskrifter til deres lynkasse. Louisa elsker at lave god mad til hele familien og hendes lynkasse hos Skagenfood er med opskrifter på mad, der er nemt at lave, forholdsvis hurtigt og med fokus på, at hele familien kan spise med.

Louisa har udgivet mere end 20 kogebøger om alt fra småkager til pasta og asianstyle. Tonen er altid uformel – præcis som maden. Vi har fået lov at lade to familier prøve Skagenfood Lynkassen by Louisa Lorang – læs om deres oplevelser her.

Imponeret over de gode råvarer

– Vi er en familie på fem, med en hverdag, der kører derudaf, og hvor vi altid ender med de samme kedelige retter. Vi bliver ofte presset på tid i hverdagene, fortæller Marie-Louise Hylleberg.

– Vi fik leveret tre retter: Oksekøds laab (favoritten), nudelsalat og bygotto. Alle tre er retter, vi aldrig har prøvet at lave før, men vi kommer helt klart til at lave dem igen. Farmand er uddannet kok, og han var dybt imponeret over det høje niveau, og råvarerne var simpelthen så sindssygt friske. Jeg selv synes, det er dødsens kedeligt at lave mad, så det er altid farmand, der står for maden herhjemme, og børnene synes, det er drønhyggeligt at få lov til at være med i køkkenet.

– Alt i alt var det bare nemt at lave maden. Den var klar på max 30 minutter, og det var skønt at få lov at smage retter, vi aldrig selv havde tænkt på at lave før. Jeg er en kræsenpind, og det samme er pigerne, men vi blev simpelthen så vilde med retterne. Egentligt er det bare lækkert med sådan en måltidskasse. Det er nemt, vi fik lækre råvarer og nogle af tingene kan være svære at finde i et supermarked. Så vi kunne sagtens finde på at fortsætte med måltidskasser fra Skagenfood, slutter hun.

Nemt og overskueligt – selv for børnene

– Vi har før prøvet måltidskasser, og det har været hyggeligt. Det er nemt, at alt forarbejdet med at vælge ret osv. er klaret i forvejen, og det åbner bare for andet end den hverdagsmad, man plejer at lave, fortæller Alice Vinholt.

– Hjemme hos os er det både vores teenager Julie og mig, der laver mad i hverdagene, og i weekenderne er det tit far, der tager tjansen. Det har faktisk været enormt hyggeligt med lynkassen med de lækre og friske råvarer, og vores børn er gået all in i denne uge med at hjælpe med at lave maden. Det var nemt at gå til retterne, og de var faktisk rigtigt hurtige til at snitte al det grønne. Det var smart, at alle måltiderne var beskrevet så “idiotsikrede” i opskrifterne. Der er simpelthen billeder af alt, hvad der skal bruges, så selv vores datter Melanie på 8 år kunne finde ud af det.

– En af fordelene ved at få måltidskasser er, at man ikke skal bruge så meget tid på indkøb, forberedelse og selve madlavningen, og så har vi også fået mere grønt i maden. Vi har før prøvet andre måltidskasser fra andre virksomheder, men stoppede igen, fordi der var for meget, vi ikke kunne lide, og så var det virkelig tidskrævende og uoverskueligt. Der gik for meget tid på bare at finde ud af, hvad der skulle bruges til hvilken ret. Men med Skagenfoods kasse var det pakket helt perfekt.

LynKassen by Louisa Lorang

LynKassen by Louisa Lorang er nemme, hurtige og helt uimodståelige opskrifter. Louisa elsker at lave god mad til hele familien. Det er hverdagsretter med et lille tvist af kærlighed, fra den store verden og altid lige til at gå til. Der varieres mellem fisk, kød og fjerkræ, og altid med en masse lækre grøntsager. Kassens retter har en tilberedningstid på 20-30 min.

Læs mere om lynkassen på skagenfoods hjemmeside: www.skagenfood.dk/da-dk