Solgryn hele dagen

(Annonce)

Vi er mange, der er vokset op med havregryn på morgenbordet, og som har fortsat de gode vaner sammen med vores egne børn. Men havregryn kan faktisk bruges til så meget andet end bare morgenmad.

Af Bonnie Jensen

Hvorfor ikke kombinere det bedste fra to verdener? Altså, at hygge sig sammen med sit barn, og lave et sundt og nærende måltid samtidigt. Når vi inviterer barnet med i køkkenet, og inddrager ham eller hende i dagens måltider, så får barnet en masse god viden om hvilke råvarer, der er sunde og gode, og du får kvalitetstid med dit barn, imens du klarer en af hverdagens – til tider, sure – pligter. Så udover gode hyggestunder i køkkenet, får du også et barn, der højst sandsynligt vil smage på nye ting, og som vil være stolt af at have deltaget i madlavningen og glæde sig til at se, hvad resten af familien synes om lækkerierne på bordet.

Vi har sendt et udvalg af lækre havregrynsvarianter fra OTA Solgryn hjem til et par familier, så de kunne kokkerere med deres børn. Her kan du få inspiration til gode hverdagsretter med de sunde og mættende havregryn.

Havregryn til morgenmad, frokost og aftensmad

– I de seneste 12 år har hele familien hver morgen spist havregryn på en eller anden måde, ofte med mælk eller yoghurt – enten alene, eller blandet med tørrede frugter, nødder, kokos eller andet, fortæller mor Mette Beck.

– Men havregryn kan jo bruges til så meget mere. Herhjemme har vi f.eks. lavet: tomat/chia grød med spejlæg, ristede svampe, grønkål og crunchy chiliolie. Vi bruger havregryn i frikadellefarsen. Vi har lavet en crunchy salat med avokado, ærter og blåbær toppet med honningristet havre og chili vinagrette. Vi har lavet hjemmelavet granola og de skønneste vanedannende Flap Jacks. Vi har bagt crumblekage og pandekager med havregryn i dejen og forskellige overnight oats.

– Der er jo så mange ting, man kan bruge flagerne til, bl.a. pandestegte fladbrød a la naan, knækbrød, rugbarer med chokolade, myslibarer, sunde daddelkugler og f.eks. grødchips. Ja, mulighederne er mange med de lækre havregryn.

En god og sund start på dagen

– Vi elsker havregryn hjemme hos os, og vi elsker OTA Solgryns store udvalg. Vi har tre børn, og de får havregryn næsten hver dag til morgenmad, da det er en god og sund start på dagen, fortæller mor Laila Birch Memborg.

– Udover det, bruger vi også havregryn i bagning og madlavning, bl.a. når vi laver pandekager, frikadeller og hjemmebagt brød. Inde på OTAs hjemmeside er der mange gode opskrifter, som man kan bruge til inspiration, hvilket vi også ofte benytter os af.

– Hvis vores datter Agnes måtte bestemme, ville hun spise havregrød eller havregryn til alle måltiderne, da hun er vild med det.

Nøglehulsmærket

En af de letteste veje til at få fuldkorn og fibre, er igennem dine Solgryn fra OTA. Havregrynene er 100 % fuldkorn, hvilket også er derfor Solgrynene har fuldkornslogoet, der stiller krav til fødevaren, om at den skal indeholde mange kostfibre.

OTA Solgryn har også nøglehulsmærket, som er det nordiske ernæringsmærke, som stiller krav til indhold af fedt, sukker, kostfiber og salt. Solgrynene har udover et højt indhold af fibre, et minimalt indhold af sukker. Den eneste form for sukker, som du finder i solgrynene, er dén, der kommer fra den rå havre. Du kan læse meget mere her på ota solgryns hjemmeside: www.otasolgryn.dk/