Solbeskyttelse for hele familien

(Annonce) Sommervejret har ramt os, og sommerferien nærmer sig. Det betyder mange udendørs aktiviteter, sjove strandture og masser af sol på kroppen. Men med solens glæder følger også chancer for solskoldning, der gør ondt, og ødelagt hud af de skadelige UV-stråler. Vi har, sammen med et par familier, prøvet en serie for både små og store.

Af Bonnie Jensen

Vi ved det godt. Vi skal beskytte både vores egen og vores børns hud mod de skadelige solstråler. Men som vi alle også godt ved, så går det nogle gange bare lige lidt for hurtigt hjemme hos en børnefamilie. Travlhed, trætte og sure børn, og forældre, der er ekstra presset på tålmodigheden, er en dårlig kombination i mange situationer, og ikke mindst når der skal smøres solcreme ind. Det er bare som om, at de fleste børn ikke har tålmodighed til at stå stille, imens der skal smøres beskyttelse på deres sarte hud. Og hvis cremen så også fedter deres hud, kan det være ekstra svært at vinde kampen om solcreme-indsmøringen.

Derfor er det vigtigt at finde en god variant, der ikke fedter, og som er nem og hurtig at smøre ud på huden – og som samtidigt absorberes hurtigt. NIVEA SUN har et bredt udvalg af solplejeprodukter til både børn og voksne. Nogle af varianterne er specielt udviklet til børn og er selvfølgelig vandfaste, så de også beskytter de små vandhunde. Vi har fået lov at prøve et par af produkterne i solserien til både børn og voksnes hud sammen med et par familier, og her kan du læse mere om deres oplevelser.

Helt perfekt herhjemme i den rødhårede familie

– Vi ville gerne være med til at prøve solcremer fra NIVEA, da jeg synes solcreme tit kan fedte og blive for tykt at smøre ud. Jeg er før blevet anbefalet deres solcremer, men har aldrig fået prøvet dem. Så derfor syntes jeg, at det var en meget oplagt mulighed, fortæller mor Laila Birch Memborg.

– Vi er en rødhåret familie, og vores hud er bare mere sensitiv end andres. Derfor bliver vi også nemt solskoldede og skal smøres godt ind i solcreme. Det skal vi allerede fra forårsmånederne, og gerne flere gange om dagen, når vi er udendørs.

– Efter vi har brugt NIVEAs solprodukter, kan jeg selv mærke, at de ikke fedter, og at de er så nemme og lækre at smøre ud. Konsistensen er tynd og let, man har ikke fedtede fingre efter påsmøring, og man lægger egentligt ikke mærke til, at man har solcreme på.

– Vi vil fra nu af fortsætte med at bruge solprodukter fra NIVEA SUN. Specielt den med spray er genial, og at den er med faktor 50, gør den bare helt perfekt herhjemme i den rødhårede familie.

Huden hverken fedter eller glinser

– Vi ville gerne prøve solserien fra NIVEA SUN, da vi før har brugt produkter fra NIVEA og altid har været glade for disse. Vi skal til Kroatien til sommer, og ville derfor gerne afprøve, om det var dette mærke, som vi skulle købe med til ferien, fortæller Line Petersen.

– Børnene får solcreme på hver morgen, inden de kommer i børnehave og skole. Vi starter gerne i starten af maj, for at passe godt på deres hud, imens vi som forældre er blevet bedre til at huske solcreme til os selv, når vi ved at vi skal opholde os længere tid i solen.

– Vi er meget glade for NIVEA SUN produkterne, og noget af det bedste er, at de ikke fedter, og at huden ikke glinser som ved andre solcremer. Og så tørrer de hurtigt ind i huden.

– Vi bruger faktor 50 på børnene, og i forhold til andre solcremer til børn, vi har prøvet, er det virkelig nemt at smøre ud på huden. Jeg selv bruger den lille Sensitive til ansigtet hver dag, og selv under make-up fedter den ikke. Drengene får faktor 50+ sensitive protect på – den med sprayfunktion – det synes de nemlig er sjovere.

– Efter at have afprøvet solcreme fra NIVEA, så er både min mand og jeg enige om, at det er det mærke, som vi skal have købt mere af til vores ferie i Kroatien.

Den velkendte duft tager dig en tur med sydpå

– Solcremerne står fremme på badeværelset ved håndvasken allerede i foråret, så det er nemt og tilgængeligt, så der er ingen undskyldninger for ikke at bruge af det, fortæller mor Camilla Mortensen.

– NIVEA er en klassiker, som vi selvfølgelig kender. Vi køber både den med parfume og den uden, for jeg kan godt lide, at det indimellem dufter lidt – det minder mig bare om sol, sommer og sommerferie. Men børnene smøres altid ind i parfumefrie produkter, da de alle har eksem eller allergi. Vi køber på ferier altid NIVEAs parfumefrie børnesolcreme på spray i faktor 50. Den er simpelthen uundværlig. Den kan holde både soleksem og rødme væk, på trods af en meget skarp sol.

– Vores store børn, Sander og Zola, elsker den, man kan spraye ud som deodorant. Det er en helt klar væske, som hverken fedter eller skal bearbejdes ret meget, og det er lige noget for dem (den er ikke med iblandt testprodukterne).

Et stort lager af solcreme

– Jeg har generelt et stort lager af solcreme. Lidt forskelligt til kroppen og til ansigtet, alt efter de hudtyper, vi alle nu har. Min mand er eksempelvis ekstremt udsat i solen, imens jeg selv tager ret godt imod solen, hvilket Carlo på 3 år også gør. Så vi er meget blandede. Og så har vi lille Lauge på 6 måneder, som for første gang skal med os på en varm ferie. Han skal naturligvis slet ikke opholde sig i solen, men stadig smøres rigtig godt ind.

– I NIVEAs sortiment er den, jeg bedst kan lide, den til børn med pumpen på. Den vinder altså hos os. Vi vil nok altid have et udvalg af NIVEA solcremer hjemme hos os, og den med pumpen slipper jeg aldrig. Men prøv og åbn en flaske af de klassiske blå, og se om duften ikke tager dig en tur med sydpå.

Læs mere her på deres hjemmeside: www.nivea.dk