Skoletasker med ergonomisk god pasform

(Annonce) En af de helt store milepæle er, når vores børn starter i skole. Allerede inden skolestart er der dog en vigtig beslutning, der skal træffes, og det er valget af den perfekte skoletaske, der sidder godt, og som barnet synes er flot. Vi har ladet et par skolebørn og deres forældre få ”frit valg på alle hylder”. Læs med her og se, hvorfor de valgte, som de gjorde.

Af Bonnie Jensen

Vi har taget et nærmere kig på mærkerne ergobag og satch, der begge er designet med ergonomi og funktionalitet som vigtigste parametre. Taskerne fra både satch og ergobag er produceret af genbrugeligt plast fra PET-flasker, og nogle af special edition taskerne fra ergobag er lavet af bæredygtige genbrugstekstiler. Skoletaskerne fra begge mærker er lavet i slidstærke materialer, der tåler den daglige (hårdhændede) brug som vi jo kender fra børn, der kommer hjem fra skole og smider skoletasken helt tilfældigt i entreen.

Praktisk med mange rum

– Til hverdag arbejder jeg som pædagog i indskolingen på en almen folkeskole, så jeg ser min del af skoletasker til både de helt små og de lidt større børn. Blandt andet de fine skoletasker fra ergobag og satch, som er ret populære blandt eleverne, fortæller Maria Ejler.

– Da min datter, Siljes nye skoletaske skulle vælges, brugte jeg den smarte sammenligningsfunktion på satchs hjemmeside. Valget faldt på den nyeste model match, da den har et rumfang på 30 liter og mulighed for at udvide hovedrummet med yderligere 5 liter ved behov – det er altså smart.

Derudover har modellen en frontlomme med plads til f.eks. jakken, fodbolden eller cykelhjelmen. Det er en virkelig fed og anvendelig funktion nu her, efter at Silje er startet i klub, hvor de ikke har en fast garderobeplads. Det gør det en del nemmere for hende at holde styr på sine ting.

– Silje er 140 cm høj, og hun selv og jeg synes, at tasken passer perfekt til hende efter en hurtig tilpasning af ryg og stropper. Det er utrolig nemt at justere tasken, så den passer til den, som skal bruge den. satch match skoletasken har både polstrede skulderstropper og ryg, hvilket jeg synes, er en klar fordel.

Sammen med brystremmen og talje remmen skaber polstringen de bedste ergonomiske og mest behagelige forhold for Siljes krop, som i forvejen er udfordret af hyper mobilitet, når den hver dag skal bære rundt på de mange skolesager, der efterhånden vejer en del. Uden indhold vejer tasken 1,4 kg, og Silje synes den er let. Som et ekstra plus, er tasken fri for dårlig kemi og produceret af genbrugte PETflasker, og materialet virker yderst holdbart og slidstærkt. Ydermere er det vand– og smudsafvisende og nemt at rengøre med en fugtig klud.

Ergonomisk og med smart design

– Min datter Lucca faldt for enhjørningedesignet fra ergobag. Tasken har et reflekterende print, som gør, at den skinner særligt stærkt, når den bliver oplyst i mørke – det synes Lucca er ret så sejt.

– Tasken indeholder et stort rum, som er stofinddelt smart i tre mindre rum. I dette rum er der også en lynlåslomme til mindre ting. I taskens top er der to lynlåslommer, hvoraf den ene kan rumme et af de medfølgende penalhuse og den andet et regnslag. På begge sider er der udvidelige lommer til f.eks. drikkedunk eller solcreme. Derudover er der foran et rum til madpakken, hvor der rent faktisk kan være en lidt større madkasse – det synes jeg er rigtigt smart.

– Lucca kommer helt sikkert til at bruge de mange rum i hele tasken, hun er nemlig vild med rum – det er næsten sammenligneligt med en slikbutik. Gymnastiktasken har to rum, så man meget praktisk kan holde tørt tøj, sko og vådt håndklæde adskilt, hvilket er megasejt hvis man spørger Lucca.

Tasken vejer i sig selv 1,1 kg og virker let. Tasken er lavet af genbrugte PET flasker og er vandtæt. Den virker meget robust og holdbar, lige som man gerne vil have det med ting, der skal bruges af børn.

– Både børn og voksne er vilde med pigernes nye skoletasker, og personligt er jeg helt vild med, hvordan begge mærker og modeller går op i ergonomien, og at taskerne flere steder kan tilpasses børnene, så de sidder perfekt – også i takt med, at de vokser.

Nemt at justere taskerne

– Jeg kendte godt ergobag i forvejen, fra da Mynte skulle starte i skole, fortæller Jeanette Rasmussen. – Det var svært for Mynte at vælge mellem alle de flotte farver på taskerne, men jeg hjalp hende med at vælge en, hvor der både er tur-/gymnastiktaske, som er vigtigt, da de er ofte på ture med klassen og har idræt en gang om ugen. Det smarte ved tasken er, at den har justerbar ryg, og jeg havde slet ikke forestillet mig at det kunne være så nemt. Der er nemlig angivet på tasken, hvordan man justerer med velcro, i forhold til højden på barnet. Taskestropperne støtter godt op, og så er der to lukninger – en ved brystet og en hen over maven. Det gør, at tasken er nemmere at bære, når der kommer flere ting i.

Tasker der sagtens kan klare hverdagens strabadser

– Jeg går højt op i, at taskerne er ergonomiske korrekte. Jeg synes, det er supervigtigt med gode tasker, som passer ikke bare børns ryg, men hele deres ergonomi. Det er jo en taske, de bruger meget hver dag,og som godt kan blive tung, siger Zenia Barbara Nissen.

– Taskerne passer perfekt til alderen og sidder virkelig godt til kroppen. Man kan tydeligt se, at de sidder behageligt. De føles meget lette, som er rigtig fint, da sådan en skoletaske med indhold kan veje rigtig meget. Så det er rigtig skønt, at der er sparet på vægten i tasken. Kvaliteten er fuldstændig i top, og lader til, at de sagtens kan klare hverdagens strabadser.

Vil du vide mere? læs mere her på deres hjemmeside: www.satch.com/dk/ og www.ergobag.dk