Sjov med udklædning

Fastelavn, halloween, udklædningsfest. Ja, der er mange anledninger til at finde de sjove, skræmmende eller fine kostumer frem. Men udklædning behøver ikke nødvendigvis en anledning, og det er ikke kun børn der har sjov med udklædning.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Min fødselsdag ligger lige omkring fastelavnstid, og vi har mange gange holdt fastelavnsfest for både børn og voksne med tøndeslagning hjemme i carporten. Det er altid sjovt at se hvor opfindsomme gæsterne har været, og alle vores børn synes at det er sjovt at vi voksne klæder os ud. Og uanset alder, synes de fleste at det er sjovt klæde sig ud og påtage sig en anden personlighed, at lege at man er en helt anden end man plejer, og de fleste synes også det er festligt og sjovt at blive inviteret til kostumefest, både voksne og børn.

Familier har testet kostumer

Rubies Masquerade er en familieejet virksomhed, der i mere end 70 år har skabt fantasifulde udklædninger, der alle er godkendt af EU´s legetøjskommission. I deres sortiment findes mere end 800 forskellige kostumer heriblandt mange af de kendte film- og Disneyfigurer som de har godkendte licenser til at producere, så de ligner skuespillernes påklædning som vi ser i biografen.

Vi har sendt et par familier kostumer de kunne prøve og her er hvad de synes.

Sara Schnack og hendes mand og deres to piger Sofia på 5 og Silke på 1 år lov at klæde sig ud som Minnie og Mickey Mouse.

Mickey kostumer

– Vi elsker at klæde os ud, hele familien, og så bare danse og hygge sammen. Sofia elsker at være klædt ud, både når hun skal i børnehave eller når hun skal lege og hygge med hendes veninder, og til alle de begivenheder det kan lade sig gøre. Vi er helt med på legen, hun må gerne klæde sig ud lige så tit hun vil, det skal jo være sjovt at komme afsted.

– Denne gang synes Sofia at det var helt fantastisk at vi alle sammen var klædt helt ens ud, så vi rigtigt lignede det vi jo er – en familie. Vi fik meget skæg med de kostumer vi fik tilsendt. Vi lavede Tik TOK-videoer, vi legede og fik os en masse grin sammen. Kvaliteten er rigtigt god, pasformen var super, og Sofia drømmer allerede om at vi køber nogle flere matchende kostumer,
fortæller mor Sara.

Zenia Barbara Nissen, hendes mand og deres børn Ida på 9, Sara på 6, Emilie på 4 og på et halvt år fik sendt smukke prinsessekjoler, en kanin og et prinsekostume.

– Pigerne var helt vilde da vi modtog kostumerne, især da de fandt ud af at vi forældre også skulle klædes ud. Vi havde det supersjovt med kostumerne, og stjernerne i pigernes øjne da de så deres far og jeg udklædt var priceless. Vi har opdaget hvor sjovt og hyggeligt det er at leve sig ind i udklædningslegen sammen med pigerne, og det er bestemt ikke sidste gang vi gør det.

prinsesse kostumer

– Vores piger er meget ude i børnehaven, så de er ikke vant til at klæde sig ud når de skal afsted, det er bare ikke særligt praktisk at lege i udendørs, men de klæder sig tit ud og ofte flere gange dagligt i forskellige kostumer, de elsker at lege med udklædningstøj og spille en masse forskellige roller, fortæller mor Zenia.

I sortimentet hos Rubies Masquerade kan man vælge mellem et væld af velkendte figurer fra bl.a. Marvel, Lucas Films, Warner Brother og Disneys univers. De er i dag verdens største designer og producent af kostumer, som er lavet af materialer i høj kvalitet. Du finder Rubies kostumer i BR, Euro Toys, Jollyroom, i Bilka og Føtex, hos Tema Shop, Party King, Pixizoo, Kalas kongen, i Fest og Farver, hos Bog & Ide og i Festbutikken.