Pas godt på familiens tænder

(Annonce)

Når det drejer sig om mund- og tandhygiejne, vil vi alle gerne give vores børn gode vaner helt fra starten. Det kan dog være en stor udfordring i mange hjem, hvor børnenes tandbørstning indimellem går lidt for stærkt, og så betaler man prisen hos tandlægen.

Af Bonnie Jensen

Med en elektrisk tandbørste er man bedre stillet i forhold til at få fjernet plak og madrester. En eltandbørste klarer tandbørstningen for dig, så her skal du ikke selv bevæge tandbørsten så meget, som ved en manuel tandbørste. El-tandbørsten kan være en god løsning til både børn og voksne, da det er nemmere at komme hele vejen rundt i munden uden at presse tandbørsten så hårdt, at tandkødet trækker sig.

Vi har bedt et par familier teste en elektrisk tandbørste fra den danske virksomhed Get Tony. El-tandbørsten Tony kan det samme som de fleste andre el-tandbørster, men den fås til en rigtigt god pris, og så får man hele fem års ombytningsgaranti på den, hvis den skulle finde på at strejke. Vi har fået mange rosende ord med fra vores testfamilier, læs selv her:

Tandbørsten kommer bedre rundt

– Mine tre børn og jeg har været så heldige at få lov til at prøve de smarte el-tandbørster, fortæller far Rasmus Wrobel.

– Vi er enige i, at de er lavet i et flot design, og så er det fedt, at der er forskellige programmer i den. Vi har altid brugt helt almindelige tandbørster, og har ofte talt om at vi ville købe elektriske. Det er en stor glæde for Albert med hans nye elektriske tandbørste. Han er så vild med den, og har nok børstet tænder mindst otte gange hver dag, siden han fik den, fordi han synes den er så sej.

– Jeg kan mærke, at det er nemmere at komme bedre rundt i munden end med min gamle tandbørste, og så er det smart, at den viser, hvornår man har børstet i to minutter, så man ved om der er børstet nok.

Gør tandbørstningen sjovere

– Vi har faktisk altid brugt el-tandbørste. Vi føler, at munden/tænderne bliver mere rene. Vores søn Luka syntes faktisk også, at det gør tandbørstningen en smule mere sjov. Vores tandlæge har altid anbefalet at bruge el-tandbørste, så det er endnu en grund til vores valg, fortæller mor Kristine Hansen.

– Da jeg først åbner pakken, bliver jeg meget overrasket over det fine design. Super flot el-tandbørste at have stående fremme. Kan både fås i sort og hvid, så der er til enhver smag. Det er en tandbørste med flere forskellige funktioner, bl.a. white og clean. Den er overskuelig og nem at betjene, også for vores søn på 6 år. Lige netop denne model virker supereffektiv, og kommer godt rundt i munden.

De forskellige funktioner har hver især en særlig vibration. Kort sagt, en el-tandbørste, der gør tandbørstningen mere sjov for børn, er mere effektiv end en almindelig tandbørste, bliver anbefalet af tandlæger, og er flottere at have stående fremme. Og så skal man bare huske jævnligt at udskifte børstehoveder, men det er jo ligesom en almindelig tandbørste, der skal skiftes hver tredje måned.

Gode råd om tandbørstning

  • Tænderne skal børstes to gange om dagen i minimum to minutter
  • Tidspunkt for tandbørstning er ikke så vigtigt, men find en god vane
  • Der skal ALTID bruges tandpasta med FLUOR ved tandbørstning
  • Fluoren skal virke i tilstrækkelig lang tid, overskydende tandpasta spyttes bare ud
  • Tandbørsten skal have tætte børster, og må ikke være for hård
  • Børst systematisk, så du kommer hele vejen rundt
  • Brug børsten til at massere tænder og tandkød, bevæg børsten i cirkler
  • En el-tandbørste kommer selv rundt om hver tand, hold den derfor stille ved hver tand.