På eventyr i skønne Danmark

Danmark er et dejligt land at tage på oplevelse i, hvilket mange da også har gjort i år. Bortset fra, at det er kedelige omstændigheder,
Covid-19, der har forhindret os i at rejse udenlands, er vi mange der har fået øjnene op for, hvor mange skønne ”pletter”, der findes i
Danmark. Man kan ovenikøbet finde en del af de faciliteter, vi gerne rejser efter, lige her for næsen af os i vores eget lille land.

Af Henriette Rosenthal

Maria Mathiassen smuttede sammen med sin mand, og to børn, Alexia på syv og Lucas på 10 år, på weekend i et feriecenter i Blokhus.

Familien havde ikke lyst til at tage på weekend uden familiens femte medlem, hunden Brutus, som er 60 kilo charmerende broholmer. Brutus var heldigvis lige så velkommen på feriecentret som resten af familien.

Danmark har en kystlinje, der strækker sig over hele 8750 kilometer. Det er da også her, man finder samtlige af Danlands 29 feriecentre. Det giver en helt unik mulighed for at gå lange ture på stranden, hoppe i bølgen hvis temperaturen er til det, og til at lære børnene at slå smut med flade strandsten. Aktiviteter, der er skønne året rundt – også i efterårsferien.

Her kan du læse Marias beretning om en weekend i familiens tegn. Det var Danlands feriecenter i Blokhus, der udgjorde basen for hyggelige udflugter og familieoplevelser.

− Vi ankom ved 17-tiden og fik anvist den skønneste ferielejlighed med masser af plads til os alle inklusive Brutus. Et af børnene udbrød:” Lejligheden er meget større end jeg troede”.
Her manglede intet og den havde den dejligste altan, med fri udsigt til en legeplads. Så kunne Brutus sidde på altanen og holde øje med børnene, når de legede dernede.
Lige da vi ankom, skulle den udendørs pool afprøves og ungerne var vilde med den, blandt andet fordi der var en sej vandrutsjebane. Da vi havde spist aftensmad, gik vi en tur ned til stranden, der ligger et stenkast fra feriecentret, fortæller Maria.

Natur, byliv og masser af oplevelser i Nordjylland

Alle Danlands feriecentre har hvert deres særkende, men fælles for dem er, at de er placeret i områder, hvor der er masser af udflugtsmuligheder, hvilket gør dem til oplagte steder at holde ferie året rundt. Det benyttede familien Mathiassen sig da også af.

familietur hvor børnene hygger sig

− Danlands feriecenter i Blokhus ligger i gåafstand til Gateway Blokhus. Jeg vil skyde på, at der er ca. 1,4 km. Det er det skønneste naturområde, og det besøgte vi selvfølgelig. Der en lækker naturlegeplads til børnene og en hundeskov, hvor Brutus kunne løbe frit, hvilket sådan en stor hund selvfølgelig elsker. Hvis man har lyst til at holde formen, er her også udendørs træningsredskaber, og de var faktisk ret lækre. Man kan spise sin medbragte mad på spisepladsen, så man kan få mange timer til at gå her.

Efterfølgende tog vil tilbage til feriecentret, for børnene ville gerne lige have en tur i udendørspoolen, der lå i den anden ende feriecentret. Vi syntes ikke, at Brutus skulle være alene hjemme. Derfor bestilte vi take-away fra Restaurant Nordstjernen, der ligger ved feriecentret. Det kunne ikke være nemmere.

– Vi sluttede dagen med at gå ned på stranden for at tage en aftendukkert i Vesterhavet. Bagefter nød vi den smukke solnedgang. Lad mig sige sådan: Vi sov alle som sten efter den dejlige, aktive dag. Blokhus er en lille men hyggelig ferieby med gode butikker og lækre is. Løkken ligger også tæt på, og her kan man opleve bunkers på stranden. Hvis ungerne plager om at komme i sommerland, ligger Fårup Sommerland også tæt på. Vi kan virkelig anbefale Danlands feriecenter i Blokhus, for sikke en dejlig weekend, vi har haft der, afslutter
Maria.

10 af Danlands 29 feriecentre har badeland

– der er oplagte til en efterårsferie eller miniferie i vinterhalvåret. Se dem alle på danland.dk
Husdyr er velkomne (pris 275,- kr. pr. ophold)
Slutrengøring er altid inkluderet i prisen

Følg Danland på facebook:
www.facebook.com/DanCenterDanland

Følg Danland på instagram:
www.instagram.com/dancenterdanland