Øv, en vorte

– Mor, jeg har fået en vorte. Denne sætning er enhver forældres skræk. Vorter er genstridige, de smitter, og de er svære at slippe af med. Ofte får man flere vorter, da man også kan smitte sig selv, når man først har fået den første vorte.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Alle kan få vorter, dog ses det ofte, at det er vores børn, der kommer hjem med en fin lille gevækst på huden. Når man har fået en vorte, vises det ved at huden fortykkes på det område, hvor vorten sidder. Smitten sker ved direkte kontakt, som ofte er i svømmehaller og idrætshaller i badene. Når man så er smittet, er det helt normalt at smitte sig selv, da man kan overføre vortevirusset fra et sted på kroppen til et andet.

Behandlingen af vorter forbindes med noget, der gør ondt, det er besværligt og så tager det lang tid. Men med cremen Spirularin VS fra
Pharmovital får du en mere mild, men stadig effektiv behandling.

Hvordan kan jeg se, om det er en vorte?

  • Vorter er en virusinfektion i huden, som medfører små tørre gevækster, oftest på hænder og fødder
  • De er typisk få millimeter store, og har en uregelmæssig, tør, blomkålsagtig overflade
  • Vorterne kan sidde enkeltvis eller i grupper
  • De vorter, som sidder i fodsålen, kan være ømme, hvis de udsættes for tryk
  • Vortevirusset aktiverer dannelsen af hård hud omkring vorten, så huden omkring fodvorterne er ofte fortykket.

Hjemme hos Anne Bjørnskov Schalech har de testet Spirularin VS fra Pharmovital, da Annes søn Mikkel på 10 år har fået en vorte på hånden, som han er rigtig træt af.

Anne fortæller, at det var helt perfekt for dem, at de kunne få lov til at teste cremen. De andre produkter, familien tidligere har prøvet, svier når det påføres huden, men med Spirularin VS-cremen var det helt smertefrit. Cremen skal smøres på området med vorten i et tyndt lag, og skal smøres helt ind.

– Cremen er så let at smøre ind, at Mikkel selv har behandlet vorten både morgen og aften, fortæller Anne.

– På kun få dage er vorten mindsket væsentligt. Det er fedt at se så hurtigt et resultat. Cremen er virkelig effektiv. Jeg kan klart anbefale at bruge cremen mod genstridige vorter.