Under Corona er det gået op for mange familier, hvor hyggeligt det er at bage brød og kager selv. Man samles på en helt særlig måde, og snakken er helt anderledes og måske ovenikøbet mere afslappet, når man bager sammen. Rugbrød og surdejsbrød er vundet ind på mange familiers hylder, viser salget af bageprodukter i det seneste år, og nye kager bliver altid vel modtaget når vi har bagt.
Af Susanna H Johansen
Flere familier ønsker at bage og spise økologisk, og det skal heller ikke være for besværligt. Derfor er Valsemøllens økologiske bageblandinger lig med hjemmebag af høj kvalitet, økologisk og så lover de os, at det er nemt for os at bage. Derfor har vi valgt at gå Valsemøllen lidt i sømmene. Så vi har bedt to familier bage sammen med deres børn. De har fået tilsendt ØKO Kernerugbrød, ØKO Surdejsbrød og noget så lækkert som Saltkaramelkage og Kanelsneglkage, der alle er helt nye bageblandinger fra Valsemøllen.
David Jensen er far til Viggo på 10 år og Aske på 9 år og sammen har de prøvet de økologiske bageblandinger
De tre elsker at lave ting sammen, og bruger da også en del tid i køkkenet. Viggo er helt vild med kanelsneglekagen, og David synes det må skyldes hans egne gode barndomsminder, fra da han selv som lille ofte fik lov at bage kanelsnegle. Aske syntes, at rugbrødet bliver en tand mere lækkert, når man er sin egen bagermester og får lov at tage hjemmebag med i madpakken.
– Der er ingen tvivl om, at det ikke er sidste gang vi køber og bager med Valsemøllens færdigblandinger. Det var så nemt og drengene var vilde med at få lov at røre tingene sammen og forme til kager og brød, slutter far David.
Maria Berg er mor til Elias på 12 år og Victoria på 10 år
– Victoria spørger næsten dagligt om vi skal bage. Det er en af hendes yndlingsbeskæftigelser. Så da vi fik til opgave at prøve nogle forskellige bageblandinger var vi mere end klar. Det var en stor dag for frøkenen. Det sker ofte i weekenderne at vi samles i køkkenet og laver ting sammen, det er ungerne vilde med, og sidste weekend stod i brød og kagernes tegn, udtaler Maria.
– Ungerne syntes begge at Saltkaramelkagen hittede, specielt da de fik lokket farmand til at køre ud efter vaniljeis til kagen.
Valsemøllens egne bagere udvikler løbende nye brød- og kageblandinger med fokus på god smag og gode råvarer, og så mener de, at det gerne må være nemt og hurtigt at bage skønne kager, brød og boller – en enkel og lækker løsning til velduftende hjemmebag hos travle familier, der ikke vil gå på kompromis med hverken smag eller økologi.
Du kan læse mere om valsemøllens lækre bageblandinger på deres hjemmeside: www.valsemollen.dk