Nem, sund og hurtig aftensmad

Her kan du læse om en smutvej til en nemmere hverdag, med masser af velsmag på menuen.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Må jeg være med til at lave mad, mor?”
”Åh nej, det passer ikke så godt i dag, for lillesøster er sulten, så jeg skal have maden på bordet i en fart”.

 Skagenfood - aftensmad

Kender du også til ovenstående situation? Den hvor man selvfølgelig gerne vil give sit barn nogle grundlæggede færdigheder i et køkken, og håber at kunne stimulere barnets lyst til at smage på nye fødevarer? Men hvor tiden bare ikke rigtig slår til, fordi hverdagens madlavning helst ikke må tage for lang tid, fordi børnene er sultne efter en lang dag.

Hvad med at gøre hverdagene lidt lettere, ved at få lækre måltider leveret helt til døren, og derved undgå stress og jag omkring middagstid. På ca. 20 minutter kan du have middagen klar, og det er noget der virkelig betyder noget i en børnefamilie, hvor ulvetimen i stedet for at være fyldt med bøvl og brok, forvandles til en hyggelig stund, hvor I sammen med børnene får stablet et lækkert måltid på benene i en fart.

Varieret kost

fisk til aftensmad

Det er Skagenfood, der er jeres nye køkkenhjælp, og det er deres kokke der forbereder måltiderne, så de er lige til at gå til. Maden er i vid udstrækning forberedt, når den pakkes i kassen. Det betyder, at der pludselig frigives tid og overskud til, at børnene kan komme med i køkkenet og hjælpe til med at lave maden, de selv skal være med til at spise ved middagsbordet. Meget tyder på, at børn der selv har deltaget i tilberedning af måltiderne, bliver mindre kræsne.

Hver uge sammensætter de dygtige kokke en ny menu, og du behøver ikke at være hjemme, når kassen med måltiderne leveres, man aftaler blot et sted, hvor chaufføren stiller kassen, og så kan fødevarerne holde sig nedkølet til de bliver hentet indenfor. Prøv selv, og oplev hvor meget det letter i hverdagen og weekenden med for den sags skyld. Der er meget der er sjovere, end at styrte rundt i et supermarked med trætte børn.

Vi har bedt et par familier prøve at spise med Skagenfood i en uge, læs med her og hør hvad de synes om konceptet.

fisk til aftensmad fisk til aftensmad

Skønt med overskud til at hygge med at lave mad sammen med sine børn

– Vi har tidligere forsøgt os med forskellige måltidskasser, og har også overvejet at prøve Skagenfood, så det var sjovt at være med til at prøve på denne måde. Jeg synes deres opskrifter er vildt lækre og fyldt med sunde og gode råvarer. Opskrifterne var så nemme, at selv børnene kunne forstå dem, hvis man blot følger anvisningerne, fortæller mor Maria Mathiassen.

– De var med til at lave maden alle dagene, og var ret interesserede, da vi desværre får fisk alt for sjældent. Og ofte så smager maden ekstra godt, når man selv har været med til at lave det, og de var VILDE med maden, specielt retterne med fisk. Normalt er Alexia altspisende, imens Lucas er lidt mere skeptisk, men de var begge vilde med retterne.

stegt lange med mos

Jeg er pt. sygemeldt med stress og har en kæreste med fuldtidsjob, så det har været skønt, ikke at skulle tænke på indkøb og madplan i en uge, det gør bare det hele meget nemmere. Vi kunne helt sikkert finde på at bestille Skagenfood måltidskassen igen. Vi har fået meget mere varieret og grønt, og retter man troede børnene ikke ville synes om, var de vilde med. Det er så skønt, at man kan få overskud til at hygge med at lave mad sammen med sine børn, i en ellers travl hverdag. Jeg kan mærke at det giver os alle noget ekstra, slutter mor Maria.

Albert stod for madlavningen

albert står for aftensmaden

– Jeg er alenefar med tre børn på fuldtid, og plejer at handle med Albert hver dag, når jeg har hentet ham fra skole. Så det har været virkelig lækkert, ikke at skulle tænke på indkøb, fortæller far Rasmus Wrobel.

– Albert er meget glad for at lave mad, og han er virkeligt god til det, på trods af at han kun er 10 år. Han har bare en stor interesse og nysgerrighed overfor det, så det har været ham der har stået for maden, helt selv, uden jeg har hjulpet ham. Vi spiser som regel fisk mindst en gang om ugen, og grønt til alle vores aftensmåltider, og herhjemme er mine piger kræsne, men de vil altid gerne smage på nye ting.

Både jeg og pigerne synes, at maden var rigtig lækker, og det var fedt at prøve nogle nye forskellige retter, og faktisk har vi allerede været inde og bestille måltidskasse hos Skagenfood igen til næste uge, slutter far Rasmus.

Fisk på menuen

Fisk indeholder mange vigtige næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen ogOmega-3 fedtsyrer. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at børn
og unge skal spise to hovedmåltider med fisk, plus fisk til frokost ind i mellem.

Er du blevet nysgerrig på de velsmagende måltidskasser? læs mere her på Skagenfoods hjemmeside.