Nem og sund mad leveret lige til døren

En børnefamilies travle hverdag efterlader sjældent mange timer til god, sund og nærende mad. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at få opfyldt alle tre kriterier, og endda på under 15 minutter, med lidt hjælp fra en måltidskasse der leveres direkte hjem til jer en gang om ugen.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

En måltidskasse, der indeholder ingredienser og opskrifter til børnevenlige retter, for hele familien. Der betyder at man ikke skal styrte afsted efter arbejde, fordi der både skal købes ind og hentes børn, og således får I ekstra tid til at lave langt hyggeligere ting sammen, med tid til nærvær, og ulvetimen er en saga blot.

Når man bestiller en måltidskasse, følger udførlige opskrifter med, der er så nemme at gå til, at lidt større børn rent faktisk kan få sin egen maddag, eller I kan tilberede maden sammen. Det er hyggeligt at lave mad sammen, og børn der hjælper til, når maden bliver tilberedt, er også mere tilbøjelige til at være åbne overfor nye retter og smage.

Danskerne spiser ikke nok fisk

Ægteparret Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen, ejerne af Skagenfood, er glade for fisk og synes generelt at danskerne spiser for lidt af de sunde sager. De besluttede sig for, at levere frisk fisk direkte hjem til familierne. Men som de fleste af os vist kan nikke genkendende til, så rækker fantasien ikke så langt, når det gælder serveringen af fisk. Skagenfood sammensatte nogle lækre opskrifter og tilbød måltidskasser med alle ingredienser til måltiderne. Deres vision har lige fra starten været at skabe gode madoplevelser med friske råvarer.

I Skagenfoods måltidskasser får du leveret frisk fisk fra den gældende årstid, sammen med det tilbehør, de har sammensat til de forskellige retter. Sidenhen har de udvidet repertoiret, og har nu fået udviklet måltidskasser med meget andet end fisk, og de lever nu af at gøre danskernes hverdag både nemmere og sundere med deres mange forskellige måltidskasser.

Måltidskasser for enhver smag

Skagenfood har et stort udvalg af måltidskasser. De tilbyder mere end 15 forskellige måltidskasser, og man behøver ikke at være vild med fisk for at finde de gode sager her. Men som navnet antyder, så kan du være ganske sikker på at finde lækre fiskeretter her, det er bare et spørgsmål om hvilken måltidskasse du vælger. Alle deres måltidskasser indeholder friske økologiske råvarer og krydderier, og der følger nemme og udførlige instrukser med på opskrifterne til de forskellige lækre retter.

Der kan nævnes kasser som SkagenKassen, med havfriske fisk i klassiske og nye sunde variationer. Eller Klima Måltidskassen, hvor retterne er beregnet ud fra klimatryk og ren økologi, eller Favorit Måltidskassen, der er sammensat med inspiration fra alverdens kulinariske hjørner, og med en variation af fisk, kød og fjerkræ.

Skal det gå stærkt, kan man bestille Just Heat Kassen, her er der lynhurtig økologisk aftensmad på den så godt som hjemmelavede måde. Her får man tre færdigretter med kød eller fjerkræ. Der er også KlarParat Kassen, der indeholder et måltid med fisk, hvor du blot skal varme op i ovnen i 15-20 minutter, måske stege eller koge lidt – og smage til. Voila! Resten er der sørget for.

Maria Berg har sammen med sin familie, fået lov at prøve en uge med en Xtra Nemt Måltidskasse og her er lidt om familiens oplevelser

– Tirsdag morgen vågnede vi op og opdagede, at der var sat en flamingokasse og en grøntkasse udenfor vores dør. Ungerne var mere nysgerrige end mig, for at se hvad kasserne mon indeholdt, så vi fik dem straks slæbt indenfor, så vi kunne kigge nærmere på indholdet, fortæller mor Maria.

– Vi er rigtigt glade for fisk herhjemme, og havde glædet os til at prøve Skagenfoods retter, og til at få lidt inspiration til nye retter. Man kører jo lidt i ring iblandt familiens yndlingsretter, det gør hverdagen nemmere.

Elias havde især glædet sig til vi skulle prøve de nye kasser fra Skagenfood, for han er ret glad for at være med i køkkenet. Det sker ofte at han spørger om han må lave mad, og han er efterhånden
blevet ret god til at lave forskellige retter.

Mad på bare 15 minutter

– Vi var så heldige at vi fik lov at prøve Xtra Nemt MåltidsKassen, hvor alle retterne kan laves klar på bare 15 minutter, hvilket er helt perfekt i vores familie, da tiden i hverdagene ikke er til de store kulinariske udfoldelser. Børnenes fra er ret glad for – og god til – at lave mad, men det sker kun i weekenderne, for det kan tage timer når han først går i gang, og det duer jo ikke til hverdag.

Elias blev så glad, da han så at vi skulle lave stegt laks med svampesovs, begge dele hører til blandt hans yndlingsmad, dog var han lidt betænkelig ved grønkålen der hørte til, men han gik i krig i køkkenet, og der blev spist op.

– Jeg selv synes at Kylling i Wok med broccoli, ris og cashewnødderne var det lækreste, og udover denne fik vi også lov at prøve Quesadillas med grisekøds-strimler. Det var jeg lidt overrasket over, for vi plejer altid at bruge kylling eller oksekød. Men det smagte overraskende godt.

Vi fik også en ultranem ret med, Just-heat: Malaysisk Beef rendang med glaskålssalat. Det skulle bare varmes i mikroovnen og det eneste der skulle gøres, var at snitte kålen, det var nemt og rigtigt lækkert med det møreste kød. Jeg har tidligere prøvet andre måltidskasser, og har længe overvejet SkagenFood, og nu fik jeg chancen, og det bliver ikke sidste gang, vi bestiller herfra. Det var nemt og overskueligt, børnene kunne sagtens hjælpe til, og alle retterne smagte dejligt, slutter mor Maria.

Vil du vide mere om Xtra nemt måltidskassen? Læs mere her om Skagenfood på deres hjemmeside: www.skagenfood.dk