Navn på barnets ting

I denne tid, hvor smitten Covid-19 skal begrænses, er det særligt vigtigt, at børnene ikke deler sutter, madpakker og drikkedunke.
Derfor er Navnelapper geniale til mærkning af barnets ejendele og findes i et utal af variationer, hvor man foruden navn også kan vælge symboler, der gør dette let for de yngste, at genkende sine egne ting.

Af Henriette Rosenthal

“Annonce”

Du bestiller de originale Navnelapper direkte på navnelapper.dk og får leveret dem lige til din dør. Det har fire familier prøvet og deler deres erfaringer her.

Navnelapper, billede fra sabine

Sabina Kjemtrup er mor til Felix på fire og Bastian på seks år og begge drenge har navnelapper på deres ting.

– Bastian er lige startet i skole og skal til at lære at huske sine ting, så han ved altid, at han skal kigge efter navnelapperne. Jeg har sat navnelapper på alt lige fra overtøj til sko, støvler, madpakker og taske. Inden jeg brugte navnelapper, investerede jeg i nyt overtøj og gummistøvler hver måned, fordi det igen og igen blev væk. Så det er væsentligt billigere at investere i navnelapper kontra nyt tøj.

I forhold til Covid-19 giver det ekstra god mening at bruge navnelapper. Særligt fordi man slet ikke kommer ind i institutionen længere, så pædagogerne ikke skal bruge unødig tid på at rende og lede efter “den grønne hue med stjerne på.”

Jeg er meget imponeret over holdbarheden. Selvom tøjet vaskes igen og igen sidder mærkerne bare fast og kan tydeligt ses.
Efter lang tids kæmpen har vores søn endelig lært at vende skoene rigtigt, simpelthen fordi jeg har sat navnelapper på indersiderne, så ved han at de altid skal vende ind mod hinanden – det er genialt, siger Sabina.

Gitte Nygaard Christensens døtre, Elene på tre og Isabella på fem år, går begge i børnehave.

Navnelapper elena

– Mine piger går i en institution med cirka 60 andre børn. Når de har overtøj, skiftetøj og flere madpakker med, kan det være svært at holde styr på, hvilke ting der er deres. Det gør det ikke nemmere, når børnene ofte har ens madkasser eller gummistøvler. Derfor er det smart med navnelapperne. Hvis pigerne er i tvivl, kan de nemt genkende navnelappen på tingene med deres navn og billedmotiv. Motivet har pigerne selv fået lov til at vælge, da navnelapperne blev bestilt.

Om få måneder begynder Isabella i førskole. Her kommer navnelapperne også til at spille en stor rolle, når hun skal til, i højere grad, at holde styr på egne sager. Det er rart at vide, især i de her Coronatider, hvor det gælder om at holde afstand og holde tingene adskilt i bedst muligt omfang.

Det var meget enkelt at bestille navnelapperne på Navnelapper.dk, og der var hurtig leveringstid. Det der tog længst tid ved bestillingen var at vælge imellem alle de søde motiver, udtaler Gitte.

Sara Schnack er mor til Silke på otte måneder og Sofia på snart fem år.

Navnelapperne er nemme at bruge, smitter ikke af, kan sættes på flere forskellige overflader og tåler både opvasker og vaskemaskine. De er nemme at sætte fast uanset overfladen. Jeg elsker, at de kan sættes på metal, plast, forskellige stof og gummi uden at falde af, siger Sara.

Camilla Mortensen er mor til Carlo på fire måneder.

– ”Var det vores eller jeres rangle?”. Der findes meget ens legetøj rundt omkring i babyfamilierne og hvis man er i mødregruppe eller medbringer legetøj i en institution, gør Navnelapper det nemt at få det rigtige legetøj med hjem igen. Jeg har valgt et superfint motiv med en lille mus til Carlo. Navnelapper sidder sindssygt godt fast på Carlos ting, men de er også nemme at få af igen. Det er smart, når man ønsker at give eller sælge børnesagerne videre, hvilket mange børnefamilier gør, fordi det er fornuftigt og bæredygtigt, udtaler Camilla.

Du kan læse mere om alt det vi har testet til børn her: bornogfritid.dk/boern-og-fritid-tester/vi-tester-til-boern/