Mere fisk og grønt

Fisk er sundt og godt, det ved vi alle, men alligevel kniber det ofte med at få nok af de sunde fedtsyrer i de danske familier. Men med en måltidskasse med frisk fisk i, er der ikke længere nogle gode undskyldninger for ikke at servere det for familien.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

I vores familie er vi vilde med laks, tun og stenbiderrogn, altså når vi skal lave det selv derhjemme. Når vi spiser ude på restaurant, sker det ofte, at den hvide fisk bliver valgt frem for den røde bøf. Men det kniber med inspirationen til andre fisk end de sædvanlige, når der skal købes ind til middagen hjemme.

Måltidskasse med frisk fisk

Vi har været så heldige, at vi har fået lov til prøve en måltidskasse fra Skagenfood med lækker frisk rødspættefilet. Det ville jeg egentligt ikke lige umiddelbart vælge til andet end en god gammeldags fiskefilet med remoulade, men der fulgte en opskrift med på bønnesuppe med jordskokker og rødspættefilet strimler – og hold nu op hvor var det lækkert, og nemt at lave. I måltidskassen var alle ingredienserne til måltiderne, samt udførlige opskrifter med beskrivelser ned til mindste detalje.

Jeg vil vove den påstand, at de fleste familier spiser de samme 5-8 måltider i ring – lige med undtagelse af i weekenderne, når der er gæster, så eksperimenteres der lidt. Men de fleste familier er nok som vores familie, når der skal købes ind til hverdag, vi går efter den nemme løsning, og køber ind til det, vi plejer. Men ved at prøve en måltidskasse med helt nye opskrifter på retter,vi ikke er vant til, får vi lidt fornyelse, og får lov at smage på nye krydderier og retter.

Den nemme løsning

I virkeligheden er det vel den nemmeste løsning, at bestille måltidskasser med aftensmåltider til ugens dage. Så er vi fri for at tage stilling til dagens menu i supermarkedet, og laver bare det, der står i de medfølgende opskrifter udfra de leverede råvarer. Vi synes i hvert fald, at det har været nemt. Kassen blev leveret direkte til vores hoveddør, fyldt med råvarer til tre lækre aftensmåltider.

Mere grønt

Jeg er den lykkelige mor til to store knægte på 16 og 19 år, og på trods af, at de har en sund livsstil med fodboldtræning og daglige besøg i det lokale fitnesscenter, er det altså ikke grøntsager, de spiser flest af. De vil helst have kød og proteiner, og masser af det, så salatskålen må gerne blive på fars og mors side af middagsbordet.

Men siden min ældste søn har mødt sin kæreste, er der noget, som har ændret sig. Hun kommer fra en sund familie, der spiser masser af grønt til deres måltider, og det er smittet af på ham. Nu sniger der sig flere grønne sager med over på hans tallerken, og han er blevet meget mere interesseret i at deltage i madlavningen. Faktisk er de to unge mennesker ret ferme i et køkken. De nyder at få køkkenet for sig selv, og tryller ofte lækkerier frem til os andre. Så glæden var stor, da de fik besked på, at de nu skulle stå for aftensmåltiderne i den uge, vi skulle prøve måltidskassen fra Skagenfood.

De pakkede ud og snakkede spændte om, hvilken en af de tre retter, de skulle servere, hvilke dage, og de fik kreeret de lækreste retter til os andre. Ud over suppe med fisk, fik vi lov at smage på stegte ris med grøntsager og små kødboller, og spaghetti i tomatsovs med masser af squash og falafel. Meldingen var klar fra de unge; det er så nemt at lave nye retter, nu da alt tilbehør og krydderier er pakket sammen med råvarerne – lige til at gå til. Selve måltiderne tog max 30 minutter at tilberede, og var nemme at lave pga. de udførlige opskrifter.

Måltidskasser for enhver smag

Skagenfood har et stort udvalg af måltidskasser. De tilbyder mere end 15 forskellige måltidskasser, og man behøver ikke at være vild med fisk, for at finde de gode sager her – mange af deres opskrifter indeholder nemlig alt andet end fisk. Men som navnet antyder, så kan du være ganske sikker på at finde lækre fiskeretter her, det er bare et spørgsmål om, hvilken måltidskasse, du vælger. Alle måltidskasserne indeholder friske økologiske råvarer og krydderier, og der følger nemme og udførlige instrukser med til de forskellige lækre retter.

Hos Skagenfood sammensætter de dygtige kokke de lækre menuer, der skifter hver uge. Indkøbene klarer de også for dig, og det hele bliver leveret ved din hoveddør i en køleboks, så du ikke behøver at være hjemme til at tage imod varerne. Prøv selv, og oplev, hvor meget det letter i hverdagen, at slippe for at skulle tage stilling til aftenensmaden, men i stedet bare kunne komme hjem til en nem opskrift med tilhørende råvarer, der ligger klar i dit køleskab.