Lindring af myggestik, sår, skrammer og rifter

Sommeren er skøn. Det er her vi alle skal ud i solen og nyde friluftslivet på stranden, i skoven, i haven og have kvalitetstid med vores familier. Men med sommeren følger som oftest myggestik, solbrændte næser og hudafskrabninger. Og det er her den kølende stift Coolakut kommer ind i billedet. Coolakut Stik & Sol-gel er en kølende hudpleje til irriteret eller rød hud, fx efter insektstik, berøring med planter eller for meget sol. Gelen er fri for syntetiske farve- og duftstoffer, konserveringsmidler samt mineralolier og hudbelastende fedtstoffer, og den har vi fået et par familier til at afprøve for os.

Af Bonnie Jensen

Den kølige effekt er rigtig behagelig

Coolakut hjælper mod insektbid

Annemette Dahl, har sammen med sine tre børn og deres far prøvet den på insektstik.

– Her har den virket rigtig hurtigt og stoppet kløen. Den kølende effekt er rigtig behagelig. Herhjemme bliver især Laura meget angrebet af insektstik, så jeg er sikker på at den vil være meget gavnlig fremover.

– Jeg synes dens konsistens er god, og den er rigtigt nem at arbejde med. Den kan dufte lidt stærkt, men det er noget man hurtigt vænner sig til. Den er ideel at have med på tur, da den ikke fylder ret meget i tasken, og især til sommer vil den helt sikkert få en fast plads i tasken, så den kan komme med både i skoven og til stranden.

Børnene kan nemt selv lige klare det, uden de bliver fedtet ind

Christina Faurskov Danner Holm og hendes tre børn har testet coolakut gel-stiften og er meget begejstret over dens hurtige virkning.

– Alle mine tre børn har brugt den på bla. myggestik og når de små bare ben har været igennem en gang brændenælder. Jeg selv har brugt den om aftenen efter lidt for meget sol. Vi synes at den er megagod og virker omgående, og så er den supernem til børn,
da den har en fin konsistens.

Nem at påføre og tørrer hurtigt ind i huden

Jeanne Hasling Nielsen har sammen med sin datter prøvet gelén.

– Både min datter og jeg lider af Atopisk eksem. Eksemen er noget vi begge ofte har, og jeg får det særligt i “anfald”, hvor eksemen bryder voldsomt ud på mine hænder og arme. Coolakut gelén giver en hurtigt kølende effekt, og dulmer kløen fra eksemen. Den er nem at påføre og tørrer hurtigt ind i huden.

Nem at have med i håndtasken

Coolakut hjælper mod bid

Karina Olesen har sammen med sine tre børn prøvet gelén.

– Den virker kølende og lindrende. Som en slags plaster på skaden. Børnene har selv spurgt efter den, både ved myggestik og hudafskrabning. Jeg har læst mig frem til at den også virker ved loppebid, flåtbid, solskoldning, sår der klør, brændenælder, og så har jeg selv brugt den efter barbering under armene. Den bliver helt sikkert fast inventar sommeren over, når vi skal afsted på tur
og sommerferie, og den er nem lige at have med i håndtasken. Faktisk går Amanda til spejder, og hun har allerede sagt hun gerne vil have sin egen, som hun kan have med på spejderlejr.

Laura har døjet med eksem siden hun var nyfødt

Louise Eichner og hendes datter Laura har sammen prøvet gelen.

– Laura har døjet med eksem, siden hun var nyfødt, og vi har faktisk ikke kunnet komme af med det, selvom deres blevet brugt diverse cremer. Det har kun haft en kortvarig effekt. Men med denne stik og sol-gel, kan den holde hendes røde, kløende og sviende hud nede. Hun fortæller selv at det ikke svier, og at hun ikke har en brændende fornemmelse mere, når hun bliver smurt. Så nu bruger vi denne gel sammen med en fed creme, og det er en succes. Vi bruger den nu tre gange dagligt til hendes hud.
Jeg selv har brugt gelen efter barbering, hvor jeg ofte får rød og irriteret hud, Men efter jeg har brugt gelén, har jeg ikke haft nogen irritation allerede efter en time og rødmen var væk dagen efter.

Læs mere om Cool akut her på deres hjemmeside: www.biovita.dk/c/produkter/coolakut-stik-sol-plejegel