Lidt til den søde tand 

Ikke et ord om sukker og erstatninger i denne periode. For når julen banker på, må man næsten alt, og det inkluderer også julelækkerier på julebordet.  

Af Susanna Hochheim 

Der er vel et indre barn i os alle, når det kommer til jul og julehygge. Julebordene ser hyggelige og indbydende ud, de fleste af os glæder os til alle de hyggelige traditioner, alle adventssøndagene og alle de hyggelige stunder vi nu går imod. Når vi besøger hinanden op til jul, er der heller ingen grænser for hvad der bliver disket op med af lækkerier, alle de julelækkerier som vi bl.a. også husker fra barnsben. 

Vi har testet temperaturen hos Carletti hos nogle børnefamilier, så vi ved hvad vi skal gå efter når vi får julebesøg.  

VI GLÆDER OS TIL JULEKALENDEREN

Vi blev vildt overvældet hjemme hos os over så stor en pakke med slik, og vi glædede os rigtig meget til at sætte tænderne i det, fortæller Janne Frederiksen.

– Det er vildt med så mange forskellige typer slik. Og vi elsker skum hjemme hos os, men det der tog kegler, var julekalenderen. Den er dog lige på ventelisten til 1. december.

– For mig og min familie er dette juleslik jo en tradition, og julen er faktisk ikke jul uden juleslik og flæsk fra Carletti, fortæller Janne.

NOGET FOR ENHVER SMAG

– Med de mange forskellige typer af juleslik fra Carletti er der helt sikkert noget for enhver smag, uanset om man er til juleskum, vingummi, lakrids eller chokolade, fortæller Maria Deis.

– Flere af varianterne egner sig både til at spise som de er, men er også velegnet til at bruge til hjemmelavet konfekt, og vi har netop lige planlagt at vi, sammen som familie, vil prøve at lave jule-cookies, som skal pyntes med chokolade knapper.

JUM JUM JULESKUM

– I år kan julen bare komme an, for vi er allerede sikre på god julestemning, fordi vi er blevet beriget med de lækreste godter fra Carletti, fortæller Mathilde Dragievski.

– Masser af skum, chokolade og snask. Whats not to like? At se julelyset i ungernes øjne, da vi åbnede den store æske med alle poserne samt den fantastiske P-tærte julekalender, var ubeskriveligt. Og imellem alle godterne fandt jeg også min personlige favorit, som alle dage har været Bridgeblandingen.

– Det er så lækkert med alle de fristende varianter – også blandt slikket enkeltvis – og det er fantastisk, hvad en tilfældig blandet håndfuld kan gøre. Mums.

– Ungerne er vilde med smagsvarianterne af juleskummet, og ser frem til at åbne en låge i kalenderen hverdag i december. Så julen kan bare komme an. Med julegodter fra Carletti er den gode stemning helt sikker herhjemme.

JUL OG LÆKKER SLIK

– Hjemme hos os elsker vi alt, hvad der indebærer jul og især lækkert slik, fortæller Maria Jensen.

– Vi har været så heldige at få lov til at smage en masse lækkert juleslik fra Carletti, og der var noget for enhver smag – især juleskum med chokolade gik rent ind hos os alle.

– Nu kan julen bare komme an – vi er klar med lækkert snolder til hele december, og julekalenderen er en sikker vinder herhjemme.

og

Til alle dem der elsker P-tærter, så er der er kommet en ny variant. P-tærter Extra Dark, består af en bund med fransk nougat, saltede jordnødder og ekstra mørkt overtræk, og den smager fantastisk.

Vidste du at …at Carletti har rundet 100 år, og at P-tærter og Skumbananer har rundet 70 år? Danskernes foretrukne slik hos Carletti er P-tærten og Skumbananen, som kom på markedet første gang tilbage i 1953Men de har også en masse andre lækkerier, som er perfekte, når vi skal hygge.