Legetøj der indbyder til mange timers kreativ og sjov leg

Børnene elsker det. At lege med modellervoks og slim, der kan ændre form i det uendelige, er der mange timers god underholdning i.

Af Henriette Rosenthal

Mange forældre har været tilbageholdende med at give børnene lov til at lege med farvestrålende modellervoks og slim, for indholdet har nogle gange været af tvivlsom karakter og har kunne fremkalde allergiske reaktioner. Vidste du at FoRmy har skabt det perfekte legetøj til kreative børn, og at det oveni købet er så gennemtestet, at det er blevet AllergyCertified.

Det betyder, at FoRmy Fluffy Clay, FoRmy Clay Twist og FoRmy Fluffy Sand er fuldstændigt fri for skadelige stoffer, og du kan derfor trygt overlade de farvestrålende sager til dine børn. Tre familier har ladet kreativiteten få frit løb og det kan du læse om her.

sommerfugl i FoRmy modellervoks

En ren fest

Rosa Amdi er mor til Liva som er syv og Ella som er otte år.
– Pigerne havde en fest. Endelig fik de lov til at lege med slim, modellervoks og fluffy sand, som ikke havde skadelige stoffer i sig. De var især vilde med FoRmy Fluffy Clay Twist, som jo kunne æltes og formes til de sjoveste figurer. Det var en kæmpe succes. Vi synes, at det er et kæmpe plus, at produkterne er hudvenlige og uden skadelige kemikalier, og så var vi også vilde med de fine pastelfarver, som FoRmy Fluffy Clay Twist kommer i, udtaler Rosa.

Små dyr i fine farver

Maria Stæger er mor til to livlige børn, Valentina på fem og Maximilian på syv år.
– Vi har hygget os gevaldigt med FoRmy Fluffy Clay, FoRmy Foam Clay og FoRmy Fluffy Sand. Valentina og Maximilian formede små dyr i fine farver som insekter, små snegle, orme og edderkopper af modellervoks. De syntes, at sandet var sjovt at røre ved. Det “krøllede” vi sammen til en kugle, og hev fra hinanden. Vi synes alle, at det var sjovt at lege med og jeg sætter stor pris på, at det
hele har en meget neutral lugt. Jeg husker fra min egen barndom, at modellervoks lugtede meget kraftigt af kemi og det er jeg
ikke fan af. Det her lugtede ikke af noget som helst, da det jo heller ikke indeholder nogen giftige stoffer, hvilket er meget vigtigt for mig, siger Maria.

Megafedt legetøj

pigerne leger med FoRmy modellervoks

Heidi Jørgensens er mor til Julian på fire og Jasmin på syv år.
– Børnene var vilde med alle de sjove legesager. De synes, at de var megafede at lege med, og at de kunne få lov til at være kreative, uden at det hele klistrer fast på tøjet. De lavede de fineste figurer og de var særligt vilde med FoRmy Fluffy Clay Twist, som de lod glide mellem fingrene, uden det klistrede.

Det var ligesom slim, som jeg ellers ikke har ville have, at de legede med, fordi jeg synes at det er noget giftigt stads. Jeg ved, at børnene nogle gange, har haft lyst til at snyde mig, og bede deres venner om at tage slim og modellervoks med hjem til dem, fordi det er så sjovt at lege med. Nu behøver vi ikke at lege de julelege, for nu kan de lege med dette her, lige så meget de vil. Der er til mange timers leg og herfra lyder en kæmpestor anbefaling, siger Heidi.

Læs evt. vores artikel “hvad skal vi lave når det regner” her.

Fantasien sættes i gang

lille pige leger FoRmy modellervoks

Charlotte Jensen er mor til Naya på fem år.
– Når Naya leger med FoRmys sjove, kreative sager, fordyber hun sig fuldstændigt og kreerer alt fra regnbuer til sjove fantasidyr og det gode ved FoRmy modellervoks er, at det ikke bliver tørt og kan formes igen og igen til nye sjove figurer. Hun elsker at fortælle historier om de figurer, som hun har lavet og det er nogle rigtigt gode samtaler vi har, mens hun lader fantasien og hænderne arbejde med materialet, udtaler Charlotte.

Hvad er AllergyCertified?

Når et produkt er AllergyCertified kan du være sikker på, at:

  • Der er lavest mulig risiko for allergi. En erfaren toksikolog har vurderet produktet for allergi.
  • Hver enkelt ingrediens er vurderet individuelt – med udgangspunkt i koncentrationen i produktet.
  • Hver enkelt råvare er undersøgt.
  • Stikprøvekontrol foretages af eksternt laboratorium.
  • Produktet indeholder ikke stoffer med mistanke om hormonforstyrrende effekter. En erfaren toksikolog har vurderet produktet for hormonforstyrrende stoffer.

FoRmy kan købes i BR, Bilka og Føtex