Læskende drikke

Sikke en sommer vi har haft. Det har været det perfekte tidspunkt for tre familier at prøvesmage og eksperimentere med læskedrikke, som er baseret på naturligt mineralvand, sukkerfri, tappet i Danmark og emballeret i flasker af 100 % genbrugsplast.

Af Henriette Rosenthal

“Annonce”

Både store og små flasker i genbrugsplast

− Vi har virkelig nydt det alle mand. Vi modtog en kæmpe portion af de lækre drikke, både Sparkles med brus og samt Ice Tea. Det smarte var, at vi også fik nogle af de samme smagsvarianter i små, søde flasker med en kvart liter i, som er geniale til at tage med
på tur eller på job sammen med madpakken, siger Camilla Mortensen.

Her i huset var der bred enighed om, at det virkelig er nogle dejlige og friske drikke. Især elsker vi, at smagen er naturlig og farven ligeså. Vi kan virkelig godt lide, at der ingen kunstige smags- og farvestoffer er i produkterne. At flaskerne samtidig er produceret af genanvendeligt plast, sætter vi også stor pris på. Vi lærer vores børn, at det er vigtigt, at vi allesammen passer rigtig godt på miljøet.

Vi startede med at lege børnenes yndlingsleg herhjemme. De kalder den for “skibsleg”. Hvoraf navnet stammer ved jeg ikke, men det er en klassisk “smag på ting med bind for øjnene leg”.

Zola på syv år havde linet alle drikkevarerne op og vi satte os til rette, så børnenes far kunne servere for os. Zola var mest til de lidt sødere drikke med røde bær, og vi voksne var vilde med de mere friske udgaver med lime og citron. Det var overraskende let at genkende, hvilke smagsvarianter der var tale om, hvilket også bekræfter os i, at der virkelig er tale om et lækkert produkt med naturlige smagsstoffer.

Jesper, børnenes far, har også fået serveret drikkene som en forfriskning under havearbejdet, med en god håndfuld isterninger og en skive lime eller citron. På den måde bliver man virkelig tanket op og får slukket tørsten.

Vi lavede en blindsmagning

Sabina Kjemtrup og hendes søn Bastian, som er seks år, inviterede morfar og ”bedste” på kolde drikke og blindsmagning.
− Vi lavede en blindsmagning, hvor Bastian skulle gætte smagen. Det gik imponerende godt. Han skulle lige vænne til, at der er brus i Sparkles og så er han sikker på, at det er sure citroner, der er brugt til den med citron og lime. Jeg vil jo mene, at citroner og lime altid hører til i den syrlige ende af smagsskalaen.

Vi var vilde med de forskellige smagsvarianter. De er virkelig lækre, når de er iskolde. Morfar var mest vild med lime/citron, “bedste” kunne bedst lide hyldeblomst/lemon, Bastian er mest til jordbær/hindbær og jeg er mest til blåbær/solbær − ergo må man sige, at Aqua d´Or har drikkevarer til enhver smag.

Hele familien synes, at det er megasejt, at flaskerne er af genbrugsplast. Lige inden sommerferien havde Bastians klasse fokus på plastik i verdenshavene, så det er jo perfekt ”timing”, at vi kunne tale videre om emnet, da vi smagte på Sparkles og Ice Tea.

Naturlige og sukkerfri

læskende drikkevarer

Michella Neckelmann og hendes to sønner Cornelius på fire og Tobias på ni år, samt drengenes far, fandt hurtigt deres favoritter og generelt var børnene mest vilde med drikkene uden brus. Michella er begejstret for, at de alle er helt naturlige og uden sukker.

− Aqua d’Or Sparkles er superlækre med isterninger og for at gøre det lidt ekstra fint, puttede vi gerne en skive citron eller lignende i. Jeg må tilstå, at vi på en varm sommeraften faktisk også prøvede at putte en smule gin i de voksnes og det smagte fortræffeligt. Børnene syntes, at det var lækkert at lave isterninger, som kunne blendes til slush-ice og vi lavede også ispinde af Ice Tea.

De smagte vildt godt og slukkede tørsten.

Vi havde hver vores favoritter og jeg er vild med Sparkles med mango/appelsin, børnenes far foretrak lime/ citron med isterninger i og drengene var glade for Ice Tea med mango eller fersken. Det er dejligt, at man kan slukke tørsten og nyde den gode smag af så lækre drikkevarer, som alle er helt uden sukker. Det betyder faktisk meget for mig at flaskerne er af 100 % genbrugsplast. Sådan nogle miljøbevidste virksomheder, vil vi gerne støtte. Det gør en forskel i det større billede og det gør mig glad. Det er jo mine børn og børnebørns verden vi skal passe på.

Læs mere om flaskerne af 100 % genbrugsplast og de dejlige smagsvarianter her: www.aquador.dk