Kompostspand, der mindsker mængden af affald

Affald er næsten blevet en videnskab og efterhånden fylder de forskellige affaldsspande ganske betragteligt i forhaven eller baggården afhængigt af, hvordan du bor. Vi sorterer affald i lange baner, og hold op hvor kan man producere meget af det, når man er mere end en enkelt i husstanden.

Af Henriette Rosenthal

Her kigger en familie nærmere på kompostspanden, Sage Food Cycler, der ikke bare giver familien en lettere hverdag. Den reducerer køkkenaffaldet med over 80 %, så du ikke bare slipper for at gå ud med affaldet, så ofte som du plejer. Du er faktisk også med til at mindske CO2-udledningen, da affald og bortskaffelsen heraf, er er en af de større CO2 syndere. Oven i hatten transformerer kompostspanden dit affald til en slags komprimeret muld, som du kan bruge i dine potteplanter, eller køkkenhave.

Meget bedre alternativ til den grønne affaldsspand

Mille Gangsborg og hendes kæreste har to børn på fire måneder og syv år. En familie på fire og en helt almindelig husholdning, hvor kompostspanden Sage Food Cycler kom på arbejde med en masse affald fra blandt andet frugt og grøntafdelingen.

− Vi var spændte på at prøve kompostspanden, fordi vi ikke er supergode til at få benyttet den ”grønne” affaldssorteringsspand, som vi har fået fra kommunen. Vi synes, at den nemt kommer til at stå og lugte i køkkenet, hvis vi ikke lige får båret affaldet ud hver aften.

Sage Food Cycler gør det nemmere og mere indbydende rent faktisk at affaldssortere, fordi den er fuldstændig lugtfri. Det er selvfølgelig dejligt at slippe for lugtgener, men det er også en rar tanke, at den er god for klimaet og miljøet, og så er det fedt at ”recycling-systemet” på den her måde, skaber kompost, der for det første ikke fylder ret meget og som kan genbruges.

Jeg har nok brugt kompostspanden mest til affald fra grøntsager, for dem bruger jeg mange af, når jeg laver babymad til den mindste herhjemme. Kompostspanden er fyldt op efter et par dage, og vi hører faktisk ikke noget til den til den, da den er ganske støjsvag, når den er i gang. Man skal bare lige tjekke, at man har en stikkontakt, der hvor man gerne vil have den placeret i køkkenet, alternativt alliere sig med en diskret forlængerledning.

Læs mere om Sage food cycler her: www.witt.dk/brands/sage