Hvordan man stiller den lille lækkersult

Vi kigger nærmere på økologiske snacks og nødder, som er nemme at have med på farten.

Af Henriette Rosenthal

Mor, jeg er lækkersulten”. Denne sætning er nok en af de mest hørte, foruden ”jeg vil ikke i seng”, når man har børn i huset. Men hvis blot du sørger for at have økologiske frugtstænger med jordbær, økologiske æble/jordbær frugtsnacks eller økologisk nøddemix fra REMA 1000 ved hånden, er det nemt at stille podernes lækkersult, og det kan oven i købet gøres med god samvittighed. Poserne er i en størrelse, der gør det nemt at have dem med i lommen eller tasken, hvis I skal på tur. Fire familier har prøvesmagt de økologiske snacks.

Økologiske snacks i madpakken

Dagens madpakke

Stine Østergaards sønner, Malthe på seks og Sander på syv, har begge nydt godt af de sundere snacks og smarte coronavenlige poser, som de har fået med i frugtposen og madpakken.

– De økologiske snacks er også geniale, når ulvetimen presser mig lidt. Jeg giver med god samvittighed drengene en frugtstang med jordbær eller lidt nødder. Sander har haft legeaftaler et par gange med venner fra klassen og har med stor glæde delt de lækre snacks ud. Det har nærmest startet en bølge i klassen, og læreren har nu sat fokus på økologi. Malthe siger, at nu vil han hellere have sund “slik”, så nu er det en del af fredagshyggen. – Jeg synes faktisk, at priserne er meget fair, så alle kan være med, udtaler Stine.

Sundere alternativ til slik

økologiske snacks når man er på tur

Carina Pedersens døtre, Sara på 11 og Anna på 13 år, er vilde med frugtstængerne med jordbær og æble/jordbær snacksene. De er med på, at det er et sundere alternativ til traditionelt slik.

– Pigernes storesøster, Sofie på 17 år, synes, at økologisk nøddemix er et hit. Mine piger er meget aktive, og de har altid en pose med lidt sødt og saltet med til både fodbold og i skole. På den måde får de hurtigt lidt mere energi.
– For mig betyder det meget, at jeg kan give pigerne nogle sundere snacks, og det er et kæmpe plus, at det er økologisk. I forvejen køber jeg stort set kun økologisk ind, siger Carina.

Læs evt mere om økologi her: bornogfritid.dk/artikler/familie/baeredygtighed-og-oekologi/

Vild med økologi

Pigerne tester økologiske snacks

Christina Holm synes, at det er rart, at hendes tre børn Emmalie på fire, Maggie på syv og Elias på 13 år, kan smovse i økologiske snacks.

– Jeg er vild med, at de små snacks er økologiske. Jeg går nemlig meget op, i at mine børn – så vidt muligt – bliver tilbudt økologi og forstår vigtigheden i, at vi passer på miljøet og os selv. De tre varianter, vi har smagt, passer simpelthen perfekt ned i madpakken og i tasken, når vi er på tur.

– Børnene vil lige så gerne have frugtsnacks, som de vil have slik, så det er et perfekt, sundere alternativ til en lille snack eller “belønning”.
– Emmalie og Maggie er begge vilde med æble/jordbær frugtsnacks og spiser dem som slik. Elias’ favorit er nøddemix, og han syntes, at der er den perfekte mængde i posen i forhold til, hvad han kan spise i 10-frikvarteret, fortæller Christina.

Smag af sommer

økologiske snacks på tallerken

Henriette Svendsen er mor til Emilie på fem og Oscar på syv år. Da Emilie tog den første bid af en økologisk frugtstang med jordbær, var hendes umiddelbare kommentar: “Mor, den smager af sommer”.

– Jeg er glad for, at det er økologiske snacks. Poserne med nøddeblandingen og æble/jordbær frugtsnacks har en fin størrelse, så de er gode at bruge til lidt lækkert i børnenes madpakker. Jeg synes, at det er nogle fine portionsstørrelser også til de mindre børn. Frugtstængerne med jordbær har også en passende størrelse, når det er en snack og ikke behøver at fylde i maven som et helt måltid.

– Børnene er vilde med dem, særligt frugtstængerne med jordbær og nøddeblandingen. Det kneb dog lidt for børnene at åbne pakken med frugtstangen selv, men jeg ved ikke, om det bare er mine børn, der lige skal fange fidusen. Faktisk spørger Oscar dagligt, om han må få nøddeblandingen med i madpakken. Det er nemlig hans favorit, siger Henriette.

Kom og smag

REMA 1000 har fokus på sundhed og støtter børn, motion og fællesskaber. Derfor er REMA 1000 medsponsor for Kids Tour 2021. Kig forbi deres stand og smag de lækre, økologiske snacks.