Hvad sagde du?

Danner du eller dit barn meget ørevoks, eller oplever du tit at dit barn siger hva’? Så kan det sagtens skyldes at dit barn har for meget voks i ørerne.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Nogle danner mere ørevoks end andre, og det kan være så slemt, at man skal til lægen og have skyllet eller suget ørevoksen ud med jævne mellemrum, for at undgå både dårligere hørelse og ubehag. De fleste af os ved godt, at vi risikerer at skubbe ørevoksen længere ind i øret, når vi bruger en vatpind, men vi gør det alligevel, fordi vi ikke bryder os om tanken, at andre pludseligt spotter en gul klump inde i vores øre.

Men vidste du, at der findes en olie man kan spraye ind i øret, så voksen opløses. Den forebygger samtidigt dannelsen af ørevoks, og på den måde undgår vi nye vokspropper. Navnet er Vaxol, og det er et 100% naturligt produkt der er nemt at anvende, og kan bruges af børn helt ned fra et-årsalderen. Et par familier hvis børn der døjer med problemer med ørerne, har prøvet Vaxol, læs her hvad de synes om olien.

Proppen af ørevoks er blevet mindre

dannelse af ørevoks

Da vi begyndte at teste Vaxol var vores datter Chloé på 4 år meget skeptisk, og ville ikke sprøjtes i ørerne. Men efter et par dage fandt hun ud af, at det lindrede hendes gener efter de store klumper ørevoks, og begyndte selv at efterspørge det. Vi bruger Vaxol både morgen og aften, og vi kan se at „proppen“ af ørevoks er blevet mindre, og Chloé klager ikke længere over hun ikke kan høre noget. Vi bruger det fortsat, og vil gøre det fast indtil klumperne af ørevoks er væk. Derefter vil vi fortsat bruge det, men mindre hyppigt. Måske nogle gange om ugen for at forhindre dannelse af nye klumper ørevoks. Alt i alt er vi meget glade for produktet – både børn og voksne, fortæller mor Maria Wieth Hjordt.

Det lindrer

Josefine på 5 år har været ørebarn og har fået lagt dræn fire gange og fået fjernet polypper. Hun har altid produceret meget ørevoks, og jeg selv har de sidste måneder haft tørre og kløende øregange. Jeg synes, at olien lindrer, og hverken jeg eller Josefine har haft brug for at rense ører ellers. Josefine har dog ikke været vild med at få ørene sprayet, hun var heller ikke vild med antibiotika dråber dengang vi fik det fra lægen, så jeg har valgt at spraye når hun sover, og det har hun ikke lagt mærke til overhovedet. Jeg synes Vaxol virker rigtigt fint, og et godt råd er, at man kan lune sprayen i sin lomme eller lign. Det mindsker ubehag, hvis barnet ikke bryder sig om det lille kølige pust, siger mor Maja Sandager.

fjerner ørevoks

Nemt at bruge

Min søn David på 10 år havde problemer med ørerne da han var lille, men da han fik lagt dræn ind, hjalp det og nu døjer vi kun med meget ørevoks, især i det ene øre. Jeg synes det er et ganske fint middel mod ørevoks, ikke særlig besværligt at give til børn, og vejledningen til hvordan det bruges er så god, og alle informationerne til de forskellige problemstillinger med ørevoks er så god. David siger selv, at han synes at det har virket, og at der ikke er så meget ørevoks som der plejede at være. Så vi er positive og det er selvom vi kun har brugt det to gange om ugen i små to uger, slutter mor Sabrina Møller.

ørevoks vaxol

Lidt om ørevoks…

Ørevoks dannes i den yderste 1/3 af øregangen, og opfanger støv og smuds, der kommer ind i øregangen. Normalt transporteres ørevoks ud af øregangen af sig selv. Men hvis denne rensemekanisme ikke fungerer, lukker øregangen efterhånden til. Symptomerne på det er nedsættelse af hørelsen og en fornemmelse af at have en prop i øret og kløe.

Læs mere om vaxol her på deres hjemmeside: www.vaxol.dk

Kilde: Sundhed.dk