Hvad bruger I skyr til i hverdagen?

Vi stillede spørgsmålet til vores venner på Instagram, og ligesom man siger, at kært barn har mange navne, kan man vist roligt sige, at gode produkter giver mange anvendelsesmuligheder.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

De fleste svarede, at de spiser skyr til morgenmad med müsli, frugt, nødder, bær, honning, chokolade m.v. på. Andre bruger den i stedet for fløde eller creme fraiche. Nogle bruger den som mellemmåltid, eller som aften-snack, og den bruges også i bagværk. De fleste nævner, at de bruger den som et sundere alternativ til f.eks. fløde, og at de nyder den cremede konsistens og de gode proteiner.

Vi har bedt et par familier smage den nye økologiske variant med en skøn smag af vanilje fra Arla Øko. Den er produceret på økologisk dansk mælk, er ekstra cremet, og har en silkeblød konsistens, og så er den mærket med de tre dyrevelfærdshjerter, der betyder, at landmændene skal leve op til meget høje krav for deres dyrehold. Her kan du læse, hvad familierne synes om den.

God smag af vanilje

– Vi køber ofte økologisk, simpelthen fordi vi synes, det smager bedre, og så er det jo også meget bedre for miljøet, fortæller Jane østergaard Davidsen.

– Vi spiser stort set alle tre skyr hver morgen. Min mand Lars og min datter Sally får ofte knas på, og jeg spiser det gerne med bær eller mango. Somme tider også med kerner eller chia frø. Vi vil fremover købe denne økologiske fra Arla, for den har lige præcis den bløde konsistens vi kan godt li´, og smagen af vanilje gør den lidt ekstra sød.

Smager naturligt af vanilje

– Vi har fundet vores absolut foretrukne skyr nu. Den er blød som fløjl jo, ligesom en is, eller en dejlig yoghurt, og det bedste er, at den ikke er tør, som nogle skyr-varianter kan være at få ind i munden. Her har man virkelig lyst til at spise mere. Den smager så godt. Og så smager den naturligt af vanilje. Hverken for meget eller for lidt. Den er helt perfekt, jeg håber aldrig den udgår, fortæller Camilla Marion Mortensen.

– Vi har spist den lækre cremede skyr med både bær og müesli på, sammen med lidt frisk honning fra vores egne bier. Det smager himmelsk det hele. Min mand Jesper kom hjem en dag og så det i køleskabet. Han spiste en stor portion, hvorefter han sagde: “Det skyr dér, det skal vi omgående have købt noget mere af, det smager jo helt sindssygt godt”.

Lækker og blød konsistens

– Vi spiser vores skyr meget traditionelt med frisk frugt og en god hjemmelavet granola. Det er altid et hit og mætter godt som f.eks. morgenmad. Men skyr kan jo anvendes i næsten alt, hvis man bare er kreativ, fortæller Stine Gry Christensen.

– Vi har brugt skyr i boller og muffins, hvor det giver en lækker og blød konsistens til bagværket. Vi har også brugt den til mættende mellemmåltider som f.eks. smoothies med frisk frugt. Kun fantasien sætter grænser, og det gode ved at bruge netop skyr er, at proteinindholdet jo gør, at det er sundt og mætter godt.

– Den her nye vaniljeskyr fra Arla er superlækker. Den lever klart op til vores forventninger. Vi er særligt vilde med den cremede konsistens, som minder om en god yoghurt. Vi er kæmpe fan af, at produktet er økologisk og har dyrevelfærdsmærket.

Børnene ville have den med i skole

– Vi har været virkeligt glade for at kunne teste denne nye skyr fra Arla, og jeg var noget overrasket over, at vi alle seks herhjemme kunne lide den. Det er virkeligt en sjældenhed, når vi køber nye madvarer, fortæller Anika Holm Nissen.

– Vi har spist den lækre skyr til morgenmad, som eftermiddagssnack og en enkelt dag spiste vi skyr til aftensmad. Faktisk har de små bedt om at få lidt med i skole også, så det har været en succes, og vi kommer helt sikkert til at blive ved med at købe den.

– Vi bor jo seks personer herhjemme, og jeg ville gerne gå mere op i økologi for at passe mere på naturen, men det kan desværre godt blive rigtigt dyrt, kun at skulle leve af økologiske varer, når vi er så stor en familie. Men hvis jeg ser gode tilbud på økologiske varer, køber jeg det altid. Ellers har jeg nok mest tilbøjelighed til at gå efter økologi i frugt– og grøntafdelingen, også når jeg køber mælk. Vores mælk køber vi altid økologisk.

Den nye skyr fra Arla ØKO er med en lækker naturlig vaniljesmag. Den er ekstra cremet og silkebrød. Perfekt til morgenmaden, når du vil hygge lidt ekstra eller har lyst til en lækker snack. Den er økologisk, er lavet på dansk mælk, og har alle tre dyrevelfærdshjerter. Arla har planer om at lancere en variant i naturel senere på året, der giver endnu flere muligheder for at indtænke den i hverdagens måltider eller snacks.

læs mere her på deres hjemmeside: www.arla.dk