Hold på fugten– og undgå tør og kløende hud

Vores hud skal være smidig og hel, ellers kan bakterier trænge igennem og ind i vores krop. Er vores hud tør, kan den derfor ikke beskytte sig på samme måde som fugtet, sund hud kan.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

At så mange børn og voksne i dag døjer med hudproblemer som irritation, allergi, udslet eller ligefrem eksem, kan egentlig næppe undre, når vi ser på, hvor mange potentielt allergifremkaldende stoffer, vi kommer i berøring med eller påfører vores hud. Ofte viser symptomerne sig desværre først efter lang tids brug, når kroppen ikke mere kan neutralisere eller udskille disse fremmedartede stoffer.

Men vidste du, at havre er en ingrediens, der har været brugt i hudpleje i umindelige tider på grund af sin evne til at berolige og fugte huden? To amerikanske brødre, Sidney og Albert Musher, begyndte at studere fordelene ved havre allerede i 1945, og her opdagede de, hvor effektivt fint malet havremel var til at til at pleje tør hud. Dermatologer fra den velkendte Mayo Clinic opdagede deres banebrydende arbejde, og mærket AVEENO® blev født.

Siden da har folkene bag kombineret det gode fra naturen med videnskabens kraft og teknologi, der hjælper med at pleje selv den mest sensitive hud, og hud med tendens til eksem.

Vores hud og mikrobiomer

Vi ved jo godt, at mikrofloraen i tarmen, også kaldet tarmens mikrobiom, har betydning for fordøjelsen. Men man ved nu også, at huden har sit helt eget mikrobiom bestående af millioner af virus, bakterier og svampe. De gode mikroorganismer hjælper med at beskytte huden. Siden folkene bag AVEENO ® startede samarbejdet med Mayo Clinic, har de fortsat deres forskning på videnskaben om huden, og her opdagede de for nyligt, at havrens præbiotiske egenskaber bidrager til balancen i hudens mikrobiom.

Mærket AVEENO® er skabt fra naturens ingredienser, heriblandt havre, og de har udviklet to serier, til både tør, irriteret og kløende hud, og til hud med tendens til eksem. Produkterne i begge serier er uden parfume og er fri for farvestoffer, lige med undtagelse af Skin Relief Body Oil spray og shampoo, som er mildt parfumerede.

Skin Relief Body Oil spray har en hypoallergen produktformulering for at minimere risikoen for allergi. Faktisk er AVEENO® det hudplejemærke, inden for kropspleje, der anbefales mest af hudlæger i England. Hudplejemærket har længe været kendt i store dele af verden, og fandt sidste år vej til apotekernes hylder herhjemme i lille Danmark.

Vi har fået lov til, sammen med et par familier, at prøve de to serier, Dermexa og Skin Relief. Og her kan du læse mere om, hvad familierne synes.

Hjemme hos Stine

Stines søn døjer med tør, skællende hud og børneeksem, og hun selv lider ofte af irriteret hud, så vi var spændte på at høre, hvad Stine synes om Dermexa serien.

– Vi har elsket produkterne fra første gang, de blev taget i brug. Vi bruger dem begge dagligt, og både Body Wash og cremerne gør huden virkelig blød og gennemfugtet. Jeg synes allerede, at man kan mærke en kæmpe forskel kun ved brug af Body Wash, da huden allerede er blød og uden irritation, når man er færdig i badet. Cremerne har virkelig den lækreste og blødeste konsistens og føles så dejlige på kroppen. De trænger hurtigt ind i huden uden at fedte, hvilket virkelig er et kæmpe plus.

– Vi har brugt alle produkterne dagligt, men Fast & Long-lasting Balm har jeg specielt brugt til min søns ansigt, hvor han særligt har tendens
til eksem, og så til hans røde numse.

– Vi vil helt sikkert fortsætte med at købe produkterne fremover. De er blevet en fast del af vores hudplejerutine, og vi er virkelig glade for dem, slutter Stine Gry Christensen.

Hjemme hos Trine

Begge Trines børn lider af atopisk eksem, så vi var meget spændte på at høre om produkterne fra Dermexa kunne lindre deres hudproblemer.

– Jeg havde læst, at serien skulle være velegnet til meget tør og kløende hud, og produkterne er virkelig lige, som vi havde håbet. Cremen beroliger, fugter og hjælper med at styrke hudbarrieren, og så reducerer den udbrud af intens tørhed. Body Wash renser blidt og får huden til at føles rolig og fugtet, uden at udtørre huden. Tilsammen er de to produkter perfekte til at holde børnenes atopiske eksem nede.

– Vi har været særligt glade for cremen, da den er nem at smøre ind, og så fedter den ikke, siger Trine Jansen.

Hjemme hos Mette

Hjemme hos Mette døjer både mand og børn med tørre og kløende albuer og knæ. Og Mette selv har endnu ikke haft held til at finde en creme, der kunne holde hendes ben fugtede igennem en hel dag, så vi sendte en god portion produkter hjem til dem fra serien Skin Relief.

– Det bedste ved denne serie er, at den virker. Den lille tube med Helps Heal cremen, har min mand og søn brugt på deres tørre knæ og albuer, og jeg selv er blevet rigtigt glad for Moisturising Lotion, for den holder mine ben fugtmættede. Det er som om, huden ser meget mere elastisk ud, og jeg kan selv mærke, at huden er blevet meget mere blød.

Mine drenge kan ikke lide, når cremer fedter, og produkterne i den her serie fedter overhovedet ikke. De trænger hurtigt ind i huden. Cremen er nem for drengene selv at dosere, da den kommer med en smart pumpe. Vi er glade og tilfredse, og min søn Valdemars nye morgenritual siger det vist bedst: Husk cremen, mor. Vi skal ikke have tør hud mere, fortæller mor Mette Engel.