Højstol med flere funktioner

Det er klassisk, dansk design, når det er bedst. Højstolen er så fin og let i sit udtryk, at den ikke ”larmer” i stuen. Tre familier har kigget nærmere på den nye, sikre højstol.

Af Henriette Rosenthal

Danske Safe and Care Co. er kendt for at fremstille gennemtestet sikkerhedsudstyr, der kan minimere risikoen for børneulykker i hjemmet. Nu har de sammen med en dansk designer fremstillet højstolen Ziza. Stolen kan bruges fra barnet er ca. seks mdr. og fås med en komfortabel pude. Med en sele og et bakkebord, som kan monteres på højstolen, sidder barnet godt og sikkert med sin mad eller legesager og har sine ting indenfor rækkevidde.

Højstolen er fremstillet af så meget genanvendt materiale, som kan bruges uden at gå på kompromis med styrke og sikkerhed.
Ziza er langtidsholdbar, fordi man kan vælge ben til stolen i tre længder. Derfor kan den bruges som højstol, legestol eller juniorstol og vokser altså i takt med barnet. Det falder rigtigt godt i hak med, at vi bevæger os længere og længere væk fra ”brug-og-smid-væk-kulturen”. Eksempelvis er krydset, der forbinder de fire ben, lavet af 100 % genbrugt aluminium. Vi elsker klassikere, der holder og som kan gå i arv til søskende.

Tre familier har testet Ziza højstolen.

leg i højstolen

Mai Wheen er mor til en lille trold, Karrueche, som er otte måneder.

– Ziza er lavet i superlækre materialer, som er nemme at have med at gøre. Karrueche spilder selvfølgelig ned ad stolen, men den er heldigvis nem at få ren igen. Stolen består primært af glatte overflader, så det er nemt at tørre af og rengøre den.
Det minimalistiske og simple design passer ind i ethvert hjem, vil jeg mene. Jeg synes, at jeg vil fremhæve, hvor ekstremt godt det
er, at der er en sele til at holde barnet fast i stolen. Selen er flot designet, men det er sikkerheden, der er vigtigst for mig, og der skal rigtig meget til, for at selen kan løsnes op af barnet selv, siger Mai. De lange ben med ”dutter” i bunden sikrer en god stabilitet. Ydermere er stolen virkelig nem at samle, siger Mai.

Nanna Slot Bente-Havnov er mor til Loke, som er en frisk dreng på 15 måneder.

– Ziza har en bøjle, hvor barnet kan have benene igennem og læne sig forover uden at falde ud. Det giver en god sikkerhed. Materialerne, som stolen er lavet i, er meget fine, og jeg synes, at man kan mærke, at det er rigtig god og solid kvalitet. Heldigvis er stolen meget nem at gøre ren, og det var jeg lidt spændt på. Jeg havde nemlig frygtet det lidt, fordi den er hvid, men det var intet problem.

Jeg er vild med designet, som er enkelt og stilrent. Det er enkelt i sit formudtryk uden for mange dikkedarer, så jeg vil mene, at den kan passe ind i de fleste danske hjem. Selerne er rigtig gode, da det holder barnet siddende. Vi forsøgte at sætte Loke i stolen uden, men efter han har siddet et stykke tid, forsøger han ofte at trække benene til sig for at rejse sig op og vende sig i stolen. Derfor jeg synes jeg, at det er godt, at selerne giver den ekstra sikkerhed. Selerne i stolen er supernemme at benytte og indstille, så de passer perfekt. Og så har de en nem klikåbning.

Den nederste del af benene på stolen er gummidutter, der gør at stolen er skridsikker. Loke har blandt andet forsøgt at skubbe sig fra spisebordet med fødderne. Her står Ziza stolen fast, hvor andre stole nemt tipper eller bliver skubbet bagud. Så overordnet er vi supertilfredse med Ziza stolen, fortæller Nanna.

Sarah Vinde Waltersdorph er mor til Aston, som er knapt to år.

– Min søn hedder Aston og er 21 mdr. Vi brugte bøjlen, der følger med, så han sad sikkert og godt. Den kan vi sidenhen tage af, så han selv kan kravle op og ned ad stolen. Jeg synes, at materialerne er rigtig lækre. Jeg er særligt vild med, at benene er af træ, for det giver et godt modspil til den lidt mere hårde plastik. Man kan godt mærke, at der er tænkt over sædets design, som er rigtigt lækkert. Det er udformet rigtig godt og giver Aston en god støtte, udtaler Sarah.

Læs mere om Safe and Care Co på deres hjemmeside.