Gør det selv

DIY er et udtryk, man ofte støder på, når man møder en kreativ sjæl, der kan trylle lækre løsninger frem, eksempelvis til hjemmet, uden at det behøver at koste alverden. DIY betyder ganske enkelt ”do it yourself” som er lig med ”gør det selv”.
Louise Uldall Otto er blogger på Livingonabudget.dk, og giver og her tips og vejledning til nogle lækre sager til boligen, som du selv kan lave.

DIY Væg til væg skrivebord
Jeg elsker vores DIY skrivebord. Jeg synes et langt bord er genialt både til computer og som krea-bord. Det er et bord vores lille familie kan samles om og stadig lave hver vores.
Bordet er lavet af lærkeplanker fra jem og fix. Fyrretræ er nok det billigste, men lærketræet var det eneste vi kunne finde i den længde vi skulle bruge. Bordet er 3,5 meter og er sat op med tre store jern hyldeknægte på væggen. Jeg har givet bordet en gang olie med sort farve fra Junkers. Bordet har også fået en gang lak på spray for at farven fra olien ikke smitter af.

DIY Køkkenrulleholder:

Sav rundstokken i en passende længde og fold læderet. Bor hul i læderet med en skrue og sæt stangen op.
Tip: Mal rundstokken i en fin farve, så den passer præcis til dit køkken. Jeg har valgt, at min skal forblive natur, så den passer til vores barstole. I stedet for en rundstok, kan du også bruge en gren fra naturen. Rundstokken kan købes i et byggemarked og læderet i en hobbybutik.

Lysestager af markstenDIY Lysestager af marksten
Det eneste man skal bruge for at lave de her fine lysestager er marksten og formindsker muffer. Jeg har købt mine muffer i jem og fix til 67 kr. stykket og de passer perfekt til almindelige lys. Mufferne limes på stenene med en limpistol. En nem og smuk måde at få naturen ind i hjemmet på.

PlanteophængDIY Planteophæng af konservesdåser
Du kan nemt forvandle gamle konservesdåser til et smukt planteophæng. Sådan gør du: Fjern papir og lim fra dåserne. Bor tre huller øverst i hver dåse. Mal evt. dåserne i din yndlingsfarve med lidt akryl maling. Påfør kæde som på billedet ved hjælp af møtrikker og skruer og taadaaa, så har du et smukt ophæng til skønne planter, krydderurter, blyanter eller kuglepenne. Kun fantasien sætter grænser.

soveværelse efterDIY Sengegavl
Det skal du bruge:
-En spånplade 10 mm. (min er 180X55) + en lille spånplade til bagsiden.
-Pladevat og stof
-Knapper
– Værktøj, hængsler og skruer
Bor 4 huller midt på den store plade med lige stor afstand imellem. Lig eventuelt den lille plade under så du ikke borer ned i underlaget. Bor de to spånplader sammen og vær opmærksom på, at den lille plade er helt lige på den store plade. Skru hængslerne på den lille plade.
Beklæd først pladen med pladevat og hæft fast, og gør derefter det samme med stoffet. Sy knapperne i pladen gennem de borede huller. Tryk frontknappen godt ind i stoffet og bind et par knuder på tråden bagpå. Bor to huller i væggen og hæng pladen op. Og så har du en fin og billig sengegavl, som helt sikkert vil være dekorativt i ethvert soveværelse. Størrelsen og stoffet kan man jo selv vælge, som det nu passer ind.
TowelhangerDIY Towelhanger
Sådan laver du et skønt ophæng til dine håndklæder med lidt hegn og en stump rundstok.
Skær et stykke rundstok på ca. 4 cm. Bor et 4 mm hul på tværs hele vejen igennem rundstokken, og et 5 mm hul halvt ned igennem rundstokken. Slib rundstokken let i kanterne og i de borede huller. Kom en klat lim ned i hullet i toppen af rundstokken og hammer en indslagsmøtrik i. Skru en ansatssskrue i med den flade ende ned i møtrikken (Kan købes i en samlet pakke i f.eks. Silvan). Det er en fordel at have en tang til at holde skruen med, mens du skruer den i. Sæt hegnet ind i hullerne på tværs. Giv hullerne en klat lim inden. Bøj hegner så det får den rigtige runding. Spraymal det hele. Tip: Du kan evt. male rundstokken eller hegnet i en fin farve.

LysestageDIY Lysestager
Har du været på rov på sommerens mange loppemarkeder? Og har du måske købt en masse fine lysestager. Se her hvordan du kan sætte dem sammen til én flot stage.
Sådan gør du: Find 4 stager, sæt dem sammen på en række og opdel dem med en fin træklods i mellem (Kan købes i hobbybutikker). Lim det hele sammen med en limpistol og spray hele stagen til sidst i en flot farve.

DIY Opbevaring
Mangler du en værtindegave eller en lille krukke til opbevaring, så kommer her det perfekte forslag. Glaskrukken er fra nogle syltede agurker. Skriften har jeg skrevet på med en limpistol og derefter sprayet både krukke og låg. Tip: Køb billig spraymaling i byggemarkeder. De koster helt ned til 29 kr.