Fri for vorter

Vi kan alle blive smittet med de her små grimme vorter, som oftest sidder under fødderne eller på hænderne. Vorter er en virusinfektion i huden, som hedder human papilloma virus – eller HPV – og som faktisk findes i 100 forskellige varianter, hvoraf en del af dem giver almindelige vorter.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Vorter er typisk få millimeter store og har en uregelmæssig, tør, blomkålsagtig overflade. De kan sidde enkeltvis eller i grupper. Har man flere vorter, som sidder i grupper, eller der er vokset sammen, så kalder man dem for mosaikvorter. De vorter, som sidder under fødderne, kan genere rigtigt meget når man går på fødderne og dermed vorterne, og kan gøre rigtigt ondt når man træder ned på dem. Vortevirusset aktiverer dannelsen af hård hud omkring vorten,så huden omkring fodvorterne er ofte fortykket.

Smitten sker ved direkte kontakt eller via genstande.

Det er faktisk også helt normalt, at du smitter dig selv – altså at du overfører vortevirusset fra ét sted på kroppen til et andet. Mange børn bliver smittet om vinteren, når indendørssporten for alvor går i gang. – typisk i badet efter træning, hvor nogle vælger ikke at bruge tøfler.
Men man kan også smitte via deling af håndklæde, barberskraber eller negleklipper. Hvis du rører ved vorten, så kan du sprede smitten videre til forskellige steder på din egen krop.

Med produktet Spirularin VS Creme fra Pharmovital, som er en creme mod vorter, får du en mild og stadig effektiv behandling. Vi har testet Spirularin VS af hos et par testfamilier, hvor deres børn havde fået vorter. Læs her om deres oplevelser med produktet.

Julie Vilhelmsen fortæller:

– Vi har været glade for at få lov til at teste produktet. Vi har brugt Spirularin VS til vores søn Theo på 5 år, som de sidste to måneder har haft en vorte på både hånd og fod. Resultat: Vorten døde efter tre ugers brug, og hånd og fod er nu helet flot op.

Hjemme hos Anne Bjørnskov Schalech har de også testet Spirularin VS Cremen fra Pharmovital til bekæmpelse af vorter:

– Min søn Mikkel på 10 år havde en vorte på sin hånd, som han var rigtigt træt af. Vi har prøvet andre vorteprodukter, men de svider, når det påføres huden – med Spirularin VS Cremen er det helt smertefrit.

– På kun få dage er vorten mindsket væsentligt. Det er fedt atse så hurtigt et resultat. Cremen er virkeligt effektiv, og jeg kan klart anbefale at bruge den mod genstridige vorter.

Gode råd til forebyggelse af vorter
  • Husk altid at tage tøfler på i badet efter svømning og idræt, så du ikke smitter andre eller bliver smittet selv.
  • Husk, at man ikke skal dele håndklæde med andre.
  • Husk at lade være med at sidde og pille med fingrene på vorten, så risikerer du at sprede smitten.
  • Husk at vaske hænder efter behandling af vorter.