En pynt-selv-kagemand

Tiden i en børnefamilie er som regel fyldt godt ud, hvor alle løber i hver sin retning, eller sidder bag hver sin skærm. Derfor er det hyggeligt med projekter, man kan lave sammen. Det vil bagerkæden GuldBageren, gerne være med til at støtte, og har derfor lanceret et nyt koncept, hvor man kan bestille en kagemand, som man selv skal pynte med det tilhørende glasur og slik. På den måde får barnet sin helt personlige kagemand, og har ovenikøbet selv været med til at dekorere den. En hyggelig stund i køkkenet, før fødselsdagsfesten kan begynde.

“Annonce”

Af Henriette Rosenthal

Man kan hurtigt få komplekser, når man tjekker de sociale medier, og ser hvor kreative ”alle” er, når der skal være fest i gaden. Børnefødselsdagen skal helst være en succes, og til den perfekte børnefødselsdag hører en kagemand. Nu har man muligheden for at skyde en genvej, og droppe at finde tid til ”bagedelen”, og gå direkte videre til den kreative proces, at pynte kagemanden.

Nærvær med børnene

Færdig pyntet kagemand

– Tanken bag det nye kagemandskoncept er, at forældrene ikke skal stresse over at bage fødselsdagskagen selv. Med det nye koncept ønsker vi især at hjælpe familier, der har en travl hverdag med mange gøremål. Forældrene kan med pynt-selv-kagemanden koncentrere sig om nærvær med børnene, hvor familien er samlet om en konkret aktivitet, mens vasketøj, madlavning og andre kedelige gøremål for en stund kan skubbes i baggrunden, forklarer Michael Mikkelsen, der er direktør for GuldBageren.

Klassekammerater til børnefødselsdag

Katrine Gunnersen er mor til Alexander, der netop er blevet seks år, og i den anledning skulle have sine klassekammerater på fødselsdagsbesøg.
– Det er en god idé, at man selv skal pynte sin kagemand. Så der er blandet slik og glasur med i en pose. Det viste sig at være ret morsomt og hyggeligt at pynte kagen sammen. Vi valgte at pynte den meget traditionelt, men man bestemmer jo selv, så man kan også vælge at give kagemanden et helt særligt udtryk på denne måde. Derfor synes jeg faktisk, at det er et rigtigt fint koncept.

Rebecca og jeg blev vildt inspireret til at finde vores vildeste ”konditorskills” frem, da vi pyntede den lækre kagemand. Det var en rigtig hyggelig morgen med højt humør og det var sjovt at pynte den selv.

– Birgitte Slotsgaard

– Det var lidt svært for Alexander at styre glasuren, så det hjalp jeg ham med. Jeg synes til gengæld, at det er supernemt at sprøjte glasuren – man føler sig for en kort stund som deltager i ”Den Store Bagedyst” – og det er ret sjovt. Så jeg forestiller mig, at det kunne være sjovt, hvis man har lidt større børn, for så kan de få lov til at pynte den helt selv. Det vil min datter på otte i hvert fald elske.
– Det var en hyggelig aktivitet, som jeg godt kunne finde på at gøre igen med børnene. Alexanders venner syntes, at den var rigtig flot, og de spiste da også godt af kagemanden, fortæller Katrine.

Forventningsfuld fødselar

pynt selv, kagemand
– Det er en god idé, at man selv skal pynte sin kagemand. Så der er blandet slik og glasur med i en pose. Det viste sig at være ret morsomt og hyggeligt at pynte kagen sammen, fortæller Alexanders mor, Katrine.

Birgitte Slotsgaards datter Rebecca fyldte ligeledes seks år, og de så begge frem til at hygge sig i køkkenet med at pynte Rebeccas kagemand.
– Vi synes det var en virkelig god oplevelse. Rebecca brugte lørdagen på at tænke på udsmykningen af kagemanden, og da det blev søndag morgen, hoppede hun frisk ude af sengen. Vi havde en rigtig hyggelig time med at pynte kagen med slik og glasur, hvor vi også tegnede ansigtet og skrev fine bogstaver med glasuren. Det var ren hygge og god tid sammen, og Rebecca var meget stolt da hun viste kagemanden frem for gæsterne. Jeg synes også, at den medfølgende pynt var fin. Man går sjældent galt i byen med Haribo Click Mix til hendes størrelse, så Rebecca nappede lige lidt smagsprøver inden morgenmaden, fortæller Birgitte.