En kærlig hilsen i skoletasken

Man siger, at en madpakke smøres med kærlighed. Mon det så betyder, at de snacks, vi forældre putter ned i tasken sammen med madpakken, er dobbelt op på kærlighed?

Af Bonnie Jensen

En god madpakke er helt essentielt for, at barnet har energi til en lang skoledag. Der skal brændstof til hjernen og energi til kroppen, så de kan suge til sig af al den gode læring, de bliver tilbudt i skolen. Og jeg vil vove at påstå, at de fleste forældre bliver glade, når junior kommer hjem og siger: ˮTak for en dejlig madpakke, jeg har spist det heleˮ.

Det er i hvert fald ærgerligt at få et alt for sultent – og ofte surt og tvært – barn hjem med en urørt madpakke, fordi intet faldt i barnets smag lige den dag. Og det kan til tider være svært at følge med i, at dét, der smagte godt i går, bestemt ikke er sagen i dag.

Stryhns har netop lanceret de nye GrovHaps. Et lækkert grovbrød med rosiner eller med chokoladestykker, der kan tages direkte ud af fryseren, og puttes ned i snackposen med madpakken. Vi har ladet et par familier prøvesmage Stryhns GrovHaps med deres børn – læs med her og hør, hvad de synes.

Stryhns GrovHaps er hjernemad og meget bedre end en hvid bolle med smør

nemt til hverdagen med Stryhns GrovHaps

– Vi har testet Stryhns GrovHaps, og det er virkelig en lækker lille mundfuld. Min søn Sander har tidligere fået dem med i madpakken hos sin far, og har sagt: “Mor, de smager mega godt, du skulle prøve”. Så det har vi nu gjort, fortæller mor Camilla Marion Sørensen.

– Min første tanke omkring sådan nogle rugbrødsstykker i en pose, der hverken skal varmes eller noget, var at de måtte være tørre og kedelige. At man skulle kunne tage noget ud af fryseren og putte direkte i madpakken, virkede for mig som noget, der kun kunne være en kedelig og tør mundfuld. Men jeg tog fejl.

Svampede og bløde er de, endda allerede inden for en halv time efter, at de er taget ud af fryseren. Put dem direkte ned i madkassen og så er man kørende, både i skolen, på tur, eller bare som en snack herhjemme morgen eller eftermiddag. De fås både med chokolade og rosiner, så der er lidt for enhver smag.

Chokolade og rosiner

– Hvis man som forældre ikke synes, at børnene skal have chokolade med i madkassen, så er dem med rosiner i hvert fald helt sikkert lige så lækre. Det er hjernemad og meget bedre end en hvid bolle med smør.

snacks til eftermiddagen med Stryhns GrovHaps

– Jeg vil helt sikkert give mine børn dem med fremover – de får faktisk en bolle med nu. Jeg er den type mor, der ikke synes, at der er ret meget der er forbudt i en madkasse. En madpakke skal indeholde præcis de ting, der skal til for at kunne lære. Både en masse sundt og nærende, men også fedt og lidt sødt til at gøre dagen dejlig på. Det kender vi jo allesammen, lige en lille smule sødt, så kan man måske finde den sidste energi frem om eftermiddagen. Og det er her den søde chokolade eller rosin godt kan gøre en forskel.

– Det er vigtigt for mig, at de spiser noget groft. Det kan jo både være grønt, rugbrød eller som nu, en Stryhns GrovHaps. Det vigtigste for mig er ikke præcis, hvad de spiser, eller hvornår, men at de spiser varieret, og ikke kun spiser hvidt brød. Fuldkorn er god benzin til motoren og holder tarmene i orden, slutter mor Camilla.

Nem at have med på tur

 Stryhns GrovHaps er med på tur
De sunde snacks er nemme at have med på farten, til den lille sult eller til legekammeraten på vej hjem fra skole eller børnehave.

– Min ældste datter kan allerbedst lide hvidt brød, da hun længe har været ret kræsen omkring især brød med kerner i. Hun kan også lide müslibarer, frugt og andre småsnacks, og nu Stryhns GrovHaps, fortæller mor Louise Grønning.

– Det er rigtigt vigtigt for mig – omend ikke nemt – at få min ældste datter til at spise fuldkorn. Det er dog blevet bedre, og det er jeg glad for. Jeg synes, det er vigtigt i forhold til at kunne holde til en hel dag i skolen, og derefter i fritidsordning.

– Vi skulle i Djurs Sommerland, hvor vi tog en pose Stryhns GrovHaps op af fryseren inden vi kørte hjemmefra, og de var klar til at blive spist som en ekstra snack til vores frokost, da vi havde været der i et par timer. Det fungerede rigtig godt, og var meget nemt.

– Vi er blevet rigtigt glade for de her lækre fuldkornssnacks. Det er jo en nem og lækker lille snack til madpakken i fx formiddags- eller eftermiddagsmadpakken, men også meget nemt at have med på tur, som en lille ekstra snack til både børn og voksne, slutter mor Louise.

God i skolegården

madpakke med Stryhns GrovHaps
At man skulle kunne tage noget ud af fryseren og putte det direkte i madpakken, virkede for mig som noget,
der kun kunne være en kedelig og tør mundfuld.
Men jeg tog fejl!

– Vores børn får som regel snacks med til deres kl. 9 mad i skolen. Det kan være svært at finde på noget, så det ender ofte med pølsehorn, gulerødder, eller noget frugt, fortæller mor Karina Jacobsen.

– Det er vigtigt for mig, at de får en sund kost, og gerne med fuldkornsprodukter. Ud af de to smagsvarianter vi fik lov at prøve, er den med chokolade klart favoritten herhjemme, den røg nemt ned uden fyld. Stryhns GrovHaps med rosiner fyldte vi med forskelligt pålæg.

– Grovbrødene holder sig friske det meste af dagen, hvis vi tager dem ud af fryseren og putter dem i køleskabet.

– Alt i alt, synes vi, at Stryhns GrovHaps er gode, og så nem at have med på farten i skolegården. Vores store pige er blevet ret glad for dem, slutter mor Karina.

Vil du vide mere? Læs mere her på Stryhns hjemmeside: www.stryhnsleverpostej.dk