En god og tryg nattesøvn

Når man går i skole, hører det med, at vennerne eller SFO’en inviterer til pyjamasparty. Men hører man til de børn, der tisser i sengen, er det ikke sikkert, at de synes, at det er så sjovt. Heldigvis findes der en løsning på det, og den kigger to familier nærmere på her.

Af Susanna Hochheim

“Annonce”

Bløde, absorberende natunderbukser i et sejt design, som barnet selv kan tage på ligesom sine helt almindelige underbukser, når det er sengetid. Det er Dry-Nites. De fylder ingenting og er lige til at pakke i tasken sammen med nattøj og tandbørste. Natunderbukserne er sågar lavet af et materiale, der ikke ”larmer”, når barnet bevæger sig.

Anbefaling til veninden

overnatning
modelfoto.

Nanna er mor til Johanne på 7 år, som synes, at hendes nye natunderbukser er vildt seje.

– Johanne sover rigtig godt om natten og vågner desværre ikke, når hun skal tisse. Johanne blev hurtigt renlig om dagen og i starten troede vi bare, at hun skulle lære det om natten også.

– Johanne er efterhånden så stor, at hun ikke længere passer de almindelige bleer, og derfor ville vi gerne prøve bleerne fra DryNites. De gør en kæmpe forskel. At de har et kulørt tryk, men også at de henvender sig til større børn gør, at Johanne synes, at de er vildt fede. Hun har sågar fortalt sin veninde, som også bruger natble, at hun skal købe disse her, fordi de er vildt flotte.

– DryNites sidder supergodt på Johanne. Hun siger selv, at hun godt kan lide den lidt brede elastik, som holder dem oppe. Den er ikke for stram, men føles behagelig.

For Johanne er det vigtigt, at det ikke ligner en ble, at det er noget hun kan tage på under nattøjet, uden at andre kan se det f.eks. når hun sover med veninderne.

– Jeg synes, at det er dejligt, at DryNites har en pris, hvor vi alle kan være med. Det er også rigtigt rart, at natunderbukserne ikke er et specialprodukt, men at de kan købes i supermarkederne ligesom så mange andre dagligvarer, siger Nanna.

En bedre nattesøvn

natunderbukser forhindre uheld om natten
Modelfoto.

Christian er 10 år gammel og glad for, at han ikke behøver at vågne i en våd seng. Hans mor, Mimi, er glad for, at sønnen får en bedre og dybere søvn, når DryNites holder ham tør om natten.

– Christian kan ikke nå på toilettet om natten, og derfor er natunderbukser nødvendige for ham. Han vil gerne have dem på, så han ikke vågner op i sit eget tis. DryNites gør, at Christian kan føle sig mere afslappet i forhold til søvn, at han hviler mere og får mere af den gode, dybe søvn.

– DryNites er super-nemme for ham at tage på, det er hurtigt at se forskel på forside og bagside. Efter endt brug er de lige så nemme at tage af.

– Stemningen vedrørende nattetisseriet er blevet meget mere afslappet, og Christian føler sig mere tryg. Jeg synes, at DryNites gør det, de skal, rigtigt godt, og er også glad for, at prisen er til at betale, fortæller Mimi.

Hvorfor tisser mit barn i sengen?

Sengevædning er som hovedregel fysiologisk betinget og kan skyldes manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen, eller at barnet har en for lille eller for utrænet blære i forhold til sin alder. Så vil barnet have brug for at tømme blæren op til flere gange om natten, men det forudsætter, at det vågner af de signaler, blæren sender.

Du kan læse mere om drynights her på deres hjemmeside: www.drynites.dk