Elbil for miljøet skyld

(annonce)

Der er mange grunde til at skifte den gamle benzin- eller dieselbil ud med en elbil. Det gælder både, når vi taler om økonomi og besparelser på reparationer, men den vigtigste grund er måske, at du med en elbil, er med til at bidrage til bedre luftkvalitet for at passe på vores børns fremtid.

Af Susanna Hochheim

Elbiler er de seneste år blevet utroligt populære, og flere familier vælger en elbil fremfor en bil med forbrændingsmotor, når den gamle bil skal udskiftes. Der kan være mange grunde til at vælge elbilen. For nogle spiller miljø og CO2 udledning ind, for andre er det måske den nye teknologi, der er interessant.

Men de fleste er nok enige om, at komfort og sikkerhed spiller en væsentlig rolle. Vi vil gerne sikre os selv og vores familier så godt vi kan, og samtidigt skal det være komfortabelt at sætte sig ind i sin bil, da det er et transportmiddel, vi bruger meget – nogle familier bruger flere timer dagligt eller ugentligt sammen i bilen.

Alle der ejer, eller har prøvet en IONIQ 5, samt bilanmeldere, er enige om at IONIQ 5 er en bil i en klasse helt for sig selv. Det er også derfor den indtil videre har høstet mere end 35 internationale priser. Bl.a. er IONIQ 5 kåret som årets bil 2022, den har vundet innovationsprisen, den er blevet årets miljøbil, den fik prisen som årets teknologiske frontløber og som den bedste mellemklassebil. En pris for dens markante design, og selvfølgelig også en pris for dens gennemførte teknologi. Den omfattende sikkerhedspakke har også lige sikret IONIQ 5 kåringen som verdens bedste familiebil 2022.

Vi tester IONIQ 5

Hjemme hos Maria Deis har de fået lov til at låne en IONIQ 5, som de har prøvekørt for os. Du kan læse med her, hvordan deres anmeldelse lyder på elbilen IONIQ 5 fra Hyundai.

elbil IONIQ 5 fra Hyundai.

Mange fede features

– Jeg har været så heldig at få lov at teste den lækreste elbil fra Hyundai, det var modellen IONIQ5 advanced. Jeg havde ikke så mange forventninger inden testen startede, jeg var bare nysgerrig på at få lov til at afprøve en elbil, og se hvilke muligheder og hvilke udfordringer, der var forbundet med det.

– Men allerede fra første køretur blev jeg imponeret over, hvor lækker bilen var at køre i, og hurtigt fandt jeg ud af, hvor mange fede ting, den kunne. Udover det åbenlyse i, at det er klimavenligt at køre elbil, så har den mange fede features, der hjælper til en bedre kørsel.

Bilen har det, der hedder head up display, som betyder, at man i forruden hele tiden kan se, hvor hurtigt man må køre, hvor hurtigt man kører, og hvis man har sat navigation til, ser man det også i forruden samt på skærmen. Det gør, at man ikke hele tiden skal flytte blikket til skærmen, men kan holde fokus på vejen. Det er intet mindre end genialt.

Elbil med sensor til “blind spot”

– Bilen har også en sensor til “blind spot”, så hvis en bil er i ens blinde felt, får man en lille advarsel i både sidespejl og på skærmen, hvilket gør, at man kan undgå at skifte vejbane, når der ikke er fri til det. Bilen har også sensorer, der gør, at hvis man kommer for tæt på stregerne, får man en advarsel i rattet, og bilen forsøger at rette op. Hvis det er meningen, at man skal køre over stregerne ved vognbaneskift, skal man blot huske blinklyset, så vil bilen ikke forsøge at rette op eller give en advarsel.

Bilen har også bakkamera, som hjælper til nemmere parkering, da man har et godt overblik over vejen og omgivelserne, samt får advarsler om, hvor tæt man er på at ramme kantstenen eller de andre biler. Der er derudover masser af plads inde i bilen, så har man passagerer på bagsædet, får de god
benplads.

Oplader til 100 km på kun 5 min

– Jeg var lidt nervøs for, om jeg pludselig ville løbe tør for strøm, da det jo kan være svært at vide, hvor meget f.eks. 20 % svarer til i kilometer, men man får heldigvis oplysninger om, hvor mange kilometer, der er tilbage, så det var en bekymring, jeg kunne lægge fra mig.

– Denne bilmodel har også mulighed for at lynoplade ved specielle lynladere ved motorvejen. Så man kan faktisk oplade 100 km på blot 5 min, hvilket er en genial ting, hvis man har travlt, eller har utålmodige børn ombord. Bilen har automatgear, og man skifter på et lille håndtag ved førerpanelet. Det giver en “glat” kørsel, og man mærker ikke, når den skifter imellem gearene. I det hele taget er det en fornøjelse at køre i denne bil. Så hele familien var meget begejstret for bilen og alle de fede og brugbare finesser, som den har.

Elbiler er grønnere

Børn på bagsædet af bilen

Det store 77.4 kWh batteri, som IONIQ 5 har, betyder at du kan tage familien med på en køretur på op til 507 km, og det er kun på en enkelt opladning. Skal du længere end det, er der heldigvis en masse el standere rundt omkring på landets tankstationer, og der kommer stødt flere standere til, hvilket betyder at man også lige kan få en pause og strække benene. Det tager ikke mere end ca. 18 min. at tanke bilen op til de 80 %, så man kan hurtigt komme videre.

  • Opladning er billigere end benzin
  • Ingen CO2-tillæg, høj indfasningsrabat og bundfradrag
  • Bedre for miljøet og klimaet
  • Spar i gennemsnit 30-50% på værkstedsregninger
  • Stærkere acceleration fra 0-100 km/t end tilsvarende konventionelle biler

Vil du vide mere om elbiler? Læs mere her: www.hyundai.dk