Det fineste pynt til julens kager og klassikere

Julen nærmer sig, og til julen hører bagværk og mon ikke du kan lokke børnene til at være med i køkkenet, hvis du viser dem alle de fine juledekorationsprodukter, de må få lov at dekorere de færdige kager med?

Af Bonnie Jensen

The Taste of Christmas er fire nye juledekorationsprodukter fra Dr. Oetker, som alle børn vil elske at få lov at pynte de fine julekager med. I serien findes både små julefigurer og julekrymmel i mange sjove farver og former. Sidste skud på stammen er Glamour Mix, som er krymmel i hvid, guld og sølv.

Vi søgte blandt vores testfamilier efter nogen, der ville være med til at pynte og bage med Dr. Oetkers fine pynt. Her var der rigtig mange tilbagemeldinger fra vores skønne testfamilier, der gerne ville lege med.

Det nye krymmel er så flot og julet

– Vi bager 3-5 gange om måneden ca. alt afhængig af årstiden. I december bager børnene og jeg altid julesmåkager omkring den 1. advent eller 2. advent, sammen med min storebror.

– Dem, som altid er med i kagedåserne, er jødekager og pebernødder. Så har vi småkager til det meste af december måned og til juleaften, og til lidt hygge i løbet af dagen og aftenen. Vi fik tilsendt så mange lækre ting fra Dr. Oetkers nye The Taste of Christmas serie, og af det bagte vi sprøde julesmåkager og Pebermynte Black Magic chokoladekagen, som jeg fandt opskrifterne på inde på Dr. Oetkers app, Kagerullen.

Hvis man mangler inspiration til julebagning, så er Kagerullen app’en en god inspirationskilde med en masse lækre opskrifter. Udover det, så var jeg vild med de nye juleprodukter. Jeg synes deres krymmel er så flot og virkelig julet, fortæller Sabrina Møller.

Nærvær, nærhed og kreativitet for hele familien

– Hjemme hos os er det mest i vintermånederne vi bager, og her synes børnene det er sjovest at pynte. Selve bage-delen plejer jeg at stå for. Vi laver indimellem julebag som gaver, men det har mest været hvis min datter Nynne har efterspurgt det, fortæller Liv Juul.

– Vi synes det har været sjovt, at få lov at finde nye opskrifter på appen Kagerullen. Vi blev fristet af deres klassiske Krydderkage, deres Pebernøds Muffins, Maxi Småkager og Havregrynskugler. Så vi fik god tid til at gå i køkkenet med hyggeligt hjemmebag, med mange af de lækre ting vi fik tilsendt fra Dr. Oetker. Vi nåede ikke at prøve alle de ting vi fik tilsendt, men de nye pyntesager i deres Taste of Christmas serie er superfine.

Min datter elskede dem, fordi de har de traditionelle julefarver og -former. I julen plejer vi at bage småkager eller pebernødder, fordi det gjorde jeg selv, da jeg var barn. Jeg synes det er en perfekt familieaktivitet, som både skaber nærvær, nærhed og kreativitet for hele familien, hvor alle aldre kan være med.

Julen er hjerternes fest

– Jeg plejer at sige at julen er hjerternes fest, og i vores familie har vi en skøn tradition. Den første weekend i december tager vi op i mine forældres sommerhus, min mand, vores søn og jeg, mine forældre, min lillebror og hans kæreste og nyder en weekend sammen.

– Der bager vi altid julekager sammen, og det er en tradition jeg hvert år ser frem til. Vi bager primært klejner, brunkager, pebernødder og vaniljekranse, men indimellem bevæger vi os ud i andre lækkerier som fx. Romkager, Jødekager og Fedtebrød. Da jeg modtog alle de skønne pyntesager fra Dr. Oetker, besluttede jeg mig for, at det vigtigste var at få pyntet nogle fine småkager, og hvorfor ikke lave dem til julegavesmåkager?

Min søn var med til at hjælpe med at pynte dem og jeg må indrømme, at jeg glæder mig til han bliver lidt større, så skal vi til at bage meget mere sammen. Jeg vil gerne lige slå et slag for de nye The Taste og Christmas produkter, de er virkelig fine og kreative, de giver ‘’kedelige’’ julekager, et kreativt og visuelt pift, fortæller Camilla Greve.

Et must-have i et hjemmebageri

– Vi bager faktisk i forvejen et par gange om ugen hjemme hos os, for jeg slapper af med at bage, det er så hyggeligt synes jeg. Mine unger nyder at være med i køkkenet og som de siger: krymmel smager bare så godt, griner mor Heidi Jørgensen.

– Det har været en megaskøn uge med bagværk, som hører julen til. Ungerne har hygget sig, og så har Dr. Oetker bare nogen skønne produkter. Jeg er fan af deres The Taste of Christmas krymmel, det er virkelig smukt og julet, man kommer helt i julestemning. Da vi modtog alle de lækre ting fra Dr. Oetker, gik vi straks ind på deres app Kagerullen, for at finde ud af hvad vi skulle lave.

Vores valg faldt på Appelsin/Kanel Cookie, Vaniljehjerte og Abrikos Cheesecake, de var alle en succes og nemme at bage. I vores familie har vi hvert år en tradition, med at lave risalamande og så bager jeg cheesecake og brunkager. Brunkagerne og ingefærsmåkager plejer vi at bage og give til farmor og farfar, dem bliver de altid så glade for. Jeg synes Dr. Oetker er et must i et hjemmebageri, og jeg er specielt vild med deres flødebolle- og marengs produkter, slutter hun

Find din yndlingsopskrift nemt og hurtigt!

På Dr. Oetkers opskrifts-app Kagerullen, finder du mange gode opskrifter og how-to-do. Du finder nemt opskrifter på desserter til alle anledninger, til klassisk bagværk, sylteopskrifter, de lækreste cupcakes og andre lækre kagetyper, når du benytter deres søgefunktionen inde i appen. Download opskriftsapp’en Kagerullen gratis til Android og iPhone gratis i App Store.

Du finder de flotte The Taste of Christmas produkter fra Dr. Oetker, i Meny, Spar og på kampagne i Rema 1000, samt online på bagetid.dk