Den lille ven med flere egenskaber

(Annonce) Når børn leger, udforsker og opdager verden omkring dem, er det uundgåeligt, at de vil få små skrammer og sår undervejs. I disse øjeblikke kan et simpelt plaster blive deres trofaste følgesvend og en kilde til trøst og helbredelse.

Af Dea Larsen

For mange børn kan et plaster have en næsten magisk virkning. Det er ikke bare et stykke klæbende materiale, men et symbol på omsorg og trøst. Når et barn bliver såret, er det at få et plaster på såret, som at få en kærligt kram fra en forælder eller en ven. Det er øjeblikket, hvor smerten mindskes, og trøsten øges.

Udover den følelsesmæssige trøst, som plasteret giver, tjener det også en praktisk funktion ved at beskytte såret mod snavs og bakterier, som kan forårsage infektioner. I dag findes der et væld af forskellige plasterprodukter på markedet, der appellerer til børn i alle aldre. Fra det traditionelle plaster til vandafvisende, til farverige mønstrede plaster, eller medbilleder af deres yndlingsfigurer, superhelte eller dyr – ja, der er noget for enhver smag.

Vi har valgt at teste NexcareTM plaster fra 3M hjemme hos Katia Friis Nelausen, og her kan du læse, hvad familien syntes om at få fyldt op med plastre til sommerens strabadser.

Katia fortæller:

– Jeg er mor til drenge med udfordringer, som også er hudsensitive og allergikere, så derfor er det vigtigt, at et plaster ikke giver allergi, eller er for svært at tage af igen.

– Jeg oplever, at plastrene er nemme at påsætte, og de sidder uden at klistre, nive eller genere mine børns hud. De er nemme at tage af igen og efterlader ikke mærker, og den smarte form på plastret gør, at man kan dække en større hudafskrabning på knæet, uden at skulle have et kæmpe plaster på.

– Vi her i familien er ret begejstrede, og vores førstehjælpskasse er nu opdateret med:

  • Fleksible finger plastre
  • Waterproof plaster
  • Strips
  • Familie pakke med hele 20 plastre i forskellige størrelser.

Opdragelse i selvomsorg og empati

At lære at tage sig af små skrammer og sår, er en vigtig del af et barns udvikling af selvomsorgsfærdigheder. Ved at bruge plaster lærer børnene at tage ansvar for deres egen helbredelse, og derudover kan det at hjælpe andre med at anvende plaster, være en kilde til at lære empati og omsorg for andre.