Snart sæson for hvepse

Alle der har prøvet det, kan skrive under på, at det gør ondt at blive stukket af en hveps, og det svier. Men med et helt naturligt fremstillet plaster, er det muligt at lindre både hævelsen og smerterne.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

Vi er mange, der kender tricket med en sukkerknald ovenpå stikket, så giften kan suges ud. Men det er de færreste af os, der har en sukkerknald ved hånden, når uheldet er ude, og det er faktisk heller ikke nødvendigt.

Der findes nemlig et plaster, der virker på præcis samme måde som sukkerknalden, der ved hjælp af sukkermembranen osmose, trækker giften ud af stikket og op i plastret. Bee-Patch plastret fylder ikke særligt meget og er nemt at have liggende i pungen eller tasken, så man altid er klar med det lindrende plaster, hvis uheldet skulle være ude.

Vi har talt med nogle familier, der har prøvet plastret, og her kan du læse, hvad de siger.

Kraftige reaktioner på bistik

Bee-Patch plasteret er med i tasken

– Jeg er hamrende angst for hvepse, da jeg selv som barn oplevede at blive stukket. Jeg synes, at plasteret er supersmart, også fordi det ikke indeholder kemiske stoffer og lign., men blot er sukker, fortæller mor Michelle Devantier.

– Sidst min datter blev stukket af en bi, fik hun straks et af de her plastre på. Det sugede giften ud, så det stort set ikke gjorde ondt. Vi har altid et bi-plaster med, og det burde alle have fast i tasken om sommeren, fortæller mor Maria Berg Jensen.

– Vi har børn, der reagerer kraftigt på bistik, og vi tilbringer rigtig meget tid i det lokale friluftsbad, og her er der desværre en del hvepse og bier. Det er smart med det her Bee-Patch og vi skal uden tvivl fremover altid have et liggende klar i tasken, fortæller mor Sarah Godballe.

– Jeg er farmakonom, og fra min tid på apoteket, kan jeg huske, at vi solgte mange Bee-Patch plastre. Plastret kan nemt være i mobilen, pungen eller tasken. Så skal man bare bruge lidt vand, og så er man kørende – det er godt nok smart, fortæller mor Stine Vogel Petersen.

Bier i haven

Bee-Patch plaster

– Vi har bistader i vores have, og producerer selv honning. Da der bor omkring 70.000 bier i et enkelt bistade, så må man sige, at risikoen for at en af os bliver stukket, er relativt stor. Vi har selvfølgelig udstyret til at beskytte os imod bistik, men skulle uheldet være ude, så er vi forberedt med Bee-Patch, fortæller mor Camilla Marion Hofmann Sørensen.

– Da min søn Malthe blev stukket sidst, hævede det hurtigt op. Han fik et Bee-Patch plaster på stikket, og der gik kun 10 minutter, så forsvandt kløe og svie, han var afslappet og glemte alt om stikket, fortæller mor Stine Østergaard Pedersen.

Med til sommeren hører insekter som bier og hvepse. Vi er mange, der har prøvet at blive stukket, og frygter derfor at det skal ske igen, hver gang vi ser en hveps komme flyvende, da det er en smertefuld oplevelse. Læs mere om plasteret her på deres hjemmeside: www.bee-patch.dk