Av min ryg

Har du en forkert kropsholdning, sidder for mange timer foran en skærm, eller laver tunge løft, kan du være en af de mange tusinde danskere, der døjer med ondt i ryggen.

Af Susanna Hochheim

holdningskorrigerende rygstøtte - camilla

Ondt i ryggen rammer de fleste af os, og det er ganske ubehageligt. Men heldigvis går det hurtigt over igen, i hvertfald for langt de fleste. Men det er som om at musklerne husker, for vi er mange der får ondt igen, når vi først har haft det én gang. Som regel er det ganske ufarligt at have ondt i ryggen, og meget tyder på, at det hjælper at holde sig i gang og at bevæge sig. Ud over bevægelse kan det også handle om kropsholdning. Vi har derfor testet en holdningskorrigerende rygstøtte fra 3M.

Den rigtige holdning

Du kan undgå mange problemer med ryggen ved at træne, eller bruge hjælpemidler der støtter ryggen. Træning af ryggen kan foregå på mange forskellige måder. Det gælder blot om at vælge det, du har mest lyst til, og det gælder alt fra fitness, gåture, dans eller svømning. Men man kan også støtte ryggen med holdningskorrigerende produkter.

Vi har kigget nærmere på Futuro, som er en støttesele det korrigerer din holdning og dermed kan hjælpe mod forkerte stillinger. Selen hjælper dig med at have den korrekte holdning hele dagen, og det kan være at det lige præcis er det der gør at du har ondt og har brug for støtte. For en bedre holdning betyder mindre belastning i det daglige.

Vi har bedt nogle familier om at prøve den holdningskorrigerende rygstøtte af, og her kan du læse hvad de synes.

holdningskorrigerende rygstøtte - stine

– 3M’s holdningskorrigerende rygstøtte er supernem at anvende og kan nemt tilpasses den enkelte. Den korrigerer ens kropsholdning allerede fra det sekund man tager den på, da den trækker skuldrene let tilbage. Jeg vil anbefale at bruge den udenpå en tynd langærmet bluse eller en tshirt, da den godt kan genere en smule under armene, når man er i bevægelse. Hvis man gør det, mærker man faktisk ikke at man har den på under de daglige gøremål. – Stine Frandsen, mor til to, en pige på 3 år og en dreng på 1 år

holdningskorrigerende rygstøtte - Nanna

– Jeg har allerede anbefalet rygstøtten til mange af mine nærmeste, som også gerne vil prøve den for at se om den også kan hjælpe på deres rygproblemer. Vores mening er nemlig, at rygstøtten lever op til det forventede, da man tydeligt kan mærke at ryggen bliver rettet op, når man tager den på. Den er nem at tage på selv, da stropperne er justerbare med velcro. Vi er overordnet tilfredse med rygstøtten, og har været rigtig glade for at vi måtte være med at teste den. – Nanna Sloth, mor til to drenge på 3 år og 9 mdr.

– Rigtig fin rygstøtte, meget behagelig at have på. Og kan ikke ses når du har tøj udenpå. – Camilla Greve, mor til en dreng på 1½ år

Vil du vide mere? Du kan læse mere om produktet vi har testet her på producentens hjemmeside: www.3mdanmark.dk/futuro