Alle elsker chokolade

Mon ikke de fleste af os kan nikke genkendende til det udsagn? Jeg ved godt at der selvfølgeligt findes enkelte der bekræfter undtagelsen, men de fleste plejer at takke ja til et lækkert stykke chokolade, og også gerne et ekstra stykke, da man jo får lyst til mere.

Af Bonnie Jensen

“Annonce”

At chokolade er kategoriseret som et nydelsesmiddel, er vist ikke helt ved siden af. Chokolade hører sig til ethvert gæstebord og vi er mange, der selv eksperimenterer med hjemmelavet chokoladefremstilling hjemme i køkkenet – ikke kun ved juletid – faktisk hele året rundt.

Chokolade består af kakaopulver, kakaosmør og sukker. Chokolade er meget næringsrig og velsmagende, og den har en både opkvikkende og stimulerende virkning, og så findes den i et hav af varianter, alt efter hvilke kakaobønner, den laves på og hvilke smagsnuancer, man tilsætter. Fra bunden kan man inddele chokoladen i mørk, lys og hvid.

Bæredygtig chokolade fremstillet på frisk mælk

Finlands mest elskede chokolade, har fået sin unikke bløde, fyldige smag fra de bedste råvarer siden 1922. Karl Fazer mælkechokolade, er en delikatesse fremstillet af frisk mælk, og den smelter i munden på den helt perfekte måde. At den altid fremstilles af frisk mælk i stedet for mælkepulver gør, at der er 27% mindre tilsat sukker i chokoladen. Fazer chokolade er fremstillet af ansvarligt produceret kakao. Al kakao Karl Fazer bruger, sources gennem direkte programmer, UTZ, Rainforest Alliance og Fairtrade Cocoa Programme certificeret kakao og er derfor 100% bæredygtigt.

Vi har fået lov at give nogle familier fornøjelsen af at prøve et par nye varianter fra det kendte chokoladebrand Karl Fazer. Varianterne de har smagt er: chokoladeplader med Dumle, Salty Toffee og en med Chopped Hazelnut. Læs her hvad de synes:

Smager virkeligt godt

– Det var en sjov oplevelse, at få lov at prøve de nye varianter, og vi har brugt noget af de nye chokolader som krymmel, da vi holdt popcorn– og frugtsalat fest, fortæller mor Mette Engel, der sammen med sine tre børn smagte på de lækre chokolader.

– Vi var nok mest vilde med Dumle chokoladen. Og vi var enige om at alle tre varianter er rigtigt gode. De har en blød rund smag af mælkechokolade, og så er det dejligt at chokoladen smager igennem af det knas de hver er „krydret“ med. Men skulle vi vælge nogle hver især, så synes Konrad bedst om Salty Toffee Crunch. Valdemar synes bedst om Dumle og vi voksne synes bedst om Chopped Hazelnut, slutter mor Mette.

Bananmuffins med et twist

– Vi startede med at smage chokoladerne rent, det skal man jo for lige at få den rene smag. Herefter gik vi i gang med at lave bananmuffins, hvor vi lavede forskellige varianter med de tre chokoladevarianter. Vi er kæmpe fan. Salty Toffee Crunch er min favorit, Dumle og Chopped Hazelnut er favoritten hos børnene og min kæreste, fortæller Christina Volgmann, der har prøvesmagt med hele familien.

Mindede os om fødselsdage i barndommen

vafler med chokolade

– Dumle, den var sjov. Den mindede os om børnefødselsdage i barndommen, så det var en sjov oplevelse. Den anden med saltkaramel-crunch er vores favorit. Dens forhold mellem salt, sødt og knas er lige i øjet. Den vil sandsynligvis gå hen og blive en lille favorit i hjemmet fremover (og vi spiser altså rigtig meget chokolade), fortæller mor Maja Kroman, der sammen med sin familie har smagt de nye varianter.

– Børnene lavede blindsmagning med chokoladerne, og de synes det var sjovt og sejt, at skulle finde den allerbedste chokolade. Der var enighed blandt børnene om, at varianten med Dumle er den bedste. Vi voksne var også enige, men vi syntes bedst om varianten med saltkaramel, slutter mor Maja.

Weekenden har stået i fødselsdagen og chokoladens tegn

– Hvor heldigt var det ikke lige, at vi blev valgt til at teste tre nye varianter af Karl Fazers pladechokolader, netop som vi stod over for at skulle holde fire års fødselsdag. Weekenden har derfor stået i fødselsdagen og chokoladens tegn, fortæller mor Gitte Nygaard Christensen, der sammen med sin familie har prøvesmagt de nye varianter.

– Jeg køber normalt en del økologiske produkter, og det at kakaoen i Karl Fazer er FairTrade, er meget positivt, og betyder jo, at man kan købe chokoladen med bedre samvittighed. At Karl Fazer chokolade er lavet på rigtig mælk, og ikke med mælkepulver, synes jeg rigtig kommer til udtryk i chokoladepladen med ren mælkechokolade. Man kan helt sikkert smage, at det er en kvalitetschokolade, man spiser, og at chokoladen smelter på tungen.

– Jeg tænker, at varianterne Dumle og Salty Toffee Crunch egner sig rigtig godt til snacks, men også til bagværk. Vi har derfor i weekenden, brugt chokoladen med Dumle til at bage muffins, og vi har planer om at bage fastelavnsboller med Salty Toffee Crunch til fastelavn.

– Da vi skulle smage på de nye chokolader, lavede vi det til en god gang mus leg, hvor børnene skiftedes til at pege på et stykke chokolade, indtil de fik fat på ”musen”. Pigerne synes det var sjovt, og vi fik rigtig prøvesmagt, mums, slutter mor Gitte.

Lækre hjemmebagte cookies med let saltet smag

– Det har været sjovt og spændende at afprøve de nye chokoladevarianter til en masse kreative ting end blot at spise chokoladestykker, fortæller mor Nanna, der har prøvesmagt sammen med sine to børn.

– Vi har lavet varm kakao med Salty Toffee Crunch blandet op i varm mælk, den smager hammergodt og den lette saltede smag, gør den ekstra god. Salt og chokolade er bare en god kombination. Så har vi bagt cookies med Chopped Hazelnut varianten. De blev virkelig gode også, og er hurtigt blevet populære både herhjemme og hos nogle venner vi har haft på besøg. Vi har planer om at vi også skal dyppe frugt i chokolade og på den måde få kombineret en masse smage sammen. Det har været virkelig spændende at teste sammen med børnene, slutter mor Nanna.