Vi tester vitaminer til hele familien

Det er ikke altid let at snige vitaminpiller i børn, med det er ikke noget problem, med en tyggetablet der smager godt. Voksne kan også have godt at få et dagligt tilskud af vitaminer. Et par familier har prøvet vitaminpiller og det kan du læse om her.

Det er Bamse Bomstærk tyggetabletter, Mega C vitamin 500 mg og Maximun Multivitamintablet med ginseng fra Natur Drogeriet, familierne har kigget nærmere på.

Af Henriette Rosenthal

Familien Sommerlund består af Rikke, Jesper og deres to børn, Matteo på 2 og Celine på 12 år.

– Det fungerer sådan, at vi alle får hver vores vitaminpiller til aften, og det er på ingen måde et problem at få børnene til at tage dem. Det vil de rigtig gerne.

Vi er en travl familie, og det er svært, at være helt sikre på, at vi får de vitaminer, som vi har brug for. Derfor tænkte jeg, at dette var en god løsning. Vores store pige på 12 har ADHD, og det er vigtigt med den rigtige kost for hende. Det lykkes ikke altid, så med disse vitaminer kan jeg slappe mere af, da jeg ved hun får et tilskud, og jeg får mindre dårlig samvittighed. Det er lidt svært at vurdere virkningen endnu, men jeg har følelsen af, at vi har været i underskud af vitaminer. Nu håber jeg, at vi på sigt vil få mere overskud, og dermed flere glade øjeblikke med vores børn, fortæller Rikke.

Nanna Schack Haagensen har sammen med døtrene, Johanne på fem og Caroline på otte år, prøvet vitaminerne.

Børne vitaminer

– Mine to yngste piger har prøvet Bamse Bomstærk børnevitaminer. De er helt sikre på, at man bliver ekstra stærk, når man spiser dem. Jeg har testet Maximun Multivitamintablet og Mega C vitamin. Jeg tror på, at vitaminerne hjælper os med at holde kroppen sund. Jeg synes også, at jeg allerede mærker en lille effekt. For eksempel har børnene ikke været forkølede, som de plejer og jeg føler mig mindre træt. Så jeg tænker, at vitaminerne stille og roligt påvirker vores kroppe i en sundere retning.

Jeg serverer grøntsager og frugt hver dag, men mine børn er ikke ret glade for at spise det. Alle undersøgelser viser jo, at vi skal have vores vitaminer, enten via kosten eller som et tilskud. Vi har prøvet med vitaminpiller tidligere, men så har de ikke kunnet lide smagen, og så har vi glemt det igen. Denne gang har de taget deres pille hver morgen. De synes den smager godt. Bamse Bomstærk er en tyggetablet, hvilket er supergodt til husets yngste, der endnu ikke har lært at sluge piller. Jeg synes, at det er rart, at pillerne til børnene er med naturlig smag, sødet med Stevia og uden farvestoffer. At produkterne er naturlige, er et stort plus, siger Nanna.

Læs mere om Natur Drogeriet på deres hjemmeside.